STAY OR GO?

Idag gick jag och Sofia en sväng på stan på luncen. Gled även in på bikbok och hittade en liknande kavaj som den Tove hade i sitt fredagsframträdande! Köpte den, men är lite osäker om jag ska behålla den.
Jag är ju verkligen ingen vit tjej. Har typ inga vita kläder. Behöver jag ens en kavaj? Jag kan ju köpa något annat för 500kr...

Den lilla glittriga saken hade mamma köpt åt mig idag! Hur snäll är inte hon? Hon vet precis vad jag vill ha! <3


 

 

 






WHERE AM I?

Ja, man kan ju fundera vad jag gjort hela kvällen. Här har ni svaret!



Jag och mormor har ju som tradition att baka - och garnera pepparkakor. Vi gör riktiga mästerverk vi. Lägger ner mycket tid på varje enstaka pepparkaka!

 







SWEDISH MEATS

Chefen för Swedish Meats avgår

"Branschorganisationen Swedish Meats ordförande Lars Hultström avgår med omedelbar verkan, berättar han i ett pressmeddelande. Han lämnar också styrelseuppdragen i HK Scan, LRF och Svenska Djurhälsovården. Hultström äger en av de grisfarmer där missförhållanden upptäckts.

"Jag anser att jag inte under rådande situation kan fullfölja mitt uppdrag. Jag vill fortsätta kämpa för att svenska bönder ska ha möjlighet att driva sina gårdar och sköta sina djur, men trycket är för hårt just nu. Vi kommer att fortsätta leverera fina grisar som vi alltid gjort och vi kommer att fortsätta arbetet på gården. Jag tar givetvis avstånd från all vanvård av djur - det är helt enkelt oacceptabelt. Jag har också förståelse för reaktionerna på de bilder som visats, de har skadat hela bonderörelsen."

Swedish Meats hade planerat ett extrainsatt styrelsemöte under eftermiddagen där man enligt SvD.se skulle besluta om Hultström skulle avsättas."

 

 

Så han tyckte bara att det var synd om grisarna när man visade bilderna? Jag fattar inte! Kan man inte se med egna ögon att de inte mår bra? Måste hela svenska folket reagera innan han själv gjorde det? Jag förstår inte vad problemet är!

Det som är ganska roligt med oss svenskar är att om vi inte får reda på något via nyheterna, då kan vi inte ta reda på fakta själva.

Jag menar, då Kalla Fakta tog reda på om fjäderplockningen på levande gäss - DÅ tog alla avstånd. DÅ reagerade ALLA!

Men man kan inte kolla upp fakta själv? Är man inte intresserade eller vad handlar det om? Skulle Kalla Fakta nu gå undercover och visa oss svenskar hur man flår djuren levande i Kina, DÅ skulle alla ta avstånd. Alla skulle bli upprörda. Men inte nu. Nu kan man inte ta reda på faktan själv...

 

Förstår ni hur jag menar? ;p

 

 

 

 

 

 


KISS 12/6-10

Kiss återvänder till Sverige i Juni. Jag funderar på att se dem igen!
Var ju och såg dem i Stockholm den 30 Maj 2008 med Elin. Helt jävla underbart. Dock en slitsam konsert. Vi hade först åkt tåg hela natten. Sovit nada. Planen var att återhämta sig direkt på hotellrummet. När vi kom fram till hotellet så hade hela deras system kollapsat. Så vi fick inte vårat rum förrän på kvällen, vilket betyder att vi var vaken ett helt dygn. Jag var grinig den kvällen, Elin också. Haha. Men det var oförglömligt!

Det tråkiga är att konserten spelas den 12 juni, två dagar efter studenten. Men... Vad spelar det egentligen för roll?

Kiss 30 Maj 2008

 







TATTOED PIGS

Fick ett tips av en läsare om detta inlägg; http://www.environmentalgraffiti.com/offbeat-news/artist-who-kills-and-tatoos-pigs/1252


Det är alltså en tatuerare som har öppnat en grisfarm utanför Bejing där han, ja, TATUERAR GRISAR.
Detta har pågått sedan början på 90-talet. Han "räddar" grisarna från slakt, för att istället tatuera dem. Dock blir de ju senare flådda och man säljer huden som konst.
Jag älskar både tatueringar och grisar. Men tillsammans är de INTE OK!


Tänk om du själv blir sövd och tatuerad. Hur skulle det kännas?




Kvinnan i slutet av videon säger; "Jag såg på Tv att vissa människor gör tatueringar på sig själva. Så jag tänkte att tatuera grisar borde vara rätt kul!"


TESTA SJÄLV FÅR DU SE HUR JÄVLA KUL DET ÄR..............

När man ser filmen här så får man känslan av: "åh, en kul grej. man tatuerar grisar!" Men hade jag hittat en video där man dödade dem och flådde dem skulle jag hellre ha visat den.

 

Vad tycker ni? Är detta en "kul grej" eller är det djurplågeri?

 

 

 

 

 

 

 

 


NEW IN

Mamma kom hem med denna tröja till mig idag. Den från Gina Tricot som alla andra har. I know. Hade en liknande från Gina tidigare. Men den gick sönder. Hoppas jag lyckas bättre med denna. Är ju så mysigt att ha stickat nu på vintern!

 






DO NOT TRY THIS AT HOME

Haha. Jag vet inte vad jag gör. Skulle lägga lite färg på min slinga. Sen fick jag en korkad idé om att bleka utväxten också. HAHAH. jag vet inte hur det kommer bli. Har inte gjort utväxten på hela håret, bara de partier som syns. Aja. Det får gå som det går. Silverschampo löser det mesta!

Pröva inte detta hemma, kära vänner.

 

 

 







Ellos.se

Brukar inte vara inne på ellos så ofta och kolla. Gillar vanligtvis inte deras kläder. Men nu hade de fått in en hel del snygga saker! Kolla bara på de här!



Blir så sugen på att beställa nununu!









Tomten är far till alla barnen

Igår såg jag och Micke Tomten är far till alla barnen. En riktig klassiker såhär kring jul. Man har ju sett den förr, men det var ett tag sedan. Hade glömt alla detaljer. Kunde dock inte sluta skratta åt denna scen:

- "Jag behöver ta en grogg..."

- "Vad är det för fel på den du har?"

- "Den är ju slut!"

 

 

 

 

 

 

 


Tradition

Nu ska jag över till min kära mormor och baka pepparkakor. Ska även färga håret på henne sen.
Taggar pepparkaksdeeeeeg!!! <3 Gillar varken pepparkakor eller lussebullar särskilt mycket. Men DEGEN!

 

 






Do like Eva Mendes, go fur-free

 

 

Modet idag behöver inte vara blodigt! Gör som Eva Mendes, bli pälsfri. Kolla på filmen och avgör själva! Är päls verkligen livsviktigt för människan? Vi lever i år, 2009. Vi jagar inte längre våran frukost på morgonen. Vi behöver inte heller päls för att hålla oss varma! Det finns alternativ till djurvänliga material på kläder. Varför välja äkta?

 

Bara för att du själv inte dödar djuret, betyder inte det att du är mindre skyldig. Du som bär päls och köper nyproducerad päls - det är DU som får marknaden att rulla på. Gör som många andra kändisar - köp inte äkta päls!

 

Ni som inte vågar se videon - ni blundar för verkligheten. Jag utmanar er alla! Jag har sett den.

 

 

 

 

 

 

 


Dannie <3 shoes

Här är två par skor jag inte skulle tacka nej till. Från Have2Have!












































Nothing to say

Har praktiserat även idag. Skönt att man inte behöver vara där 8 timmar på lördagarna faktiskt.
Såhär var jag klädd en lördag som denna



Kavaj från Gina Tricot
Linne från H&M
Leggins från BikBok
Skor från Clarks, London
Mössa, Primark, London.



Har fortfarande tråkiga bilder tyvärr. Igår fick jag ett samtal från verkstan där vi lämnat in min externa hårddisk. Det kommer kosta mig 1200:- för att rädda materialet på hårddisken. Vad arg jag blir!!! Har de gett mig en produkt som är dålig och inte fungerar ens ett år, då borde det ju ingå. Jag menar, det är ju ett års garanti!! De förstör mitt liv.









Idol, 27/11-09

Igår blev det bara häng framför idol med chips, godis och cola!

Nu är det bara två gånger kvar. Helt sjukt. Nästa gång borde Calle åka tycker jag.. Dock vet jag inte om jag vill att Erik ska vinna. De förstör ju bara de som vinner tävlingen. Den som kommer tvåa brukar ju alltid synas mer och få bättre kontrakt. Vad tycker ni?

 

 






Sleeping beauty

Sorry för dålig update! Jobbar imorgon mellan 10-16
Ni får höra mer då! Puss










271109



Hårblomma från Glitter
Blommig tröja från Gina Tricot
Kjol från Weekday


Kommer att bli ännu en stressig dag.
Ska nämligen gå ut och käka middag med mina föräldrar direkt efter praktiken. Sen ska jag och Sofia se idol och gotta oss! Jag hoppas verkligen att Erik stannar kvar denna gång. Jag tror att Calle åker ikväll.
Vem tror ni? =)











Singing Bee celeb

Någon som såg Singing Bee ikväll? Det gjorde jag!
För er som inte sett programmet så är det ju en musiktävling där man kan vinna pengar. Från början var det privatpersoner som tävlade. Men nu är det typ "b-kändisar". Då går ju pengarna istället till olika slags organisationer. När det var tre personer kvar i utslagstävlingen så frågade programledaren vars pengarna skulle gå. Gabriel Odenhammar (även känd som Håkan i "Sunes sommar") skulle skänka sina pengar till ungdomar som hade psykiska problem. Emma Englund (tydligen från bonde söker fru) ville skänka pengarna till fattiga barn i rumäninen osv.  Sist, men inte minst, Fredrik Paulún (en känd näringsfysiolog som jag aldrig tidigare hört talas om) tänkte skänka sina pengar till en organisation som tog hand om hemlösa hundar.

Men nog så jävla typiskt så vann den där jävla bonnfrun, Emma. Det händer inte ofta att folk vill hjälpa till att skänka pengar till djur. Tycker det var riktigt synd att han inte gick vidare!
Det jag fösöker säga är, fattiga barn har länge blivit uppmärksammade. Det finns faddergalor och allt möjligt i tv för dem. Men djur har ju ingen sådan "gala". Vi samlar även in pengar varje termin till fattiga barn i skolan. Därför tycker jag att hundorganisationen borde fått pengarna!!












When you were young

Tänkte visa er lite bilder på mig när jag var liten! Mamma gav mig ett album då jag fyllde 18. Det innehöll massa bilder på mig i mina yngre dagar!

 

Det är fortfarande viktigt!

 

Jag har ju som legat steget före i modet, lååååångt tillbaka ;)

 

För er som inte redan vet, min pappa kommer från italien och mina kusiner bor still there.

 

 

Det ser ut som om jag ska trycka in glassen i skrevet på min äldre kusin! Hahah!

(R.i.p farmor<3)

 

 

Vad tycker ni? Ser man likheter eller kan det vara ett annat barn? ;)

 

 

 




New year's dress

Funderar på att klicka hem denna klänning från bubbelroom eftersom den från nelly inte passade.



Vad tycker ni? Är den tillräckligt fin för att köra bil i en hel kväll? Haha.
(för er som inte vet hade jag tänkt vara nykter och vara chaffis på nyårsafton)











Today's



Idag går jag klädd till praktiken i;

- Min rolling stones tröja från Camden Market, London
- Min fyndkavaj för 99kr från Gina Tricot
- Sammetsleggins från Bikbok
- Skor från Camden Market, London.



Om allt går som det ska borde jag vara hemma strax efter 18.00 ikväll! Ha en bra dag. Kram! :)










Pokerface

Lägger upp en skön version av Lady Gaga's Pokerface som Pixie Lott sjunger. Hoppas ni gillar den!

Nu ska jag sova. Godnatt!=)

 

 

 

 

 

 

 


251109

Jag vill ha tillbaka min systemkamera nunununu! Vill ju så gärna ta roliga bilder och lägga upp. Men det känns så meningslöst med den lilla kameran.
Hoppas den duger ändå.


Idag hade jag på mig en t-shirt från Gina Tricot.
Kjol från Zara
Legginsen från Primark
Skorna från Camden Town, London.



Inte så mycket mer speciellt än det faktiskt!


Jag blev så himla glad när jag kom hem från en tuff arbetsdag! Hade fått flera jättefina kommentarer av er! Tack så mycket. Jag tycker det är sååå kul att ni gillar min blogg, även om jag inte har tid att uppdatera så ofta på dagarna! Just nu känner jag mig så deppad över att kameran är på lagning. Men håll ut! Det blir roligare än såhär!













Bow

Brukar alltid göra denna uppsättning då jag har lite att göra. Den såkallade "catwalkrosetten"...

Jag har brist på ideer just nu! Vet inte alls vad jag ska göra för uppsättning på gesällen. Har idétorka. Ge mig förslag?!!


Kom precis hem från en kompis jag klippt. Det pissade ner regn på mig och jag vill bara gråta. VARS TOG SNÖN VÄGEN?!

Nu ska jag gå och duscha. Göra en goooo inpackning i håret och även raka benen. (bara så att ni vet!)















Pay more for less?

När mackorna ser ut såhär så kan man ju tycka att de borde vara lite billigare. Jag menar. ALLA mackor i hela brödpaketet ser ju ut såhär. Det är typ 1/5 av mackan som saknas.. Borde inte hela paketet vara en 1/5 billigare också?

 

 






Veckansbejb

I dagens tidning står det; "Tjejer som är elever på Dragonskolan i Umeå, hängs ut med bilder på olika bloggsajter på nätet. Under kommentarsfunktionen får tjejerna utstå kränkande kommentarer, inte sällan med sexuella anspelningar."

Ni kan läsa hela artikeln här.


Ganska intressant nyhetsartikel enligt mig. Det finns alltså en blogg, http://veckansbejb.blogg.se/, där man lägger ut bilder, vecka för vecka, på tjejer som går på min skola. De skriver inga namn, klass eller e-mail mm på tjejerna, men de får ju en hel del kommentarer. Vissa är mer snälla än andra. Men bilderna är tagna från tjejerna själva, alltså, inga smygfotografier på någon.
Bilderna används ju av tjejerna själva på deras egna bloggar eller hemsidor. Vad spelar det då för roll om någon annan använder samma bild? (Om de nu ändå inte skriver vem det är...) Vad gör det mer rätt att slänga ut massa vimmelfoton i citymagasinet varje månad? Jag var själv inne på bloggen första gången för några veckor sedan. Jag tyckte inte att det var en "kränkande" blogg, utan den lyfte ju fram flera söta ansikten från dragonskolan. Men, vem gör det egentligen rätt att bedöma vem som är söt/snygg eller inte kan man ju fråga sig...?



De som ligger bakom bloggen har själva skrivit en kommentar om nyhetsartikeln;

Hejsan Vk och dess läsare!

På våran facebook användare
(nu kan ni konstatera att vi är fler än en)
Så är vi vän med ALLA söta tjejer som har varit med på bloggen. (och ca 200 till) INGEN, har klagat.
Vi har pratat med alla tjejerna och frågade om dom hade något emot det.
Vi fick Alltid samma kommentarer tillbaks.
"nej jag ser det bara som en komplimang och kul grej"

Vi har 200 vänner på facebook. och vi har bara skickat en bråkdel av dom förfrågningarna.
Efter bara någon dag så strömmade det in vänförfrågningar av både killar och tjejer.




Om nu alla tjejer är med på det och gillar uppmärksamheten spelar det väl ingen roll? Varför göra en so big deal? Dock tycker jag att ägarna till bloggen borde kolla igenom sina kommentarer innan de godkänner dem. Då kan de ju ta bort alla kränkande kommentarer, då slipper ju ingen må dåligt.


Vad tycker ni? Borde man förbjuda denna typ av blogg?










Invito

Igår blev jag som sagt utbjuden på middag med resten av salongen. Jobbade till 19 och vi skulle samlas 19.30, så jag hann aldrig åka hem mellan det.
Här får ni se lite bilder iallafall!




Vi åt ruskigt god mat vill jag lova!









Girls

blev utbjuden på middag med salongen ikväll. blir en sen uppdatering!


Disaster

Bilden visar hur det ser ut i gångarna på en gård utanför Umeå.

 

Läs hela artikeln HÄR

 

Så jävla pinsamt Umeå. Hur fan kan ni behandla djur på detta vis?! Här har jag suttit och predikat om att djuren i Kina har det förjävligt, fastän det händer rakt framför näsan på en. Jag finner inga ord. Som tur har jag inte ätit griskött sen jag var tio, alltså inte heller stöttat industrin.

 

 



Sick

Jag känner mig trött och illamående. Tror att jag ska göra en tidig kväll för en gångs skull. Imorgon fortsätter jag praktisera som vanligt. Är nu inne på vecka. 4. Tiden går så sjukt fort! Det är nästan bara hälften kvar.
Godnatt allihopa!









Vistaprint

Idag kom några saker jag beställt från Vistaprint.se

De brukar ha gratiserbjudanden väldigt ofta, vilket jag nappade på. Denna gång beställdes; adressetiketter, almanacka, vykort mm.
Man fick trycka upp 10st julkort gratis. Så då tog jag chansen och gjorde dessa;

 

Tycker att de blev riktigt bra! Ett tips till er som vill göra personliga julkort, gratis!

 

 

 

 

 

 


Dear friends

Sådär mina kära vänner. Nu har jag alltså gjort om menyn i bloggen. Tycker den var så luddig förut, och nu är den lite enklare att hitta i vad ni söker. Dessutom känns den mer personlig! Nu håller jag på att flytta om alla inlägg. Detta kommer ta ett tag, så.. Ni får ha lite överseende med det ;)








Under Construction

Bygger om lite i bloggen. Ni får hålla ut! ;)

 

 





Moneymaker

Många brukar fråga mig hur jag kan ha råd att resa, shoppa och leva som jag gör. Har jag rika föräldrar eller bara ett smart huvud för pengar? Det ska jag svara på.


Mina föräldrar är inte rika. Inte i närheten. Jag är ju iofs ensambarn, så när det är jul får jag ju oftast all uppmärksamhet. Jag har dock jobbat sen jag var 12år. Tidigt, jag vet. Men jag har alltid varit medveten om hur jag ska hantera mina pengar. Jag har lärt mig att prioritera och spara. Jag betalade halva min moped själv, ca. 7000kr när jag fyllde 15. De pengarna hade jag sparat i flera år!

Så fort jag får lön, studiebidrag eller julklappspengar, så lägger jag undan dem på ett speciellt konto som inte är kopplat till mitt kort. Och när pengarna väl hamnar på det kontot, då "finns de inte längre". De pengarna existerar inte för mig förrän jag verkligen behöver dem. Jag skulle aldrig ta pengar därifrån för att gå ut och festa. Då står jag hellre över. Jag prioriterar.

Jag har haft råd att åka utomlands två gånger helt själv, åkt till stockholm minst 5 gånger och sett konserter för flera tusen, åkt på festivaler, betalat mitt körkort HELT SJÄLV osv. Detta är bara för att jag hela tiden har en buffert. När jag kommer på att jag ska åka och se en konsert i stockholm ex. Då lånar jag mina pengar från mitt konto (som inte finns). Men så fort jag får lön så betalar jag tillbaka. Tänkte bara ge er detta tips innan jul. Då brukar man oftast få pengar från släktingar, och istället för att bränna dem på engång, så SPARA dem..
Tänk så mycket roliga saker man kan göra för pengarna istället för att bränna dem på onödiga kläder eller accesoarer!


Moneymaker









Hairstuff

Kollade på fokis blogg och såg de små söta cupcake hattarna hon lagt upp. Gick in på hemsidan där hon hade hittat dem, och jag hittade även denna lilla "hatt".

 

Tycker accesoaren var sjuuuukt snygg! Älskar ju döskallar och grejer. Hade inte tackat nej till denna! Kanske beställer efter jul. Såååå söt.

 

 






Me, Myself and I

Ja, ikväll har jag tagit itu med mina materiella depressioner. Jag har haft en liten spa-kväll med mig själv. Har gjort inpackning, tagit bort nagellacket, noppat ögonbrynen, rakat benen, peelat ansiktet mm. Ja, sånt där småpyssel. Mår faktiskt mycket bättre nu än tidigare. Har ju tröstätit också. Så nu har jag ändå lite hopp kvar. Kanske går bilderna att rädda på hårddisken.. Jag hoppas det. Vi får hålla tummarna.

Jag spenderar natten hos min boy. Så jag uppdaterar mera imorgon då jag kommer hem. Har faktiskt tagit ledigt imorgon, eftersom jag ska praktisera på lördagen. Vi hörs imorgon. Bjuder på en gammal bild innan jag lägger mig.
Godnatt!











Snowball

I vinter kan ni ta snöbollskriget till en helt ny nivå!

Med denna makkapär kan ni krama ihop perfekta snöbollar på bara en sekund. Hur bra är inte det?
Finns att köpa här.

En helt onödig, men rolig sak för er som älskar vinter och snö!

 

 






Extensions

En läsare frågade vars jag brukar köpa mitt löshår någonstans.
Måste säga att jag har som inget speciellt ställe, eftersom jag bara köpt löshår typ tre gånger i mitt liv. De två första har jag faktiskt köpt på tradera. Brukar alltid kolla efter seriösa säljare, helst företag. Har bara gått fint.

Det sista (blonda) löshåret köpte jag faktiskt i sommar då jag och Sara var i Göteborg. Köpte det på en salong som hette Salong Safari. Jag måste säga att jag är SUPERNÖJD med det. Är lätt det bästa håret hittills. Det kostade endast 400kr och är 45cm långt. Dessutom var det en meter dubbelsytt trens. Det var så pass mycket hår, att jag knappt visste hur jag skulle få allt att sitta på skallen! Jag var tvungen att dubbelsy en rad för att få med allt!
Det har hållt jättebra. Som sagt så köpte jag det i Juni. Det har nu gått 5 månader och jag tycker att det ser fräsht ut fortfarande. Om man jämför hur de andra två såg ut efter 5 månader...
Jag är dock lite tveksam om allt hår är 100% äkta, med tanke på hur mycket hår jag fick för så lite pengar! Men det borde det vara eftersom det går att platta, locka och tvätta som vanligt. Syntethår smälter typ om man plattar det. Dock vet jag inte om en färg skulle fastna på det. Men så länge man hittar rätt färg spelar ju inte det någon roll!

Jag kommer lätt att köpa mitt framtida löshår på Salong Safari. Har varit så himla nöjd med det så ni anar inte!


Mariette från Idol verkar också gilla Salong Safari lika mycket som jag! Ni kan spana in deras hemsida här.










Upset

OBS! Upprört inlägg.

Vad har jag egentligen gjort för att förtjäna detta? I förrgår var det kameran och nu är det externa hårddisken.
VA?!

Jag jobbar extra på helgerna, jag tjänar ihop mina egna pengar. Jag är duktig i skolan. Jag är en punktlig och planerad människa. Jag knarkar inte eller super varje helg. Jag tar eget ansvar. Jag tänker på djur och natur. Jag kör ecodriving. Jag är trogen mot min pojkvän. Jag älskar min pojkvän. Jag och mamma skänker pengar till Isbjörnar varje månad. Jag äter inte kött så ofta. Jag äger ingen päls. Jag har aldrig tänkt att köpa en päls. Jag gör saker som jag egentligen inte vill. Jag har inga större fiender. Jag slåss (oftast) inte. Jag är väluppfostrad. Jag är en god människa.

VAD HAR JAG GJORT FÖR ATT FÖRTJÄNA DETTA?! VARFÖR,VARFÖR, SKA ALLTID DÅLIGA SAKER HÄNDA MIG? VA? FÖRKLARA FÖR MIG!



(Jag tröstäter chips och dip just nu...)








Do I deserve this shit

Alltså. Jag tror inte att jag orkar nå mer nu. Jag går och hänger mig.
Mina saker som, dator, mp3, telefon och kameror, dör efter ett kort tag. Min dator har lagt av flera jävla gånger nu och har förlorat massvis med bilder. Så, i födelsedagspresent så fick jag en extern hårddisk som jag skulle kunna lägga in alla mina bilder på. Men gissa vad?! DEN HAR NU OCKSÅ DÖTT. Så, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Flera tusen bilder ligger på den där jävla lådan. Om den nu är trasig kommer jag fan skjuta mig själv. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH.








Magnus Betnér
















Hhahahah. Här är vi, ihopklämda i en och samma bild. Magnus var superbra. Trodde inget annat. Kommer inte återberätta några skämt. Det blir aldrig lika bra när man återberättar. :) Älskar hans humor på alla sätt och vis. Men ibland när han pratar om politik, vilket jag inte är särskilt intresserad av, så fattar jag typ inget. Men jag skrattar ändå!


Kvällens outfit. Jackan kommer från Esprit, Handskarna från Primark. Skorna från Pull And Bear. Jeansen från Kii och väskan från Gina Tricot.

 

 






This is it

Nu är det såhär... MIN KAMERA HAR SKICKATS IN PÅ LAGNING! Trodde inte att det skulle vara såhär allvarligt. Men tydligen är det något fel mellan autofokusen och slutartiden eller nått. (Jag vet att jag borde kunna alla begrepp när jag haft en systemkamera i över två år.. Men, icket) Garantin är väl i typ tre år.. Eller något. Men om de nu skulle hitta en fuktskada, vilket skulle vara jävligt intressant eftersom jag aldrig fotar ute med den typ, så skulle ju inte garantin gälla. Detta betyder alltså.. 8000:- POFF..... Sug på den va.

Nä, ikväll sover jag hos my boy och kommer inte lägga in bilder från kvällens aktiviteter. Ni får se dem imorgon då jag slutat jobba!

Nog för mig. Godnatt!









What a day...

Jag hade ju praktik idag med som sagt. Det var full rulle. Hade kunder från 10-15. Konstant. Det kom in kunder i salongen, och telefonen ringde stup i kvarten!! Måste dock berätta om min sista kund jag hade idag.
Som kul är så har vi frisörer ingen tystnadsplikt.


Det var en äldre kvinna som var väldigt hurtig som hade beställt tid för tvätt och föning. Hon skulle nämligen ut ikväll och jag fick äran att göra henne vacker.
Start vid schamponeringen. Som med alla andra kunder så slog jag igång massagestolen under tiden jag skulle schamponera. Då skriker hon till:
"AOOUCH, vad var det där?!"
Jag: "Det är massage i stolarna"
Hon': "Jasså, GILLAR FOLK DETHÄR?!"
Jag: "Jo, det är väldigt populärt.."
Hon: "Va?! Jasså..... KAN MAN BLI SJUK AV DET?"
Jag: "Nääe.. Det tror jag då inte.."
Hon: "MEN JAG KANSKE BLIR ILLAMÅENDE? JAG KANSKE BÖRJAR SPY?!"
Jag: "Det hoppas jag då verkligen inte att du gör.."
Hon: "Näe, kanske inte nu. MEN EFTER?!"
Jag: "Det är ingen som har gjort det ännu..."
Hon: "KAN DU HE I LITE INPACKNING I HÅRET? ELLER KOSTAR DET EXTRA?"
Jag: "Det är klart att jag kan göra det..."
Hon: "Vad gör du nu för något?"
Jag: "Jag schamponerar håret ditt.."

Ja.. ni kan tänka er.. När vi kom tillbaka till stolen så bestämde vi oss för att lägga håret på henne för att få upp mycket volym. Hon tar upp ett fotografi som visar hur hon ungefär vill ha det. Sedan pratar hon på..

Hon: "VI SKA JU UT IKVÄLL SÅ JAG TÄNKTE ATT JAG SKULLE HA BOKAT TID FÖR SMINK OCKSÅ.. MEN DET KOSTAR VÄL EXTRA FÖRSTÅSS?"
Jag: "Jo.. Jag tror inte riktigt vi har tid för en sminkning idag.."
Hon: "MEN VAD KOSTAR DET?"
Jag: "Jag är inte riktigt säker på priset. Jag får kolla upp det sen.."
Hon: "JAG VILL JU SE RIKTIGT SNYGG UT IKVÄLL. MAN SKA JU HA KUL HELA KVÄLLEN, OM DU FÖRSTÅR VAD JAG MENAR."
Jag: "Jojo, det ska jag försöka ordna.."
Hon: "JAG HAR ALDRIG VARIT HÄR FÖRUT, MEN DIT JAG BRUKAR GÅ HAR INTE ÖPPET PÅ LÖRDAGAR.. MEN DU BORDE VÄL OCKSÅ KUNNA FIXA TILL MIG...."
Jag: "Det hoppas jag att jag ska..."
Hon: "JÄMT NÄR VI ÄR UTE SÅ BRUKAR KARLARNA BJUDA UPP MIN VÄNNINNA. JAG FATTAR INTE VAD DOM SER HOS HENNE. HON ÄR INTE SPECIELLT SÖT. MIN ANDRA KOMPIS, SOM ÄR JÄTTESÖT, HON BLIR ALDRIG HELLER UPPBJUDEN..."
Jag: "Nähe, det var ju konstigt.. En del män har ju inte särskilt bra smak.. Hehe..."
Hon: "NÄ. MAN MÅSTE VARA GLAD PÅ INSIDAN OCKSÅ FÖR ATT DET SKALL SYNAS UTÅT VET DU. SÅ TROR JAG IALLAFALL. "
Jag: "Det har du nog väldigt rätt i måste jag säga..."
Hon: "HUR GAMMAL TROR DU ATT JAG ÄR?!"
(what the fuck ska man säga, tänkte jag. kan ju inte chansa på hennes riktiga ålder så jag drog på rejält med smör på mackan..)
Jag: "Kanske..... 50?"
Hon: "HA! DET ÄR MÅNGA SOM TROR DET. MEN JAG ÄR 63."
Jag: "Jaså.. Det trodde jag verkligen inte. Du ser inte en dag ut över 50..."
Hon: "DE FLESTA BRUKAR SÄGA DET. DU ÄR VÄL 18 ELLER?"
Jag: "Eeeh, jo hur kunde du veta det?"
Hon: "NÄ, JAG BRUKAR INTE TA FEL PÅ NÅGON!"
Jag: "Se där..."
Hon: "VÄNTA.. JAG SKA VISA DIG BILDEN IGEN!"

Hon tar upp bilden som hon visade mig förut och pekade ut kvinnan som satt bredvid henne på bilden.

Hon: "KOLLA, DET DÄR ÄR MIN KOMPIS SOM ALLTID BLIR UPPBJUDEN.. VISST ÄR HON INTE SÅ SÖT?"
Jag: "Eeehh..."
Hon: "JAG TYCKER DÅ ATT JAG SER MYCKET YNGRE UT ÄN HON. HON ÄR BARA 45!"
Jag: "Jassååå.. Jahaaa..."


Jag hade rullat klart hela håret och satte in henne i torkhuven..

Jag: "Vi brukar inte göra såhär, men jag kan lägga en skugga på dig under tiden du sitter här. Du behöver inte betala något extra..."
Hon: "GU SÅ SNÄLLT VA! JAG SKULLE VILJA HA EN LILA SKUGGA IKVÄLL, FÖR MIN KLÄNNING ÄR LITE LILA OCKSÅ.."
Jag sminkar henne och hon blir jättenöjd med skuggan. Men då försöker hon få mig att göra klart Hela sminkningen, vilket jag inte hade tid till.
Hon: "VA TROR DU? SKA DU INTE MÅLA TILL BRYNEN LITE OCKSÅ? JAG HAR EN BRYNPENNA HÄR NÅGONSTANS OCKSÅ.."
Jag: "Jo, det kan jag väl göra..."
Hon: "DINA ÄR SÅ SNYGGA, JAG VILL HA LIKADANA!"
Jag: "Tack. Ska försöka så gott det går..." *målar hennes bryn*
Hon: "DE BLEV JU JÄTTEEEESNYGGA! KAN DU INTE LÄGGA PÅ DE SVARTA PÅ ÖGONLOCKA?"
Jag: "Vad menar du, eyeliner eller?"
Hon: "NÄMEN, De på ögonfransarna!!"
Jag: "Jahaaa.. Men det är kanske bättre att du gör det istället. Jag är inte så duktig på att lägga mascara på andra..."
Hon: "MEN NÅ SVART PENNA UNDER ÖGAT DÅ? KAN DU GÖRA DET DÅ?!"
Jag: "Okejdå.." *målar kajal under franskanten*
Hon: "JAA, SEDÄR. DE BLEV JU JÄTTEBRA.. MEN SKA JAG INTE HA MASCARAN DÅ?"
Jag: "Vi kan nog ta det sist isåfall då håret är klart.. (Försökte lirka mig undan)
Hon: "DU VAR JU DUKTIG ÄNDÅ PÅ ATT SMINKA. HUR LÄNGE BLIR DU HÄR DÅ?"
Jag: "Tyyyyyyyp. Sex veckor till.."
Hon: "VA BRA. DÅ KANSKE JAG KOMMER FÖRBI INNAN DET....."



HAHAHA. alltså. Förstååååååååååår ni vad jag har varit med om. Jag skämtar inte. Hon var 10ggr värre. Fick knappt ut henne ur salongen. Hon var ju inte dum eller så. Hon var ju jättesnäll. Men verkligen, konstig. Men söt på något sätt. Jag tror att jag är uppbokad numera på lördagarna..








Camera

Ååååååååååh. SÅ drygt.
Jag vet inte vad som har hänt. Om jag har kommit åt en knapp eller liknande. Men det går inte att trycka på knapparna på min kamera längre?!! SYSTEMKAMERAN! What to do? Mitt liv är typ över utan min kamera?!!!
Den har varit mitt liv typ sen två år tillbaka. Jag vet inte hur jag ska klara det här. Men vi ska fixa dig snart.. Jag vet att jag har kört hårt med dig de senaste veckorna, men jag lovar. Du ska få krya på dig och återhämta dig..
Du skall bli som ny igen.

Tills dess... Inga fina bilder. Nu blir det bara bilder med den lilla digitalkameran.. =(

















New Moon

Jag vill se den nununu igen! Så tråkigt att två timmar gick så fort. Önskar att filmen vore längre. Dock var slutet dåligt. Hatar cliffhangers.
Tycker väl filmen var bra egentligen rakt igenom. Det blev aldrig tråkiga stunder, utan jag satt alltid på helspänn.


Men en sak jag blev smått irriterad över, var att filmen var inspelad på ett annorlunda sätt. Första filmen var ressigerad utav Catherine Hardwicke och New Moon av Chris Weitz. Jag HATAR när man byter ressigörer i sånnahär filmer. Ingenting blir sig likt. Jag som har sett Twilight minst 10ggr har granskat varenda liten detalj. Hela filmen är som inspelad i ett blåaktigt ljus om man jämför med New Moon. Dessutom hade de bytt kontaktlinser på vampyrerna vilket jag också irriterade mig över. Har man gjort något på ett sätt först, tycker inte jag att man ska ändra på det. Det blir som så fel. Nu kändes det faktiskt som om filmen är uppdelad i två bitar, just för att effekterna var annorlunda. Nu pratar jag om filmteknik här förstår ni! (jag har absolut ingen aning eller kunskap inom film, men ni fattar...) Men samma sak gäller Harry Potter filmerna. Det är aldrig en och samma som har ressigerat de olika filmerna. Och jag kan inte se filmerna, utan att störa mig på effekter dom har ändrat. Sjukt irriterande.
Hoppas att sista filmen ressigeras utav någon av de som gjort Twilightfilmerna tidigare. Orkar inte att ännu en ressigör ska komma och göra annorlunda.


Vampyrerna har fått nya kontaktlinser



Men som sagt! Manuset var bra skrivet och skådespelarna var på topp som i förra filmen. New Moon kommer lätt att bli sedd tio gånger till. Inget snack om saken. Jag älskade den!










Today's

Ikväll kommer jag gå klädd såhär. Känns väl lagomt fint för bio!
Ska ju ändå sitta i en soffa högt upp. Har förberett chips och dip. Var sjukt längesen jag åt det. En bra film förtjänar även gott snacks! Hehe. Hoppas bara jag inte blir kissnödig mitt under filmen. Det vore ju tragiskt om jag måste avbryta för kisspaus.


Hahahaha. Jag känner verkligen hur min tagg har gått överstyr.
Jag uppdaterar sen!




PUSS!



Mössan är från Primark
Tröjan är från TopShop
Västen är från Kanarieöarna
Jeansen kommer från Kii
Skorna är från Pull and Bear

















It's just hour's left

Helt sjukt. Något som var månader och veckor kvar, har nu bara blivit timmar och minuter.
Jag ska se filmen om mindre än tre timmar!!! Helt sjukt. Jag kunde aldrig förstå att denna dag skulle komma. Men nu är den här.


Så jävla tragiskt att de sänkte åldersgränsen. Hallå?! Vad menar de att man inte kan få psykiska problem? Jag var fan 17år då jag såg första filmen, och jag blev ju psykiskt påverkad. Jag blev besatt och har varit det i snart ett år. Utsätt inte barnen för samma sak! Det borde vara en 18års gräns för att se filmen. Haha.


Så, nu återstår bara att gå ut med hunden och byta kläder. Sedan bär det iväg till filmstaden.











Whaaaaaaaaaat?

Hahaha. Så sjukt. Jag ska ut i regnvädret och skulle byta jacka. Så, skulle rensa fickorna på den för de var massa skit där. Sen drog jag upp en kartong ur ena fickan, framför mina föräldrar, som jag sedan såg var ett ciggpaket. Chockad som jag blev så försökte jag dölja det. Men nog hade min låtsaspappa hunnit se det:

"RÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖKER DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU?!"

Jag: "NEEEEEEEJ jag vet inte hur det hamnade där... faktiskt.. Såg du inte själv hur chockad jag blev när jag såg det??"

Han: "HAHAHHAHAHHA JO! Satan så chockad du blev! "


Sjukt dålig förklaring, men det måste ha legat där typ ett halvår! HAHAHA. Aja, ingen större skada skedd för min del. Jag överlevde. Har alla ben och fingrar kvar.











SPENDING TIME WITH MYSELF

Min lediga dag ska spenderas åt;


- Julklappsinslagning
- Ta en sväng på stan
- NEW MOON


Skönt att vara ledig en fredag. Då har ju även stan öppet länge. Så, nu ska jag leta upp lite adresslappar och julpapper och sätta igång!










Fire Bull

Inte nog med att man har tjurfäktning i Spanien. Man har även något som kallas för, Toro Júbilo ("The Fire Bull festival").
Festivalen äger rum i provinsen Soria i Spanien den andra veckan i november varje år. Man sätter fast brännbart material på tjurens horn och sätter eld på materialet. Tjurarna skadas, får brännskador samt springer panikslagna runt festivalområdet och mycket annat. Efteråt dödas tjurarna och blir till mat.

Som ni ser på bilden så har tjuren fått massa brännskador på sin päls.

 

 

WHAT'S UP med Spanjorer och sin kärlek till att mörda stackars tjurar?!! Så fort jag ser någon form utav tjurfäktning, eller ridning utav tjur, där människan gör sig illa rejält, så tänker jag bara: IN YOUR FACE. Ursäkta, jag KAN INTE tycka synd om folk som blir ihjältrampade eller stångade av en tjur. Vad är det man brukar säga? Den som ger sig in i leken, får leken tåla.



VAR MED OCH STOPPA DENNA IDIOTISKA FESTIVAL HÄR.










Check this out!

 

Ser ni vad det står under mina fingrar??... 15 ÅR! HAHHAAHAH. IN YOUR FACE SKITUNGAR. ;) Nämen.. Nu ska vi inte vara sånna. Men jag tycker bara att det är SÅ kul att ni inte kommer få se den på bio. Mouhha. Och ni som bett era äldre syskon eller föräldrar köpa ut - SYND! Det kommer vara legkontroll på Filmstaden i Umeå har jag hört. Hahaha. Nu känner jag mig så grymt elak! Men skadeglädje är den sanna glädjen...

 

 

 




DO YOU LIKE IT BETTER LIKE THIS?

Hemma efter ännu en dag på praktiken mina vänner. Har haft lite kunder idag, äntligen. Dessutom så är jag ledig imorgon! Känns riktigt underbart. Då har jag all tid i världen att förbereda mig för New Moon. Kan ju t.ex se Twilight 5 gånger innan om jag vill! Nog om det...


Idag kom skolkatalogeeeen!




Fan vad ovärt! Ska nog skicka tillbaka den. Har redan kollat det jag vill se. Skrattat åt alla fjortisar i ettan och stängt katalogen. Blä. Mycket pengar för lite underhållning. Det är roligare då man själv går i ettan och kollar på alla som är äldre. Men när man går i trean så är inte alla småtjejer på sida 11, lika roliga längre. Nej. Jag satsar istället på årsboken som jag beställde med studentmössan tror jag.



Vårat klassfoto blev ju bäst. Inget snack om saken! På tal om det så saknar jag alla! Det var typ år sedan känns det. 3 veckor utan er är en evighet. Kommer ju grina sönder då vi slutar.













Delfinslakt i Japan

Så många som 20 000 delfiner dödas på ett brutalt sätt varje år i Japan. En del av dessa används i delfinarier och olika typer av uppvisningar, och övriga dödas för att köttet ska säljas och för att de ses som konkurrenter till människans fiske.


 

Om du vill engagera dig så;


  • Skicka ett protestbrev HÄR genom att använda en färdig mall där du bara fyller i dina uppgifter (sidan är på engelska)
  • Besök inte delfinarier, och delta inte i aktiviteter som "simma med delfiner" när du är på semesterresa.
  • Se filmen "The Cove" och lär dig mer: http://www.takepart.com/thecove/




Fakta från DjurensRätt.





Don't fall asleep

Skjortan är från Primark. Legginsen, Bikbok. Halsduken, Primark. Armbandet, Ur och Penn. Ringen, Glitter. Klockan, Guldfynd. Skorna, Camden Town.

 

 

Efter ännu en lång arbetsdag så är det dags för lite sömn. Jag hinner inte med att leva mitt liv just nu känner jag. Blä. Längtar efter helg. Imorgon ska vi ha spabehandling för håret. Mysigt värre! Godnatt.

 

 






Nailpolish

Ikväll ska jag nog lackera om naglarna. Har kört på svarta nu. Men efter att man stått och sköljt folk i schamponeringen på dagarna så åker det fort bort på topparna. Dessutom var jag och Sofia så sjukt duktiga idag och rensade hela källaren på praktiken. Dock tog naglarna också stryk i allt bärande.

Frågan är ju bara, vilket lack man ska välja? ;D

 

 






Stay or go?

Mina varor kom hem från Nelly idag! TYVÄRR var klänningen för tight över boobsen. Vill ju inte ha typ 4 stycken bröst.. Näe, den får jag nog skicka tillbaka. Men blusen däremot var ganska söt. Dock blev jag lite besviken. Den var väldigt grön i verkligheten vilket inte alls framkom i bilden som nelly hade. Men men.. Såhär ser den ut iallafall:


Får den stanna, eller åka tillbaka?










Tattoo

Är verkligen sjukt sugen på att göra en ny tatuering. Har fan längtat typ ett halvår, men inte tagit tummen ur. Skulle vilja göra ett motiv på innersidan av överarmen. (Där gäddhänget sitter) Sen vill jag även göra något roligare av min tatuering jag har i nacken.

Här är min tatuering på vristen/benet och även den jag har i nacken/halsen..

 

 

Tycker den i nacken är lite tråkig, men den är diskret. Syns bara då håret är uppsatt. Skulle gärna gjort några stjärnor runt den eller något bara för att göra den lite roligare. Det är mitt stjärntecken jag tatuerat in, väduren. Gjorde den när jag var 17.

Den på benet är jag helnöjd med! Hade funderat på det där motivet sjukt länge. Nästan tre år. Så när jag äntligen fyllde 18 sprang jag iväg och gjorde den på en seriös studio.

Nu är jag sugen på att göra något i oldschool motiv.




Vad tycker ni om mycket tatueringar på tjejer? Hot or Not?








Driving one of your cars

Satt faktiskt och funderade på att vara chaufför på nyår. Alltså, hur ovärt är inte alltid nyårsafton?!! Jag tycker då det iallafall. De senaste åren har inte varit alltför lyckade precis. Samtidigt är det ju första året då jag kan gå ut på krogen på nyårsafton. Men vad spelar det för roll egentligen... Kan ju gå vilken annan kväll som helst egentligen!

Vad säger ni? Värt eller ovärt att köra bil på nyår?

 

 





Hairshow

Nina och Sara innan visningen började.

 

Det var tråkigt att Tomas pratade så mycket. Hade en tid att passa så jag kunde inte kolla hela kvällen. Det drog över med typ en timme hörde jag sen. Tråkigt! De flesta visningar brukar vara bara 2 timmar. Så nu missade jag typ mer än hälften. Men jag bju på dessa bilder iallafall! Krams

 






Shopping

Idag gjorde jag några små inköp på lunchen! Det blev dessa;

Hårblomman och Ringen är från Glitter. Rosetten jag har i håret kommer från Monki.Allt för 200kr!

 

 






Today's

Ni får två halvskumma bilder såhär på morgonkvisten. Hann inte fixa dem i P.S

Paljettjackan kommer från London, Primark. Skorna kommer från London, Camden Town. Legginsen är från Bikbok.










New Moon

Jag kan inte fatta det!
På fredag smäller det. Jag har biljetter. Jag längtar.


Det kändes som om det vore alldeles nyss då vi satt i klassrummet efter jullovet. Alla hade sett twilight. Alla pratade om filmen. Alla längtade tills nästa film skulle komma. Detta var i Januari mina vänner. Nu är vi inne på November och det är bara tre dagar kvar.

Helt sinnessjukt!



Någon annan som ska se filmen på premiärdagen?















Forby Pels

Norges lantbruksminister har konstaterat att "djuren har det bra på pälsfarmar".
I norge har Nettverk for dyrs frihet gjort ungefär 50 inspektioner av 331 av deras olika pälsfarmar. Ännu en gång har de dokumenterat djurens oacceptabla förhållanden. I filmen kan vi se hur rävar och minkar har det på pälsfarmarna. Detta är alltså i norden vi talar om. Vårat grannland. Inte Kina.


Tycker ni de ser ut som om de trivs?

 

 

Här kan ni skriva på en protestlista om att förbjuda pälsfarmningen i Sverige!

 

 

 

 

 

 


Let a memory die


Tröjan är från Weekday. fakeSkinnvästen från en affär på Kanarieöarna. Ringen från Primark.


Imorse var jag riktigt trött och otaggad. Trodde aldrig jag skulle klara dagen ut. Men det gjorde jag!
Kan inte få loss Lady Gaga's nya låt - Bad Romance. Älskar den! Har lyssnat på den konstant nu tre dagar i sträck. Nu får jag ta och ge mig!

Ikväll blir det nog en tidig kväll. Imorgon kommer jag inte kunna uppdatera så mycket. Ska nämligen på en frisörvisning på kvällen. Kommer plåta därifrån så ni får kanske se lite bilder om ni har tur ;) Kommer bli en lååååång dag imorgon. Först jobba 10-19. Direkt klockan 19 ska jag på visningen som varar i 2 timmar. Slitsamt, men kul och lärorikt!







Magnus Betner

Biljetter är bokade!

Jag, Micke, Sara och Kim har bokat biljetter till Magnus Betnér. Kommer bli sjukt kul att se honom live. Älskar hans bittra sätt att skämta på! Vet inte vad det är!

Biljetterna kostade bara 250kr per person. Faktiskt inte så dyrt! Har nu två saker att se fram emot i helgen;
New Moon på Fredagen
Magnus på Lördagen



Någon annan som har sett/hört något om Livets ord turnen?












Practical Training

En dag på praktiken kan se ut såhär, då vi inte har några kunder!

Sofia gjorde en ansiktsrengöring på mig. Mycket trevligt!



Därefter blev jag sminkad. Inte heller helt fel att bli ompysslad! Ursäkta för usla mobilbilder. Men ibland så måste man!



Såhär blev resultatet!



Haha! Känns så ovanligt att se mina ögon utan eyeliner! Men skuggorna var superfina!


Ni kan spana in Sofias blogg här.








Blondinbella

Se bara hur dum blondinbella egentligen är. Hon har en framgångsrik blogg och gör föreläsningar om självförtroende. Har dock svårt att se upp till henne! Hon skriver typ om sina acneproblem som om det vore världens undergång.
Det känns som om hon lever i sin lilla bubbla och har ingen aning om vad som pågår ute i världen. Hon har ju mest troligt aldrig sett då man flår djur. Då skulle skämtet inte varit lika roligt.

 

 

HHAHAHAHA. Kan inte sluta skratta åt klipp nr. 2. Så jävla sjukt!

"hej på dig själv du, blondinbella"

 

 

 

 

 

 

 


Wish list



1. - Vägglampa från IKEA.
2. - Smycken från Cocoo.se (särskilt det halsbandet)
3. - Ett par svarta höga kängor
4. - Toalettbord från IKEA. (vill ha det i mitt nya rum så jag kan klippa kompisar/sminka mig)
5. - Ett stativ till Systemkameran
6. - Ett knallrosa läppstift från MakeUpStore (Vet inte namnet på det. Har bara sett det i butik...)
7. - En plattv! (Kommer inte få plats med min gamla feta tv i mitt nya rum...;'( )
8. - Nya produkter från Nimue. Både facewash och ansiktskräm.
9. - En foundationborste i syntet från MakeUpStore.
10. - The Creme från MuS. Typ den mest underbara ansiktskrämen i historien?!!
11. - Håraccesoarer från L8nyberg
12. - Presentkort i massor!!!
13. - Pengar till framtiden


Dessa saker önskar jag mig till jul. Hade ju inte varit så dumt direkt! Vad önskar du dig i julklapp? :)









Nelly.se

Klickade just hem dessa varor från Nelly;




- Klänningen var det rea på. Kostade endast 179kr! Har ju kollat på den för längesen och ville sååå gärna ha den. Hoppas att kunna ha den på nyår! Vad tror ni?

- Blusen är jag lite osäker på. Tycker den är sjukt snygg på hon, men vet inte om jag kommer passa i den lika bra. Störde mig lite på att den är mönstrad om man kollar riktigt noga. I värsta fall får jag skicka tillbaka den... Med studentrabatt = 233kr

- Berlockerna kostade endast 10kr styck. Jag får se om jag eventuellt gör om dem till ett par örhängen?


Betalade totalt 471kr med frakt och allt. Inte så illa va?









WORKING WOMAN

 

Hej allihopa!

Vad roligt att se att så pass många orkade att läsa igenom mitt inlägg igår ang. Bomull och Päls! En läsare skrev att jag drog alla över en kam då jag menade att människor är hänsynslösa! Och visst att jag gjorde det, men jag hoppas ni förstår att det alltid finns undantag! <3

När jag pratar om folk som köper tex. djurtestade produkter så vill jag inte rikta det mot Er, och försöka få mig själv att framstå som värsta ängeln. Jag har ju också massa djurtestade produkter hemma! Dock vill jag undvika att köpa nya och jag önskar att det fanns en större djurvänlig marknad. Det är vad jag försöker få fram i bloggen, så det är klart! ;)

 

Förövrigt har jag jobbat på hotellet hela dagen i städet. När jag jobbar på hotellet så brukar jag aldrig orka sminka mig eller fixa håret. Slänger bara upp det i en knut och kommer helt osminkad. Jag ser det som en viss "ledighet" när jag jobbar där. Alltid när man är i skolan eller ute på praktiken så förväntar folk sig att frisörer ska se ut på ett speciellt sätt och vara fixade och fina. Till och med lärarna på skolan brukar säga; "ni måste alltid se snygga ut i håret för ni representerar denna linje!"... När jag städar hotellrum så ser gästerna mig som vilken städerska som helst, vilket är skönt tycker jag. Ni får inte tro att jag tycker det är tråkigt att sminka mig och fixa håret på morgnarna, utan jag vill mest kunna sova ut och inte slösa tid på att göra mig fin.

 

En fråga till er läsare;

Spelar en frisörs utseende någon roll då ni ska klippa/färga håret? Skulle ni kunna gå till en frisör som har mjukisbyxor, löparskor, skitigt hår och är helt osminkad? Eller att bara gå till en frisör som inte har samma stil som du har... Svara helt ärligt!

 

 

 

 




Questions

Fick in en fråga från en läsare som löd såhär;



Jag kände på mig att en liknande fråga skulle komma upp snart, så jag ska besvara den så gott det går så alla förstår mig. Sen har säkerligen många utav er en annan uppfattning vad gäller människor och djur. Det är en annan sak. I ettan gjorde jag faktiskt ett arbete på Naturvetenskapen som handlade just om Tillverkning utav Bomull och Sömmerskors arbetsförhållanden. Jag har letat och letat efter hela arbetet, men jag har än så länge bara hittat början. Resten är sparat på skoldatorernas system som jag inte har möjlighet att nå förrän efter jul. Så, här kommer början iallafall;


Folk drabbas för ditt utseende!


Inledning:

Idag betyder utseendet mycket för människan. Men hur påverkar våra trender, och kosmetiska produkter, resten av världen? Kan vi påverka modet för en hållbar utveckling?


Mina frågeställningar:

-         Vilka kemikalier används vid framställning av bomull och hur påverkas människor av dem?

-         Vad har sömmerskor för arbetsförhållanden? Vilka rättigheter har de?

-         Blir det mer utsläpp vid billig tillverkning av bomull? - Denna del finns ej med i detta inlägg

-         Blyhalter i kläder och smycken - Denna del finns ej med i detta inlägg


Bomullstillverkning och kläder

Studier visar att varje år dör 22 000 människor, och 3 miljoner förgiftas av bekämpningsmedel som används vid bomullsodlingar. Vanliga besvär som jordbrukarna får är huvudvärk, allergier, illamående och svimningar.

När de besprutar bomullsplantorna så utsätts bomullsarbetarna direkt av bekämpningsmedel. Men även människor i närheten av fälten drabbas av dessa kemikalier genom vatten och luft.

De senaste två åren har 4000 Indiska bönder tagit självmord. Detta beror på två orsaker, och den ena är att det är svårt att odla bomull i Indien. Det är för att fruktsamheten är låg i Indien och påverkas lätt av insekter och dåligt väder. Den andra orsaken är att det är en orättvis marknad. USA har förhandlat med den Indiska regeringen om att de skall få tillgång till den amerikanska IT-marknaden om USA får köpa billigare bomull. Så i slutet så är det ändå bomullsodlarna som lider. Så när det blir torka och när insekterna käkar upp deras bomull, så sänks priset på bomullen av USA. Bönderna klarar inte av krisen och tar istället självmord.

Det är inte bara människor som drabbas av detta, utan gifterna sprids vidare i näringskedjorna och ekosystem rubbas. De insektsdödande medlerna drabbar självklart först och främst ogräset och småkrypen som bönderna vill få bort. Men även andra arter drabbas, ex. fåglar och däggdjur.

Några exempel på farliga kemikalier vid klädtillverkning är DDT, formaldehyd, ftalater och azofärgämnen.

  • Formaldehyd används vid skrynkelfri behandling av olika tyger. Ämnet är giftigt vid inandning, kontakt med huden och föda. Det är dessutom allergi och cancerframkallande enligt kemikalieinspektionen.
  • Ftalater är mjukgörare i PVC-plast i tillexempel textiltryck. Kan skada fortplantningsförmågan hos individer.
  • Azofärgämnen gör så att tyget får starka färger. Endel azofärger kan falla sönder till arylaminer som kan vara cancerframkallande, och därför är användningen av den typen av azofärger begränsad inom EU.
  • DDT bryts ner långsamt i naturen och lagras i fettvävnader.

Bomullsodling är ett av de mest miljöförstörande arbetena i världen. För det mesta så odlas bomull med konstbevattning på ett sådant sätt så att jordens sugs ut och inte kan användas till jordbruk igen.

Bomullsodlingen tar knappt upp 5% av jordens jordbruksarea. Men 11% av alla jordbrukskemikalier kommer från bomullstillverkning.

Om du väger ett bomullsplagg i handen, så mycket kemikalier har använts för att framställa plagget. Det kan vara t.ex gifter vid odlingen, blekning, färgning och efterbehandlingar.

Varje år köper varje Svensk 9 kg kläder. Av dessa så är hälften av kläderna gjorda av bomull.

(Så det här året har vi köpt ca 4,15 miljoner kg bomullskläder.)

 

 

Sömmerskor och deras arbetsförhållanden

Nästan alla våra kläder tillverkas i Asien. Men för 40-50 år sedan så tillverkades det även kläder här i Sverige. Men när utvecklingen var i full gång och man fick bättre löner, så ville klädföretagen köpa in kläder från ställen där det var billigare att tillverka kläder. Alltså där folk hade lägre löner. Idag har vi praktiskt taget ingen klädtillverkning i Sverige. Men vi köper däremot kläder för ca 30 – 40 miljarder per år, så vi är en viktig del för den ekonomiska utvecklingen i fattigare länder där man tillverkar kläderna. Tillexempel Kina, Indien, Bangladesh, Thailand och Vietnam.

En beställning av kläder kan gå till såhär;

  • Styrelsen på företaget säger till sina inköpare att de är tvungen att pressa kostnaden vid tillverkning av kläderna. Leveranstiden måste dessutom vara kort för att de ska hinna hänga med i trenderna.
  • Inköparna skriver aldrig kontrakt med en leverantör, utan gör bara små beställningar hela tiden. För att om det dyker upp en billigare fabrik så ska de snabbt kunna byta leverantör. Dessutom så måste de leverera varorna snabbt. Annars kanske de straffas genom att inte få fullt betalt.
  • Fabriken/leverantörerna i sin tur pressar arbetarna. De håller nere priserna för att de kanske inte får någon beställning om de är för dyra. Då förlorar de kunder.

Man brukar kalla detta kapplöpningen till botten.


Detta påverkar arbetarna. Fabriken har lägre löner, eftersom de har lägre priser. Ibland så kommer för stora beställningar som inte fabriken klarar av. Det blir då långa arbetspass för sömmerskorna. De anställer även svart arbetskraft som är lätta att sparka när de inte behövs. Och på så sätt så kan arbetarna inte gå med i fackföreningar som kräver bättre betalt och rimligare arbetstider. En arbetares lön kan vara mellan 170 – 350 kr i månaden.

En 21-årig Indonesisk arbetare berättar att de fått en storbeställning från Reebok. De arbetade då mellan 07.00 till 04.00 morgonen därpå. De fick sedan gå hem i sju timmar. Men klockan 10.00 var det dags igen och de arbetade fram till kl. 23.00 på kvällen.

Där har ni fått lite fakta kring bomullstillverkning och sömmerskors arbetsförhållanden. (Det var ju trots allt snart två år sedan jag skrev detta så viss fakta har säkert ändrats.)

 

Hur jag resonerar;

Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att det har blivit som det blivit i världen. Modeindustrin är helt annorlunda idag än tidigare. En trend kan vara max ett år i vissa fall, till skillnad på t.ex. 50-talet då man hade iprincip samma mode i ett helt årtionde! Men eftersom modet förändras så snabbt idag, så har medelsvensson inte råd att betala lika mycket för kläder som endast ska användas en säsong. Därför har det blivit som det blivit, företagen kräver mer och mer från sina leverantörer, som får mindre och mindre pengar. Det måste produceras mer bomull till billigare pris. Och allt eftersom efterfrågan på billig bomull ökar, så ökar även utsläppen i naturen. Växthuseffekten drabbar ju oss alla som lever på denna planet! Det är ju vi människor som vill köpa kläder billigt. Det är ju vi som vill hänga med i trenderna. Sömmerskorna vill jobba för att få pengar. Det skapas ju hela tiden en ond cirkel så länge vi inte väljer att köpa ekologiskt odlade kläder. Skulle vi betala mer för kläderna, kanske även vi kan gynna sömmerskorna och bomullsodlarna. Vi kan välja vad vi vill göra. Men det är trots allt vi, människan, som rår för växthuseffekten. Vi är de skyldiga till alla tragedier här i världen.

Men djuren - de är helt oskyldiga.

De har ju inte direkt släppt ut kemikalier eller koldioxid i naturen, de lever bara! De kan ju inte göra några val alls här i livet. Vad har vi egentligen för rätt att tortera och flå dessa varelser levande?

 

(Se denna video innan du läser vidare, FEGIS)

 

Ni som har djur hemma. Kan ni verkligen förstå att detta är sant?

 

Jag vet inte, men jag bryr mig inte om oss människor när jag ser detta filmklipp. Vi är hemska okänslosamma varelser som egentligen inte borde få finnas! Hur kan man göra sånthär mot djur är helt obegripligt för mig. Okej lixom att vi människor är jävliga mot varandra - men lämna för guds skull djuren ifred! De är inte kläder.

Det släpps ut 800.000 ton kemikalier varje år då man garvar läder. Och så som jag ser det så borde väl att "bara" släppa ut kemikalier vara bättre, än att både släppa ut kemikalier OCH mörda djur? Så ser då jag på saken.

Dessutom så tycker jag att människor har blivit tillräckligt uppmärksammade. Det finns flera tusen olika organisationer som, rädda barnen, röda korset, unicef osvosv. Det finns till och med faddergalor för föräldralösa barn. Vi samlar varje termin in 100kr till behövande på våran skola. Vi får lära oss om fattiga människor i skolan. Osv. (Jag kan fortsätta men det blir nog bara drygt för er att läsa) Djuren har då fan inte en årlig insamlingsgala, vi får inte heller lära oss om hur utsatta djur är i skolan eller samla in pengar till dem.

 

Höstens trend är just - päls. Detta gör det ju även mer aktuellt att vara "antipäls". För ca; 5 år sedan så var det bara kärringarna på östermalm som gick runt i sina gamla pälskappor. Men nu kan vi se pälsplagg på nästan varje ungdom runt om i landet. Därför är det så viktigt att man når ut till alla med filmer och fakta, så man kan välja fake framför äkta. Blondinbella använder ju äkta päls och är stolt över det. Hon är verkligen ingen bra förebild då det gäller att vara mån om djuren. Nej. När de stora makthavarna börjar peppa folk till fakepäls, då kan vi börja vara lugna.

 

Att köpa secondhand är ju bättre om man nu verkligen måste ha en äkta. Då ökas ju inte efterfrågan på dem på samma sätt som om du skulle köpa en ny i butik. Varför man ens ska ha äkta päls idag är en gåta för mig. Det är år 2009, vi behöver inte jaga våran frukost längre som vi gjorde för 5000 år sedan. Vi behöver inte heller någon päls för att hålla oss varma. Så att ens försöka med det argumentet är bara skrattretande. Visst att en äkta päls kanske håller längre än en fake. Men så pass dyr som äkta päls oftast är, så har du nog råd att köpa 10 fakeade pälsjackor till priset av en äkta.

 

Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Men jag måste försöka tygla mig och avrunda.

Men som sagt; det är människan som är boven i det hela. Det är vårat begär efter kläder och utseende som gör att folk får det sämre ställt i andra länder. Vi kommer alltid behöva kläder. Så att klädindustrin skulle försvinna helt skulle nog aldrig förekomma.

Men äkta päls behöver vi däremot inte. Jag hoppas verkligen att så pälsindustrin snart dör ut.

 

"I rather go naked than wear real fur"

 

Tack för mig!

 

 

 

 



Hardrock Halleluja

Fick en förfrågan om jag kunde tipsa om en outfit man kan ha då det är rocktema. Tänkte visa upp bilder från min kompis rockfest i februari där alla hade klätt ut sig. Jag hade svart hår då med en lila slinga i, vilket gjorde att jag såg grymt HÅRD ut!

 

När det är rocktema så måste man ju tänka på att temat "Rock" är väldigt brett! Det finns pudelrockare, glamrockare, sleazerock, hårdrock, punkrockare, rockabilly.. - you name it! Det finns sjukt mycket olika stilar som är födda ur rocken och frågan är bara, vad för slags rockare är du?
I överlag så kan man beskriva rock med massa nyckelord: Skinn, Nitar, Svart, Stort hår, Kängor, döskallar, Eyeliner, Stuprörsjeans, Djurmönstrat, Piercings, Tatueringar, nätstrumpor mm.
Det är ganska generellt inom de flesta rockstilar. När det gäller rock så kan det aldrig bli för mycket. Too Much finns inte som man brukar säga! ;)

 

När jag gick på festen så valde jag klä mig i ALLT! Jag hade svarta kläder, nätstrumpor, kort kjol, avklippt bandt-shirt, Leopard BH, svarta naglar, stort hår, ditmålade tatueringar, fakepiercing i näsan, röda läppar, sotiga ögon, nitbälte - och armband, olika färger på håret osvosv. Ni ser ju hur resultatet blev!




Mina klasskompisar Nina och Emma


Några tips inför rockfesten då:

- Var tillsammans några stycken och hjälp varandra med stylingen och om man vill - måla tatueringar. (Nina målade tatueringar på mig och jag målade på henne) Dessutom blir det mycket roligare stämning om man kan tagga tillsammans!

- Kolla vad du har i garderoben innan du ger dig ut på stan efter din outfit! Om du inte har en rockig stil i vanliga fall är det ju oftast onödigt att spendera mycket pengar inför en kväll. Låna av kompisar eller rota i dina syskon/föräldras garderober. Kanske din pappa varit en gammal hårdrockare i sina dagar? Har du någon gammal t-shirt du kan trasha till så gör det! Slit hål på dina leggins - go bananas!

- Ta på dig bekväma kläder. Jag ångrade att jag tog den kortkorta kjolen den kvällen. Jag gick runt och drog ner kjolen mesta delen av kvällen vilket är väldigt drygt. Ett par jeansshorts eller lackleggins hade fungerat lika bra!

- Ha alltid sminkväskan till hands. Efter att du dansat och druckit så lär läppstiftet försvinna och touperingen på håret har farit ut. En liten spray på ca 100ml är alltid en bra investering! Ryms i partyväskan och får tas ombord på flygplan ;)

- Akta er för överförfriskade tjejer med läppstift. Det är inte snyggt att gå runt (ovetandes) en hel kväll med en pussmunn på kinden. Och om man varit och kliat sig i ansiktet så är risken att man smetar ut allt. Då är hela makeupen förstörd! (been there twice)


- Ha så kul och ta mycket kort! ;)


 

 

 

 


Friday 13th



Temat var Svart, Vitt och Rött. Jag hade min röda kjol från Style By Stars och svarta topp (med spets) från New Look. Jag hade även röda detaljer så som mitt körsbärshalsband, röda väska, röda ros, röda ögonskugga och röda naglar.


Födelsedagsfest - Vitt, svart & Rött - Tacobuffe - Livemusik - Uppträdanden  - Vad kan gå fel?

Hela min kväll var bara fel,fel,FEL igår! Så sjukt tråkigt att jag spenderade flera hundra på biljetter, alkohol mm. på en fest jag inte alls var sugen att gå på! Ångest. Hade kunnat köpt ett snyggt plagg istället som jag hade glädjts mer åt!!!
Det började med all stress efter praktiken. Hetsade för att hinna i tid - vilket jag även gjorde. All dricka jag köpt, hann jag bara smaka på innan vi skulle iväg. Fick lämna mina öl och cider hemma. När vi kom dit så fick vårat sällskap inte ens sitta vid samma bord. Jag och Micke i ett, Cissi och Maria i det andra. Dessutom var det några sega respektlösa jävlar som inte kom dit förrän 20, 20.30. Och innan allt tjabbel hade tagit slut så fick vi äntligen äta av tacobuffen. Eftersom jag inte ätit någonting förrän klockan ett, så blev två öl, en cider och en välkomstdrink för mycket för mig. Jag var typ redlös på ingenting kändes det som. När maten landade i magen så landade även jag på jorden. Sen fick vi sitta där typ och vänta in att krogen skulle öppna och att allt annat folk skulle välla in. Ungefär 2 timmar satt man bara och minglade. Dansgolvet var tomt och jag kunde lätt lagt mig bakom soffan och tagit en powernap. Ingen skulle ha märkt det. Tillslut vällde det in massa människor och dansgolvet fylldes sakta men säkert. Träffade endel "kompisar" och sedan var det dags för ett dansframträdande. Det blev bråk på dansgolvet och några överförfriskade äckliga tjejer LÅG PÅ GOLVET OCH KRAVLADE RUNT!
När jag tillslut hade fått tag i skjuts (av min vän Erika) så var jag så less att jag lätt hade kunnat sparka på tjejen som låg på golvet och krypte runt bland en utspilld öl. Nä, fyfan.

Det var inte min dag. Det var fredag den 13onde.


Här kommer några bilder iallafall.






URSÄKTA till er stackare som träffade på mig igår och pratade med mig. Det var inte min dag, och det var inte illa menat att vara otrevlig eller osocial. Det var inte er jag var less på, det var mig själv! Jag hade en dålig dag. That's it.

Dagens inlägg är skrivet av en bakis bitterfitta! Nästa gång jag skriver har jag ätit, och sovit och kommer vara på så mycket bättre humör! =)








Get this party started

Tack för alla kommentarer! Jag hinner nog i tid ändå!
Imorgon får ni se pratystassen! Än så länge bjuder jag bara på smakprov. Kan ge er en ledtråd... Rött!
Ha en superkul fredag! Kramar






DILEMMA!

Hjälp mig! Detta kommer bli ännu en stressig dag med dålig uppdatering. Jag ska nämligen på födelsedagsfest ikväll och jag har lite svårt att få ihop det! Praktiken slutar 18, vi ska egentligen vara där 19. Det tar 10min att köra från Iksu, sen tar det 15 min att köra till Ersboda.. Så, jag har 35minuter på mig att bli festklar. Har lagt fram kläderna och allt. Men problemet är, VILKA SKOR SKA JAG TA?!



1. Lårhöga stövlar från Pull and Bear - London





2. Skor från DNA med Bootstrap





3. Kilklackar från Din Sko




4. Högklackade med Nitar och dragkedjor, Primark - London




Nu är det upp till er! Rösta,rösta!
Jag vill kunna komma hem ikväll och slänga på mig dem på en gång! (Jag ska kjol på mig ikväll så ni vet...)
Skriv bara 1, 2, 3 eller 4! Tack på förhand! Kram=)









Weekday

 

Dagens outfit blev väldigt enkel. Kjol från Weekday och tröja från Gina Tricot!

Armbanden är från Stradivarius, Ur&Penn och H&M.

 





Color

Hejhej! Nu sitter jag med färg i håret. Håller på att fräsha upp min rosa slinga i luggen. Den har varit lite blaskig på senaste tiden.

Såhär smaskig ser färgen ut! Nästan som glasyr...

 

Det är inte så enkelt att stå och färga sig själv. Särskilt när folien täcker synen för en! Haha. Det blir nog bra ändå..

Jag har knappt varit hemma sen jag slutade praktiken. Då jag slutade hann jag bara in och byta väska så åkte jag och mina föräldrar och åt pizza. Därefter åkte jag och klippte en kompis på Ålidhem. Sen åkte jag hem! Så nu sitter jag här och ska snart gå och duscha. Sen hoppas jag att jag kommer hinna svara på lite kommentarer innan jag lägger mig ikväll. Förlåt för dålig uppdatering! Men jag har massa roliga inlägg på gång ;)

 





Practical training

Nu är det dags att gå ut, skrapa bort frosten på bilen och sedan köra iväg mot Iksu. Igår fixade jag ett stativ så att jag kan arbeta på dockan då jag inte har så mycket för mig. Ni kanske får se några bilder sen ;)
Slutar runt 18.00 så kommer hem vid halv sju mest troligt! Vad ska ni göra idag?

Bjuder på en gammal bild!









Godmorning

Kikade in på Djurens Rätt's hemsida nu och såg denna fantastiska väggkalender!

 

Kända artirster som Hamerfall, Dead By April, Mando Diao, the Soundtrack of Our Lives, Motörhead, The Hives, Millencolin m.fl har stätt upp gratis, för att göra denna väggkalender! Den kostar bara 70kr och går att beställa HÄR.

 

 

 




Eco-Tools

Eftersom jag är så mån om att djuren inte ska fara illa vid tillverkning av produkter så måste jag tipsa er om några andra borstar också - Eco tools.


Har hört att dessa ska vara jättebra. Handtagen är gjorda utav Bamboo, Borstet är gjort utav syntethår och fästet är gjort utav återvunnen aluminium. Varför jag inte har bytt ut mina borstar mot dessa är just för att de redan är köpta. Saker jag har hemma, som redan är tillverkade och köpta, tycker jag är dumt att slänga. Då har ju allt plågeri varit "förgäves". Jag hade köpt mina borstar långt innan jag såg att dessa Ekologiska sminkborstar fanns! Nu när jag vet att det finns miljö och djurvänliga alternativ till sminkborstar tycker jag inte att det finns någon anledning att köpa med äkta hår, även om de är grymt bra.

Jag vill inte att ni ska tro att jag försöker få alla andra att ändra sitt beteende, utan att jag själv gör det. Jag är inte felfri då det gället att ha köpt djurtestade produkter eller skinnkläder exempelvis. Jag vill att vi alla ska bli mer medvetna om vad vi köper och har på oss. Så bara för att ni har produkter eller kläder som är gjorda/testade på djur så - keep them. Men nästa gång du går och handlar så - tänk efter!

Kram på er alla!







Brushes

Här kommer inlägget jag lovade er tidigare!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

I.D kabukin - Är (som många kanske redan vet) till för I.D's mineral foundation. Denna borste använder jag dagligen och den är superbra. Rengörs med Shampoo och Balsam helst minst en gång i veckan. (Jag är sjukt dålig på att rengöra penslar.)

 

1. - Min älskade Rouge Brush från MakeUpStore. Den använder jag till att shadea och lägga rouge med. Även denna rengör man med Schampoo och Balsam. Den går på 175kr i butik.

 

2. - Den rosa fluffiga saken ni ser på bild, är alltså en Powder Brush, den är mjuk och ger en tunn och jämn applicering av puder. Bra om man vill se neutralt sminkad ut! Shampoo och balsam fungerar bäst också här eftersom det är äkta gethår.

 

3. - Min skuggpensel från Trucco införskaffade jag mig för några år sedan. Älskar denna pensel för att den är skön att hålla i och gör det lätt att applicera skuggan då den är så smidig. Brukar oftast använda den till mina mörkare skuggor då jag är nära ögonen med den. Har inga uppgifter om priser men eftersom den (också) innehåller äkta hår så - shampoo och balsam is the shit.

 

4. - Min concealerpensel från Make Up Store. Denna pensel använder jag till att täcka mörka ringar under ögonen och finnar och sånt! Synthetic Brush - Large heter den och priset ligger på 165 svenska riksdaler. Penseln är bra att använda till fetare typer av smink, som concealer. Fett löser fett har ni kanske hört? Så därför är denna bra att rengöra med ett fettlösande medel som exempelvis Yes diskmedel. Denna pensel är gjord utav syntethår.

 

5. - Min andra pensel till ögonskuggor. Även denna från Make Up Store. I butik heter den Eyeshadow Brush - Medium och kostar 195kr. Tycker denna pensel är lämlig att använda till bas och andra ljusa skuggor eftersom den är så bred. Det är svårt att finlira runt ögonen med den! Den är gjord av mårdhår och rengörs med Shampoo och balsam.

 

6. - Min brynpensel köpte jag för flera år sedan på Kicks. Används till att fylla i brynfärg eller även under nedre franskanten där man vill ha ett jämt och fint resultat. Priset ligger väl runt 50-lappen!


7. - Sist och minst - en applicator. Vet inte riktigt hur den hamnade i min sminkväska, men den bor där iallafall. Superbra att använda då man vill att skuggorna ska bli mer intensiva. Applicatorn trycker in skuggan. En skuggpensel har ofta en tendens att "sopa bort" skuggan och blir därför inte riktigt lika intensiv.



Hoppas ni känner er klokare efter ännu en flummig förklaring!
Lycka till!






happy

Hej allihopa!

Jag har nästan inte gjort annat än att svara på kommentarer när jag kom hem! TACK! Jag blir så glad när jag läser alla fina kommentarer jag fått. Har inte hunnit svara på alla än, men jag lovar att göra det så snart jag kan! Senare hade jag tänkt visa er vad jag använder för penslar när jag sminkar mig. Kika förbi då vet jag! :)

Nu ska jag en sväng till min älskling. Hinner knappt träffa honom då jag har praktik. :(

Vi ses sen, Ha en trevlig kväll!




















Koftan med kulorna på kommer från H&M :)





ME LIKE

Skulle inte varit dumt att ha dessa saker från Chicy.se...

 

Snart måste jag börja rulla till praktiken. Därefter utvecklingssamtal.

Vi hörs lite senare! Puss

 

 

 




Youtubehits

 

Hahahha! Jag kan inte sluta skratta. Klockren reklam! Det är så sjukt mycket roligare då man har sett alla klipp sedan innan som de gör parodi på. Om ni vill se orginalet samtidigt kan ni göra det här.

 

 

 

 


Infurmation

Klickade runt på lite olika sidor i morse om pälstillverkning osv. Tillslut hamnade jag på en sida, design against fur, där studenter har tagit fram olika reklambilder mot pälshandel. 7000 studenter deltog i tävlingen och nu har man tagit fram de bästa förslagen. Dessa är mina favoriter:



Jag tycker alla bidrag på sidan var väldigt, väldigt bra! Men dessa berördes jag mest av. Även du kan gå in och rösta på ditt favoritbidrag HÄR. Omröstningen pågår till den 30 november.

 

Vilket bidrag gillade ni mest?







I'm trying to find the words to describe this girl without being disrespectful


Broshen är från London, (fake)skinnvästen från Gran Canaria och tröjan från BikBok.


Idag har jag inte åstadkommit så mycket faktiskt. Det hände 0 på praktiken. Ingen kund - ingenting.
Nu taggar jag en härlig dusch med inpackning i håret. Senare är det dags för Desperate Housewives! Älskar de programmet!








Christian Serrato

Många av er känner säkert igen hon från Twilight där hon spelar Angela. Fler och fler kändisar ställer upp för PETA där de säger nej till päls. Deras slogan är ju "I Rather go naked than wear fur", därför poserar kändisarna nakna. Riktigt bra tycker jag. Se videon!

 

 

 

 

 

 


Mihi.se



Jag var inne på Fokis blogg (http://fokis.se/) och såg att hon har en tävling just nu om att man kan vinna två valfria produkter från Mihi.se! Kollade igenom litegrann och såg båda dessa smyckeshållare. Ena för armband och den andra för halsband och örhängen. Skulle inte direkt varit dåligt att ha hemma. Alla mina smycken är typ bortstoppade så man hittar aldrig vad man letar! :( Detta önskar jag mig just nu!










Today's

Smycken: Rock 'n Doll, Stradivarius, Schmäck.

Skjortan och halsduken är från Primark (London)









One thing is clear

Igår fick jag äntligen bilderna som Oskar tog på mig när vi sminkade inför Hair09.
Gillade att mitt hår typ var perfekt den dagen! <3



Här kan ni Oskars portfolio om ni är intresserade!

Nu ska jag dra till praktiken. Ha en bra dag!









MEYA

Det är bestämt nu att min (låtsas)systerdotter ska heta Meya. Tog lite bilder på henne idag. Dessa blev jag mest nöjd med.









All I want for Christmas is You

I Lördags slog jag in julklappar

 

Kalla mig sjuk, planeringsfreak eller vad fan ni vill. - Jag har slagit in mina julklappar!

Åh, nu känner man att det snart är dags. Den första snön ligger på marken, man kan skymta några julstjärnor i grannars fönster och de har börjat sätta upp pynt i skyltfönstren på stan. Jag är som ett litet barn fortfarande. Älskar julen!

 

 

 

 


New Mascara

Jag är på jakt efter en ny mascara. Den får absolut inte vara djurtestad. Har använt mig av Maxfactors Masterpiece Max. Tycker den är så himla bra, till vettigt pris. Men nu då jag fått reda på att den är djurtestad känns det inte lika kul att köpa den igen. Det är så himla tråkigt att stora kosmetikaföretag inte slutar med att testa sina produkter på djur. Dessutom tycker jag det är dåligt att man inte får veta klart och tydligt om produkter är djurtestade eller inte. Man borde ha en gemensam symbol som kan visa om den är djurtestad eller ej. Och även om produkten är djurtestad, så vet man inte om det är själva slutprodukten eller alla ingredienser var för sig.

Det är något jag tycker borde förbättras. Informationen till oss konsumenter. Vad tycker ni?

Jag accepterar inte detta. Gör ni?

 

 

 

 

 


Does your mother know that you're out

Hittade denna bild på Mickes dator. Det är sen förra helgen på Halloween. Visst var vi snygga?

 

Nu ska jag sova! Dags för arbete imorgon. Godnatt!

 

 

 



Yes Please


Allt är ifrån Monki


Det är så mycket fint inne på Monki nu som jag verkligen inte skulle tacka nej till! Först när Monki öppnade här i Umeå så blev jag besviken. Tyckte inte alls om kläderna. Alla var långa, beiga och corallfärgade. Men nu tycker jag de har fått in så mycket snyggt så jag vill bara köpa,köpa!







Heels

Direkt då jag såg klackarna på dessa stövlar från Din Sko, så kunde jag inte tänka på något annat än ABBA. Alltså, jag har verkligen så svårt för denna typ av klack. Jag vet inte om jag skulle kunna ta på mig ett par skor med denna klack. Men, man ska aldrig säga aldrig... Vad tycker ni? Har platån gått lite överstyr, eller kan du tänka dig att ha på dig ett par skor med samma klack?











My very own frud



I torsdags tränade jag brudfäste på Erika. Hon ska förhoppningsvis också ställa upp som modell på själva gesällen. Men man måste ju öva innan! På salongen hade de tyvärr ingen brudslöja, så jag fick vara lite kreativ. Hittade lite svart tyll som jag fick kraffsa ihop till något liknande. Tycker det var ganska snyggt med en svart slöja! Snacka om läckert att gifta sig i svart. Hehe. Något jag kanske skulle vilja göra!
Ni kan kolla in Erikas blogg här.







Snow

Imorse när jag vaknade hos Micke, så drog jag upp persiennen och såg detta:

 

Paniiik. Detta blir ju min första vinter ute på vägarna. Hela bilen var täckt med snö ju! Sjukt drygt att skrapa varje morgon. Blä. Funderade på att skriva en jättestor skylt och sätta på bilen: "Det är min första vinter. så slicka inte min röv - för ditt eget bästa." Haha. Hatar när bilar ligger tätt bakom en ute i trafiken. Skulle vilja tvärbromsa så de inte hinner med. Då lär de ju fatta när hela deras grill är inne i skuffen på min bil. Dock skulle inte mamma bli så glad tror jag...

 

 





Rock n' doll

För någon vecka sedan beställde jag handsmycket och ringen från Dollyblond. Fick dem igår och de passade perfekt! Superfina. Love them!

 

 

 

 


Crucifix

Idag köpte jag dessa snygga örhängen.

Det var faktiskt så att det var Lena på hårizont som visade dem för mig först. De hade köpt in lite håraccesoarer och smycken till uthyrning, bland annat likadana örhängen. Så en dag då jag hade ett halsband med ett kors på, så kom hon och ville jag skulle ha på mig dem som salongen köpt in! Jag blev så fäst vid dem så nu köpte jag ett par egna!

 

De kostade 139kr och är inköpta på Schmäck's antikaffär.

 

 

 

 

 


Leggins

Tänkte bara berätta vilket kap jag gjorde i Stockholm!

 

Gick in på BikBok och hittade de svarta lack-legginsen. 2 stycken till priset av ett par! (Är bara det ena paret på bilden) Bra va? Så jag betalade alltså 75kr styck för lack-legginsen. Köpte dessutom ett par leggins i sammet. De gick bara på 149:- och är supersköna! Alltså, 3 par leggins för 300kr! Det tycker jag var ett överkomligt pris!

 

 

 

 


061109

Ursäkta för dålig uppdatering som fan igår!
Jag hade jobbat hela dagen och direkt efter gick jag och körde ett body pump pass. Så jag var helt slutkörd. Tråkigt nog så överansträngde jag mitt knä igår på träningen. Så nu är det uppsvullet. Drygt.

Idag är det precis två veckor kvar till New Moon premiären. Jag taggar oerhört! Det har tydligen varit en sådan hysteri så de har öppnat en till salong som filmen skall visas i. Inte dåligt!

Idag är det dessutom fredag. Detta innebär att det är helg - även idol. Vem tror ni kommer åka ikväll?







Sleeping beauty

Jag är ledsen för dålig uppdatering ikväll. Men tröttheten vann över mig. Somnade och har sovit tills nu. Jag går och lägger mig igen! Ni får se bättre uppdatering till helgen! Puss







Makeup

Tänkte faktiskt att ni skulle få ta en liten titt i min sminkväska! Detta får bli del 1 och denna gång tänkte jag visa er vad jag använder för skuggor och hur!



De flesta av mina skuggor kommer från MakeUpStore. Har även några skuggor från Clinique. Jag tycker det är viktigt att köpa bra basskuggor som man trivs med och använder dagligen. Det får kosta lite då! Jag känner mig ju väldigt bekväm med MakeUpStores skuggor eftersom vi använder dem på skolan och för att jag tycker de sitter bäst. På bilden ser ni alla mina skuggor från MakeUpStore. (Cover all mixen är en concealer och den råkade hamna på bild också...)

Här ser vi mina skuggor. De heter; nut, bronze, kakaow, old gold, vanilla, pollution, green tea. Nut är egentligen ett rouge, men går bra att använda som skugga också.


Mina fyra bas favoriter! Old gold, Kakaow, Vanilla och pollution.


1. Det jag börjar med är att lägga vanilla över hela ögonlocket, upp till ögonbrynet.

2. Därefter lägger jag skuggan old gold upp till globlinjen. Skuggar så att det blir em snygg övergång mot ögonbrynet.

3. Jag lägger sedan kakaow. Försöker att lägga den just under globlinjen och skuggar sedan ihop den med old gold så att jag får en jämn övergång.

4. Pollution lägger jag ungefär på halva ögonlocket. Det är ju en smaksak hur mörk man vill ha den och hur mycket av ögonlocket man vill täcka. Prova dig fram!

5. Slutligen använder jag mig av en vit-glittrig skugga från clinique. (vet inte vad den heter) Den lägger jag på resten av ögonlocket och mot ögonvrån.

6. Lägger samma vit-glittriga skugga just under ögonbrynet som en highliter. Applicerar även under nedre franskanten.

Sista bilden - Här är jag färdigsminkad med eyeliner och mascara!

 

Hoppas att ni blev lite klokare av min förklaring! Haha. Jag är verkligen inte duktig på att förklara, så jag hoppas bilderna talar mer för sig, än vad jag gör! Men som sagt, prova dig fram och känn vad du tycker passar dina ögon bäst. Ha det gött!

 

 

 

 

 


Run

Är så trött på alla falska människor. Åh. Ni anar inte...
Har precis färgat håret på Sofia. Blev sjukt najs. Riktigt härligt och träffa gamla goda vänner. Just nu känns det som om jag behöver fler timmar på dygnet. Jag hinner inte med! Har gjort klart min hemuppgift iallafall då vi har inlämning idag i Svenskan. - Skönt.

Bjuder på en låt innan jag lägger mig. Puss!


 

 

 

 


It's all over the place

Oj så mycket ångest jag har för att jag inte tagit mig tid och packat upp sedan min Londonresa. Det ligger oinslagna julklappar och kläder överallt! Jag hade ju städat och gjort så fint innan. Mitt skrivbord är täckt med pluggpapper och nagellacksburkar och gammal disk. Åh.



Snart kommer Sjöah hit. Då ska jag färga och klippa henne. Kommer bli trevligt att få träffa henne igen! Hihi.






Dramatic cat

Hahahahah:'D Ni som redan har sett dramatic lemur, kommer även att älska denna! Ljud är ett måste!

 

 

 


Waves

Idag övade jag lite på fönvågor på praktiken. Använde mig även av en skitsnygg hatt som liknar min. (Kolla headern) Är väl inte riktigt helnöjd med vågorna. Går alltid att förbättra, men det är en skitsnygg effekt! Kolla här bara vad man kan göra med en kam och hårfön!


Riktigt tjusigt va? I början när vi lärde oss fönvågning ville jag bara bryta ihop och grina. Det gick bara inte att få till en våg! Men nu när man börjat greppa det så går det lättare och lättare varje gång. Det blir snyggare och snyggare resultat ju mer man tränar. Ursäkta mobilbilderna!

Nu ska jag sova! Godnatt!





I.D Bare Minerals

Ännu en dag på praktiken! Det är lite dåligt flyt med kunder just nu. What's up med att ingen kommer i början på november? Det rullar alltid in så mycket kunder i slutet på november/början på december. Kom nu istället va?
Anyways, Sofia fick sminka mig idag då vi inte hade annat att göra.

Hon använde sig utav en skugga som hette true gold, och även en eyeliner som hon valde att skugga med som hette black emerald. Det blev assnyggt. Tråkigt bara att min kamera inte är särskilt rättvis!

Sofias blogg kan ni hitta här.

 

Nu ska jag gå och duscha! So long!

 

 


she fought the world alone

Åh, jag vet att jag sa att jag skulle vara fri från plugg under praktiken... Dock har jag en oinlämnad svenska uppgift som jag måste skriva klart till på onsdag. Har inte kunnat göra den på lovet så, det får bli nu. Bjuder på en bild från kanarieöarna så länge. Taggar desperate housewives senare ikväll! Puss!

Klänningen är från style by stars. Skorna från Bianco

 





They are not clothes





För större bild, klicka här


Denna bild sitter nu uppe på tre platser i Stockholm. Vid Odenplan, vid Hornstulls t-bana (vid uppgångarna) och även på en jättetavla på gatan mellan Gamla stan och T-centralen. Tycker den har ett bra budskap!






Nailpolish

Kolla in denna supersöta lilla ask med nagellack jag köpte i London. Betalade endast 2 pund för den! Vart så kär i motivet på asken. Tänkte kanske lägga smycken eller liknande i den sedan. Dessutom var ju färgerna på nagellacken inte nådigt snygga! Kanske inte utav världskvalite men. Jag använde först ett baslack från MakeUpStore, sedan målade jag med det rosa lacket, 2 varv. Därefter avslutade jag med ett topplack från MakeUpStore. De har då hållit bra än så länge. Har ju stått och diskat och tvättat hår idag och det sitter ändå kvar!

Älskar de färgstarka lacken! Riktigt snygga att lysa upp med i höstmörkret!






Curls

Har suttit och lockat mitt löshår nu. Under dessa regniga dagar så är det svårt för mig att ha rakt hår. Så fort jag går ut och det är fuktigt i luften så lockar mitt vanliga hår ihop sig. Och om löshåret då är rakt så blir inte de så jävla snyggt. Tänkte visa er några knep när man lockar med plattång!

Vid denna teknik så "vrider" man som bara på plattången så att slingan följs åt fint. Det är så svårt att förklara, när man bara gör det själv utan att tänka. Många tycker att "vridtekniken" är svår. Så då har jag ett superenkelt knep här nedan som hår mycket snabbare och får minst lika tjusiga lockar!

 

Jag tar upp en hårslinga som jag sedan virar runt två fingrar flera varv. Man kan även välja att vira runt endast ett finger, beroende på hur stora lockar du vill ha! Jag börjar att snurra från hårets bott mot hårets topp.

 

Jag lirkar av bollen av hår som jag just lindat runt mina fingrar så att man får en jämn cirkel. (Som bilden till vänster) Därefter plattar jag på själva "cirkeln" av hår.

 

Nu som ni ser, har jag fått en lock! Den kan ha en tendens att bli ganska kantig då man har pressat den med plattången. Spraya då på locken och kamma därefter ut den så att den blir följsam och fin.

 

 

Det är superduper enkelt! Prova hemma! Du behöver inte ha någon proffsig plattång för att göra snygga lockar med denna teknik. Det viktigaste är hur jämn cirkeln av hår är!

Lycka till!

 

 

 


First day

Sådärja! Första dagen på praktiken är avklarad. Inte helt dock, ska nämligen på en produktgenomgång på folkets hus där de ska visa upp den nya SP-serien. (System Professional) Kommer bli lärorikt då man ska sälja produkterna till kunder. Då är det en fördel att veta vad man säljer! Ska kasta mig in i bilen och åka nu. Vi hörs sen!
Puss

 

 

 

 


Allergic to Milk

Ja, det verkar som om jag har blivit överkänslig mot laktos eller något. De senaste månaderna får jag ont i magen, hela tiden. Så fort jag äter något får jag typ ont i magen. Sjukt drygt. Så nu ska jag prova mig fram och se vad problemet är. Vi misstänker mjölken. Så, idag har jag fått dricka laktosfri mjölk. Den smakar lite som flygplansmjölk. Helt okej i små mängder alltså. Min oboy smakar som en pucko - INTE okej. Hallå? Jag älskar ju mjölk! Detta kommer inte gå! ='(

Dricker laktosfri obo'y ur mina nya starbucksmuggar


 

 


I believe in angels. Not the kind with wings. No not the kind with halos.



Imorgon börjar 9 veckors praktik för mig. Känns riktigt kul att komma tillbaka till salongen igen. Lära sig nya saker! Sjukt skönt att slippa skolarbete dessutom. Dock är man väldigt bortskämd då man går i skolan. Man behöver aldrig tänka på mat. Vad man ska äta dagen efter osv. Istället klagar man på det man får i skolan. Gratis. Menmen, det gör jag också. ;) Det är ju faktiskt inte gott! Haha.
Har just sett klart Djävulen bär prada. Andra gången jag ser den nu. Helt okej faktiskt!
Nu ska jag sova, bjuder på en egopic!



Godnatt!










Pink Lips

Jag har länge nu funderat på att skippa mitt röda läppstift och byta ut det mot ett knallrosa. Det är lite barbievarning över det hela. Men det är så jävla snyggt. Dessutom matchar det min rosa slinga jag har i håret. Tänkte köpa ett på taxfreen på Arlanda, men det blev inte av. Nu ångrar jag det.

Rihanna bär upp sina knallrosa läppar sjukt snyggt.
Vad tycker ni? Hot or not?





Halloween



French Maid
Större bild hittar du här

Kvällen började hemma hos Micke där jag fick sminka han inför kvällens halloweenfest. Därefter åkte vi + Veronica och David till Cissi där det även var lite annat folk. Jag kommer inte riktigt ihåg varför vi var där så länge, men vi tog oss inte ut på krogen förrän halv ett?! Anyways. Det blev krogenkrogen för att jag kommer inte in någon annanstans. Ehm. Ja, that's it typ. :D Det var en trevlig kväll där alla hade satsat på utklädnad. Kul! :)




Hahaha. Mickes vita smink hade färgat av sig på min näsa. Är helt vit på nästippen. Ni som vill se mer bilder får hålla utkik på bilddagboken. Annars har även Cissi lite bilder på hennes blogg. Kolla där! Puss!






Stockholm, Rise Against

Så, då ska jag skriva lite snabbt om Stockholm!

Vi anlände vid tolvtiden till hotellet. Därefter drog vi direkt till Drottninggatan för att gå på buttericks. Jag var ju på jakt efter ett par svarta vingar till Halloween. Dock hittade jag inga, så det blev ändrade planer för min del. (Ni får se sen) Det var kö in till buttericks. Helt sjukt! Alla var tydligen ute i sista sekund.
Anyways, vi mötte upp min pappa som bjöd oss på lunch. Vi åt pasta på restaurang Milano. Därefter shoppade vi lite mer och sedan var det dags att gå tillbaka till hotellet. Vi bytte kläder och sedan var planerna att käka middag på Hardrock Café. När vi kom dit så var det fullt. Det skulle ta minst en timme innan man fick något bord. Så då gick vi till en liten italiensk restaurang i närheten istället och käkade en pizza.


Efter vi käkat så skjutsade en kompis till Micke oss till konserten. Vi höll först inte på att hitta dit och jag fick mer och mer panik då vi inte kom fram. Tillslut tog Micke upp sin GPS på mobilen och då såg vi att vi var HELT fel. Och innan vi hade organiserat oss var klockan närmare 20.00. Väl inne i fryshuset köpte jag en t-shirt och stod och snackade med olika djurrättsorganisationer.




Rise Against är kända för att vara vegitarianer och insatta i djurens rätt. Så de hade bjudit dit bla. Djurrättsalliansen och djurens rätt. Berättade för dem att jag är intresserad av allt vad har med djurtester och pälsindustrin att göra. Dock är jag ju inte vegitarian vilket de försökte peppa mig till. Fick massa broshyrer med recept på goda vegetariariska maträtter. Funderar faktiskt på att minska ätandet av kött då jag gärna vill gå ner i vikt, låta djuren slippa lida och inte bidra till växthuseffekten. Jag älskar ju kött. Det är så gott ju!


Rise against var förövrigt sjukt bra. Har ju lyssnat på dem sen jag gick i sjuan. Ville nästan börja gråta då de började spela! Kärleeeeeeeeeek. Hero of War och Swing Life Away var nog de bästa låtarna. Mest stämning!

Efter konserten så kände jag för en glädjekick så jag skänkte 50kr till djurrättsalliansen. Kändes bra!
Vi hade ju tänkt gå ut efter konserten. Men med allt stressande under dagen och kvällen så kände vi för en myskväll istället. Somnade nästan direkt då vi kom hem.



På morgonen därpå så gick vi upp tidigt för att slippa köa till frukosten. På hotell Sign har dom en helt otrolig frukost. Hur gott som helst. Finns så mycket att välja på! Efter frukosten packade vi väskorna och drog ner en snabbis på stan igen. Gjorde några fler inköp bla på Weekday, BikBok och H&M. Nu ligger jag verkligen på minusminus! Men det känns bra.
Vi tog flygbussen till Bromma Airport och därefter flyget hem till Umeå.
En väldigt kort och stressig vistelse i Stockholm! Men VÄRD!





RSS 2.0 bloglovinTransan