ANGÅENDE FLYTTEN

Hela min dag har gått åt till att tömma mina kassar med kläder. Eller, hänga in i garderoben rättare sagt. Jag hade mer kläder än jag trodde. Men jag har inte orkat rensa ut något, utan försökt att organisera och sortera istället. Jag kopplade även ihop datorn, men internet fungerar inte än. Sen så skruvade jag ihop mitt sminkbord, bäddade rent i sägen, monterade om min soffa mm. Fortfarande så är mina underkläder borta och mina skor är på vift. Imorgon måste jag åka tillbaka till lägenheten och tömma mitt gamla badrumsskåp, ta ner alla foton jag har satt upp i min garderob och lite annat. Jag hoppas jag får internet snart så jag kan visa er bilder!










MOVING

Halloj! Sitter nyvaken hos Micke nu. Hade en riktigt trevlig kväll igår. Men ni får kanske se bilder en annan dag. Snart ska jag åka hem vilket känns lite smådrygt. Egentligen hade jag bara velat lägga mig på sängen och se på tv eller nått. Nu vet jag knappt vilket hem jag ska åka till? Ska jag åka till huset eller lägenheten? VAR ÄR MIN SÄNG? Typ... :p Vi får se om jag orkar koppla ihop datorn ikväll. Har fem sopsäckar med kläder som jag ska hänga in i garderoben.. Aja! Ha en trevlig dag iallafall! :D









ROCKABILLYCHIC!

Kvällens outfit! Jag är rockabillybrud! Vad tycks?


Tyvärr tror jag att detta är sista inlägget på ett tag! Imorgon flyttar vi nämligen och jag vet inte om jag kommer hinna koppla ihop datorn! Men vi får se. Ni får ju kika förbi;) Ska ta foton ikväll också så de ska ju in hit!
puss och kram så länge!










EVERYTHING IS ON TV

Sitter nu vid datorn och käkar frukost. Det är så stökigt här i lägenheten nu. Det står flyttkartonger överallt och alla mina skor ligger i en svart sopsäck (nej jag ska inte slänga dem). Imorgon går flyttlasset! :o Helt insane. 

 

och juste.....

GRATTIS MICKE PÅ 23-ÅRS DAGEN!

Ikväll firas detta med 50-tals fest!

 







BAD UPDATE

Dålig uppdatering idag! Började med att jag tog en liten sovmorgon, insåg att fixa sig snygg idag är lönlöst då det ändå försvinner då man är framme i skolan pga. snöstormen. Anyways, har varit o simmat ikväll med Jossan och Karin. Vi hade missat att göra det på idrotten så vi tog igen det ikväll. Livräddade och sånt. Riktigt intressant;)
Anyway, kommer inte skriva så mycket mer än detta eftersom blogg.se tjorvar så mycket ändå! Så, ni får nöja er med detta! Puss!

DRESSED UP

Några klänningar från Nelly, Forever21 och StyleByStars som jag inte skulle tacka nej till! Tycker att klänningarna är väldigt 50/80-tal inspirerade. Vad tycker ni?









UGLY DOG?

Nu har man tydligen startat nån slags skönhetstävling kring djur. Hunden Zelda vann "fulaste hunden i Sverige" och lilla Gus vann titeln som världens fulaste hund. "Gus är skallig, trebent, enögd och har dessutom hudcancer. Han har precis vunnit tävlingen som världens fulaste hund. Hans matte är stolt"

VAAAAA? Jag blir så upprörd ibland! Även om hunden inte vet vad det handlar om tycker jag det är hemskt att hans ägare tjänar pengar på honom!
Ni kanske har hört talas om hunden "Faith" som jag tidigare nämt i bloggen? Hon föddes med två missbildade framben och fick lära sig gå på bakbenen! Dock tycker jag det är lite annorlunda eftersom den familjen inte vill tjäna pengar på henne. Utan den hunden inspirerar ju människor som förlorar armar och ben i krig.
Men åter till Gus. Tycker det är så tragiskt, det är ju synd om hunden och här ställer man ut den så folk får skratta åt den? Jag hoppas iallafall att hon lägger pengar på cancerbehandlingar till hunden!

Läs hela artikeln HÄR.


Översta hunden är Zelda och den undre är Gus

 

 








2010-01-27

Åh, vilken jobbig natt! Kunde inte somna pga. att det blåste så mycket. Trodde fönstret skulle spricka eller något!
Idag blir det enkla kläder. Känner mig för trött för att fixa mig! Mitt hår vill bara inte samarbeta just nu. Det sveper åt alla håll och kanter. Blir tokig. Känner för att raka bort allt. Eller inte..






PLUGG,PLUGG OCH PLUGG!

Nu sitter jag och läser i försäljning och service häftena. Eller inte nu, för nu bloggar jag ofc. Men jag måste ta en paus. Har redan gått igenom med den neonfärgade pennan och strykit över viktiga detaljer. Men efter ett tag försvinner texten och allt är bara neonfärger typ!

Är så sjukt sötsugen. Har just ätit upp sista biten från kladdkakan som jag och Micke bakade i förrgår. Nu skulle en cupcake sitta fint! Men jag får väl nöja mig med en kopp te.






FRENCH CONNECTION

Idag kom mina föräldrar hem från Stockholm. Fick dessa leggings av min mamma från French Connection. Tackar och tar emot! :D











VOTE

I höstas gjorde vi arbeten i grupper där vi skapade frisyrer till olika teman. Någon kanske minns detta? Iallafall så är det dags för omröstning nu!
Om ni vill, så får ni jättegärna rösta på mig! Skulle bli oerhört glad! Men Självklart ska ni rösta på den frisyr ni gillar bäst.
Tråkigt nog så är det riktigt dåliga bilder på omröstningssidan. Därför visar jag er frisyren jag gjort från olika vinklar!

 

Elin före:



Elin efter:



HÄR kan ni gå in och rösta! Mitt bidrag är nummer 4.

Puss!









TODAY'S OUTFIT



Idag går jag klädd såhär. Ganska slapp dag idag. Har bara svenska och frisör. :) Dessutom börjar jag halv elva! Sweeet.

Vad ska ni göra idag?










MODEKUNGEN

Lite saker som inte skulle sitta fel just nu. Skulle lätt kunna bryta upp mitt shoppingförbud bara jag hade råd med detta!












STUDENTSKIVA

Idag köpte vi biljetter till studentskivan! Kan inte fatta att det är min tur detta år! och shit vad de är ute i god tid med att sälja biljetterna! :O Magnus Betner ska också tydligen vara där. Ändå helt okej! 395kr kostade biljetten!
Då ingår mat och dryck + Magnus!










TODAY

Dags för skola då! Idag står, religion, idrott och småföretagande på schemat. Allt känns som nya kurser för mig eftersom jag inte haft idrott på ett år... Menmen, det ska nog gå bra.

Skinnkavajen är från Monki, Linnet från Vila, Paljett "bh:n" från Lindex. Blir kängorna till denna outfit!

 






EARLY

Ikväll blir det en tidig kväll för min del! Är så trött efter plugg, träning osv. Skönt att bara ligga i sängen och dega på en söndag.
Ni får nog en roligare uppdatering imorgon!

 






AFRO POWER DANCE

Nu ska vi dra och träna afro power dance!
Jag är osminkad och har min snygga mössa på mig (bytte den blåa till en rosa) - redo att shakea!

 






ANIMALS IN HAITI

Många skänker nu pengar till alla människor som har blivit drabbade av katastrofen i Haiti, även jag har gjort det. Men många tänker nog inte på djuren! Flera hundar och katter ligger under ruinerna och många av dem är säkerligen också vid liv. Funderar på att skänka pengar till Peta, som i sin tur betalar vetrinärkostnader mm för djuren!
Dock känns det så otryggt att lämna ut kortnummer mm. på en amerikansk hemsida! Finns det ingen organisation i Sverige som jobbar för djuren i Haiti?










DAGENS PLANER

Så, söndag.. Vad blir dagens planer då?

- Ska packa lite grejer och flytta dem till huset.
- Ska hinna med att plugga
- Träna


Känns skönt att ta det ganska lugnt, för imorgon börjar allvaret. Har inte gått i skolan på evigheter! Nu ska jag börja läsa böcker och samla information. Jobbigt.

Vad ska ni göra en söndag som denna?











AVATAR

Då har man sett Avatar. Måste säga att jag inte är riktigt övertygad... Visst, det är en film man borde se, men jag kommer nog inte att plåga mig igenom den en gång till. 3D var häftigt. Dock tycker jag det var läckrare 3D-effekter på trailern till Alice i underlandet, än i Avatar. Det var som bara gräs och gräs... och gräs som "hoppade" ur bilden. Någon gång en pistol. Kanske är mina ögon det är fel på? Nä. Jag fick faktiskt nästan en köttbulle i skallen då vi såg trailern till "det regnar köttbullar"... Men men. När de ändå skulle kosta på filmen så mycket pengar, så kunde de ju passat på med LITE roligare 3D-effekter..  Hade jag kanske en dålig plats???

Hur som helst. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Men ibland så känns det som om de bara har suttit och gjort allt datagjort, inga skådespelare eller nåt! Då tycker jag att ICE AGE är bättre hehe.

Aja, det är väl en film man borde se, men njä! Jag hade nog för höga förväntningar. Alla har sagt att den är så "jävla bra" men jag tycker då att James Cameron har gjort bättre filmer!



Ni som har sett filmen, vad tycker ni? Var den så bra som alla säger eller inte?










CINEMA

Nu sitter jag här efter att ha jobbat 10-15.30 och sedan klippt Sandra och Milla. + klippt in löshår på dem båda.
Puuuh, är jättehungrig nu och ikväll ska jag och my man, Mikael se Avatar.
Jag vet inte men det känns som om jag kommer tycka den är dålig. Men jag sa ju det om Twilight också innan jag skulle se den. Så, vi får se vad som händer!
Vi ska ladda upp med dip + chips + cola på bion. Micke tyckte jag var töntig som tog med mig dip sist. Men det slutade med att HAN åt upp allt. Så denna gång har vi varsin påse och varsin dip... ;)

Vad blir det för er ikväll?


Slänger upp en "gammal" bild på mig










SATURDAY

Idag ska jag jobba på Hårizont. Blir denna outfit:

Tröja med vadderade axlar och paljetter från New Look
Leggins från Nelly (koola Anna)
Converseskor från Camden Town











MUSTASHPARTY



Haha, bilderna talar väl ganska mycket för sig själva. Men det var en jättetrevlig kväll iallafall och grattis till Karin som fyllt 20! Lär nog komma upp fler bilder sen, annars hamnar resten på bilddagboken! ;D










11.30 - BODY BALANCE

Är ledig idag. Riktigt skönt faktiskt! Dock ska jag pina mig själv genom att träna body balance. Jag ska inte gå in med negativ inställning MEN, jag hatar att träna med min egen kroppsvikt. Och balans vet jag inte ens vad det är. Hatar allt som har med armhävningar att göra och sånt. Bättre då man får lyfta vikter eller sitta i en maskin! Menmen, jag ska ju inte gå in med negativ inställning som sagt! ;)



Och juste, ikväll ska jag på MUSTACH party! :O Ja, ni hörde rätt. Dock kommer jag inte att


Härmed är du bjuden till århundradets 20 års brak-kalas!


Temat för kvällen innefattar hårlinjen ovanför läpp-partiet

dvs.
MUSTASCHEN!

Vi i kommitén anser att kvinnor med mustasch är hetaste trenden 2010
Så lets bring it OOON bitches!

Välkomna!


Dock blir det en ganska tidig kväll för mig eftersom jag ska upp och jobba imorgon! Men ni lär ju få se en hel del fula bilder sen! Hahaha.

 







KISS

OHYEAH! Biljetterna är här. Jag och Micke drar på Kiss! Ses i Stockholm den 12 juni då! ;D

 







EGEN HÅRVÅRD

Idag har vi mest myst på på skolan. Vi har haft egen hårvård och fixat håret på varandra. Sen tränade jag lite på gesällmomenten. Men iallafall! Här har ni några bilder från dagens hårvård!

Maja färgar håret på mig

 

Nina och Karin lägger bottenfärg

 

Karin och Johanna väver slingor

 

Skönt med nyfärgat hår!

 

 








TODAY IS A NEW DAY

Idag går jag klädd såhär till skolan. Blev en liten knut eftersom vi ska färga håret idag. Då skulle det bara bli drygt om jag satte i löshår osvosv. Hoppas jag får någon skullunch idag! Vem vet om jag har blivit portad från matsalen nu... :o


Tröjan med dragkedjor kommer från Ellos. Legginsen från Rut mfl. Skorna från Bianco.












BRIDE

Igår tränade jag lite på gesällmomenten på skolan. Brud, klassisk herr, fönvågning och uppsättning. Tänkte visa lite bilder på brudfästet och brudfrisyren!

Här har jag gjort själva fästet som brudkronan skall sitta i. Man börjar med att ta ut en cirkel med hår mitt på huvudet. Sedan gör man en inbakad fläta som på bilden.

 

Sedan tuperar jag håret som ska dras bakåt och över flätfästet. Därefter lockar jag allt hår som är i nacken och framåt.

 

Kronan fäster jag med hårnålar som inte skall synas!

 

Till sist åker brudslöjan på. Den brukar man sy fast i flätan som man gjorde först. Nu har jag bara fäst den med hårnålar!

 

 

Väldigt enkelt och snyggt!

 

 








MODERNA TRÄNINGSKLÄDER?

Ikväll ska vi iväg och träna igen. Body Pump! Känns riktigt nice måste jag säga! Eventuellt sola efteråt! Igår var det stora dilemmat - vad har man på sig i gymmet? Både Karin och Nina frågade vad jag skulle ha på mig när jag skulle träna, vilket var lite roligt. Jag bryr mig inte särskilt vad jag har på mig när jag tränar utan tar fram några leggins eller oversize t-shirt. Men igår blev jag faktiskt taggad på att köpa lite snyggare träningskläder! Men det får väl också bli efter mitt shoppingförbud!

Allt är från Stadium

 

Vad tycker ni om träningskläder? Ska de vara snygga eller spelar inte det någon roll?

 

 

 

 

 

 

 

 


HOPE FOR HAITI

På fredag kommer det att hållas en insamlingsgala för de drabbade i Haiti. George Clooney arrangerar galan och kommer vara programledare i Los Angeles. Från London kommer Robert Pattinson att delta i galan. Så, alla twilightfans, på fredag kan ni sitta dreglande framför MTV 02.00 och samtidigt skänka lite pengar till de drabbade!
Taylor Swift, Christina Aguilera, Shakira, Alicia Keys, Justin Timberlake och Bruce Springsteen kommer att uppträda. MISSA INTE!

Läs mer på: http://www.aftonbladet.se/

George Clooney och Robert Pattinson kommer att samla in pengar till de drabbade av jordbävningen på Haiti på fredag kl. 02.00 på MTV

 









SONISPHERE 2010

Nu har jag hämtat ut biljetterna till Sonisphere. Känns bra att man har dem i handen!







DIREKT FRÅN TV-SOFFAN

Jag och Micke sitter och kollar på P3 GULD galan. Plötsligt visades det en bild på Timo Räisinen som riktar en pistol mot en varg. (nått skämt de drog) men whatever. Då säger Micke:


"KOLLA! Det där gillar inte du!"
Jag: "Men det är en låtsas björn..."
Micke: "Nä det är ingen björn..."
Jag: "Nä.. jag menade tiger!"

Micke: "eeeeh.."


HAHAHHA. Kallade vargen för en tiger. Jag hittade inte riktigt ordet! Men jag tror jag borde gå och lägga mig nu. Ni ser ju bara! Imorgon är jag ledig så då får jag passa på att sova ut!

Ha det så bra;)










TRÄNA PÅ TRÄNA

Idag köpte jag gymkort på träna! Det känns som ett stort steg mot mitt nya liv. (Antar att det inte är bara jag som tänker såhär efter nyår)... Men iallafall! Idag drog jag med mig Nina och Karin och de båda verkade också taggade på att skaffa. Känns bra att man vet att andra har där också, men annars har jag inget problem med att träna själv. Men ibland kan det vara kul att ha någon att surra på med;)
Fick en mössa också, nu då man har skaffat kort där! Blå är väl inte riktigt min färg men.. Tack ändå säger jag bara! ;D

 







BOW TATTOO

Är så himla sugen på att göra en tatuering som denna:

Hur sött?

 

Det är ju enkelt att ta på sig en ring om man vill dölja tatueringen! Men annars kan man nästan tro att det är en ring. Hehe. Vad tycker ni angående tatueringar på fingrar/händer? Smutsigt eller snyggt?

 

 







UPSET

Jag såg faktiskt fram emot skolan. Skulle bli så roligt att träffa alla kompisar och lärare. Skulle även bli skönt att äta skolmat igen och slippa ta med sig. (Inte för att det är ett problem då mamma lagar maten, men det är drygt att släpa på matlådor) Iallafall så har jag ju märkt att jag har blivit överkänslig mot laktos. Har under snart 10 veckor bytt ut alla mjölkprodukter till laktosfria. Så, idag skulle jag meddela detta till mattanterna. Jag ville ju vara sjysst och lämna in mig så att de kan laga mer mat och så att alla ska få tillräckligt och ingen blir utan!
Men kvinnan som står där har totalt tappat känslan och passionen för sitt yrke. Hon måste hata att jobba som mattant. Stackarn. Dock fick jag ta den skiten istället!


Jag: "Hej, jag tänkte bara säga att jag har blivit överkänslig mot mjölk och tänkte skriva upp mig på listan..."
Hon: "Ja, men då vill jag ha läkarintyg också..."
Jag: "Va? Måste jag ha ett sånt?"
Hon: "Ja, du måste ha intyg från läkaren. Du kan ju inte ändra på din kost utan att en läkare godkänner det... Men du får väl äta laktosfritt idag och sen får du komma med intyget.." snäste hon..
Jag: "Men jag kan väl dra den slutsatsen själv om jag är överkänslig eller inte? Jag känner ju att det är en stor förbättring då jag slutat äta saker som innehåller laktos"
Hon: "Nä. Jag kräver ett intyg... men du får ta ur grytan ändå..."
sa hon surt.

Då öppnar hon och jag ser alla strimlade köttbitar som flyter runt i den fettiga såsen...

Jag: "Men jag är ju veg. Då tar jag den vegetariska istället..."
Hon: "MEN I DEN ÄR DET JU LAKTOS! DU FÅR INTE ÄTA DEN DÄR GRYTAN ISÅFALL!"
Jag: "Men jag får ju hellre ont i magen än att äta kött!!!"

Då vände hon sig om till sin kollega och snäste:

"JAHA! NU HAR VI FÅTT EN LAKTOSFRI VEGETARIAN HÄR OCKSÅ!"
Kollegan: "Jaha.. Men det är ju det minsta problemet vi kan få.."


Jag förstår att det är jobbigt för dem att laga flera rätter. Men det verkar ju inte vara problem för någon annan än just denna mattant. En gång när Emma i min klass tog fel mat (ur den laktosfria) då tog hon (samma mattant) Emmas mat och slängde den! Hur onödigt är inte det?! Den där mattanten är så barnslig och verkar tydligen hata sitt jobb mer än något annat! Det är många lärare som beter sig som barnungar istället för vuxna människor. Blir så sjukt less!

vad tycker ni?










LOOK OF TODAY

Första dagen i skolan på typ 100 år känns det som. Nämen, har inte varit i skolan sen i Oktober! Så det känns konstigt. Jag trodde ett tag att jag var klar med skolan. Men näe. Jag har en termin kvar...
Såhär ser jag ut idag! Enjoy

Ringarna kommer från Hårizont, Italien och Glitter

 

Spetstishan kommer från Nelly. Byxorna från Åhlens.

Klockan kommer från Spanien. Armbandet kommer från H&M.

 






(H)ÅRET I REPRIS



Såhär har mitt hår sett ut detta år. (Haha, det rimmar..)









ACTS OF RANDOM KINDNESS

Nu har jag gjort dagens goda gärning. Jag skänkte nämligen pengar till katastrofen i Haiti. 50 kronor är kanske inte så mycket. Men det är bättre än ingenting! Skulle alla skänka 50kr så skulle man kunna rädda flera liv! Istället för att köpa godis eller smink för pengarna (vad får man idag för 50kr?) så kan du hjälpa andra! Gör som jag, SMS:a ordet LIV till 72990 (50 kr).
Tro mig, det känns mycket bättre om du vet att du hjälpt andra istället för att spendera 50kr på småsaker!

 







ALLT SKA BORT

Ja. Nu har jag börjat plocka ner tavlor från väggarna och massa bilder och foton. Känns tråkigt. Mitt rum känns inte längre personligt utan alla bilder och sånt.

Haha, mitt rum kan aldrig se riktigt städat ut eftersom det är så mycket färger och saker överallt. Men jag har trivts väldigt bra såhär. Känns konstigt att flytta nu!

 

 







HAIRDRYER

Okej. Nu kände jag ett ruskigt starkt HA-BEGÄR igen. Denna gång är det inte kläder, Nej. Det är nämligen denna hårtork. Den dödar blött hår och jag skulle gladeligen rikta denna pistol mot huvudet då jag torkar håret!

 

Hittar den inte på någon hemsida där den går att köpa. Eller jag kom in på någon kinesisk/japansk/thailändsk? Men jag förstod ingenting.. Så.. SNÄLLA KOM MED DENNA UNDERBARA HÅRFÖN TILL SVERIGE!









NYÅRSLÖFTE: ATT HÅLLA KOLL PÅ PENGARNA!

Vissa vet inte detta, men ett av mina nyårslöften är: att hålla koll på pengarna!
Vars tar allt vägen kan man ju undra. Det ska jag klura ut efter detta år. Kommer bli väldigt intressant!
Jag sparar nu alla kvitton och skriver upp allt jag får in, eller som jag spenderar. Kommer även att kunna se vad jag spenderar mest pengar på. (kan jag nog lista ut redan nu men...)

Såhär kan en dag se ut i min kassapärm:

 







HULK

Snart ska jag åka och träna lite Body Pump!
Ska bli lika stark som hulken! Eller nja..

Idag har jag klippt Andrea's mormor. Sen hängde jag med Nina som skulle käka på Maxim. Annars har det inte hänt så mycket.

Imorgon har vi inte någon skola heller. Riktigt skönt! Vi går bara tisdag och torsdag. Sen är vi lediga. Hihi.
















ROSA MAKEUP

Här ska jag visa er bilder steg för steg hur jag gjorde gårdagens makeup.



Jag börjar med att lägga en krämskugga över hela ögonlocket. Den jag använder mig av heter Sundust och finns på Make Up Store.

 

Jag lägger den rosa skuggan i globlinjen och även på halva ögonlocket.

 

Skuggar med den rosa färgen även under ögat och låter den skuggas ihop med en vit skugga. (Kolla bilden)

 

Nu lägger jag på den svarta skuggan lite högre upp än den rosa, men låter färgerna suddas ihop i varandra.

 

Lägger på en vit skugga under ögonbrynen som jag suddar ihop med den svarta skuggan så att man får en jämn övergång. Låter även den rosa skuggan löpa ut från ögat (se bild)

 

Nu lägger jag även på en svart flytande eyeliner som får löpa längs den rosa linjen.

 

Sedan är det bara att måla fransarna och sätta dit rhinestonesen! Dem fäster man med franslim.

 

Resultatet!

 

Ursäkta för att det brister i mitt ordförråd när jag försöker förklara. Men jag hoppas att bilderna talar för sig själv! Lycka till!

 








SCARY MOVIE



Jag och Micke sitter och ser på Scary Movie2. Vi såg ettan förra helgen så!
Ska lägga upp bilder på min sminkning hur man gör stegvis! Men det får jag nog göra imorgon istället. ;)
Vad gör ni en kväll som denna?








REED

Idag har jag mest tagit det lugnt och flyttat lite kartonger till huset. Äntligen har jag hittat en lösning så att alla mina möbler får plats i mitt nya rum. Tror det kommer bli skitbra!
Har blivit så inspirerad av Audrey Kitching och Raquel Reed så nu har jag bestämt mig för att inreda mitt nya rum med rosa och turkosa detaljer! Hittade en skitsnygg turkos vas på lagerhaus. Kommer lätt att investera den!

Älskar den rosa och turkosa kombinationen!

 

 








GOT THIS TODAY

Okej, vi sa ju ingen shopping... och det löftet har jag hittils hållit. (Säger man hållit eller hållt?) Aja, whatever. Mina kläder kom från Nelly, de passade utmärkt. Dessutom fick jag välja lite saker från salongen som tack-present! Så, jag tog två ringar. Jag har alltså INTE köpt dem!



Båda plaggen från Nelly passade perfekt! Behåller nog dem ;)










LAST DAY

Idag var det sista dagen på praktiken! Jättetråkigt! Men jag ska jobba där redan nästa lördag så det känns inte riktigt som att jag lämnar tjejerna på salongen. ;D
Var ju tvungen att vara lite fredagsfin, så därför tog jag paljettkjol idag. Matchade med en enkel svart tröja och vita converse. Halsbandet är från Liquor Brand.

Idag blev det en lila/rosa makeup. Dock ser den inte så fräsh ut efter en hel arbetsdag. Men men!

 

Skönt med helg nu! Vad ska ni hitta på ikväll? :)

 







L8 NYBERG

Hejhej!
Redan första dagen på mitt shoppingförbud kände jag ett starkt HA-begär.. Vill ha så mycket håraccesoarer från L8 Nyberg så det finns inte. ALLT är snyggt.

Men men, istället kan jag ju erbjuda er en rabatt där på 15%.
Erbjudandet gäller till den 31 Januari och du rabattkoden är: BLOGG

Hoppas ni hittar något som faller er i smaken!










NO SHOPPING

Imorgon påbörjar jag mitt två månader långa shoppingförbud. Från 15 Januari till 15 Mars. Så, vad kommer då detta innebära?

Jo, mitt största problem är nämligen att jag köper för mycket skor, kläder och accesoarer. Smink har även blivit väldigt populärt på senaste. Så, det är först och främst det som jag ska dra in på. Men om jag exempelvis blir utan mascara (vilket jag lär bli) så kommer jag ju gå och köpa en ny. Men inte en massa färgglada ögonskuggor som jag inte behöver. Får jag slut på sockar eller typ leggins, så köper jag nya! Det är sånnadär tråkiga saker som man helst inte vill lägga pengar på, men det är nödvändigt. Men allt annat onödigt shoppande ska jag sluta upp med under dessa dagar! (Hygienartiklar räknas inte som ex. hårprodukter!)

Tror ni jag klarar det?

 






P!NK

Nu har jag precis tränat och har slängt på lite rosa färg på min slinga i luggen. Ska slänga mig i duschen strax då verkningstiden är slut! Får se om jag orkar göra någon uppdatering ikväll eller om jag lägger mig i tid. Det är ju sista dagen på praktiken imorgon så det är bäst att vara utvilad! Ska baka cupcakes också! aja...PÖSS!

 








SEVEN DAYS A WEEK

Har lite dåligt samvete för att jag inte hinner svara på alla kommentarer! Har fullt upp på kvällarna nu. Nästa vecka är vi lediga tre dagar. Känns ju inte alls dåligt. Ska nog ägna tiden till att plugga och packa ner mina ägodelar i flyttkartonger!

Aja! Sofia har tipsat mig om Felsms.com. Det är alltså ungefär som tjuvlyssnat.se, fast folk som skickar sms till fel personer! Kan inte sluta skratta åt vissa sms. Vad håller vissa på med egentligen? Här är iallafall ett smakprov.













HOPPSAN...

..."Råkade" klicka hem dessa från Nelly igår.... Måste ju fylla på garderoben lite nu så att jag överlever två månader:O

Top från Vila och Leggins (med dragkedja på sidan av benet) från Koola Anna

 

 








STYLING

Idag så stajlade jag Sofia lite. Gjorde en väldigt enkel 40-tals inspirerad frisyr. Hatten gör det mesta. Och Sofia som är snygg!

Väldigt enkelt som sagt. Men jag hoppas den kan vara till inspiration!

 






MIKA, FAIRLY + FAKE FUR

Idag har jag shoppat lite småsaker!
Köpte ett nytt svart nagellack från Make Up Store (Mika) och en fuskpälskrage från Gina. Den kostade bara 49kr så det var ett riktigt fynd! Dessutom kom mitt mineralpuder jag beställt! :)







HEADACHE

Åh! Jag hade så sjukt svårt att somna inatt. Jag gick och la mig när jag var trött och trodde att jag skulle kunna somna direkt. Men istället kom en smygande huvudvärk. Men jag tänkte hela tiden att jag skulle somna och försökte ignorera den. Men efter ungefär två timmar så insåg jag att jag inte kunde somna med huvudvärken. Varför ligga och plåga mig själv? Så jag gick upp och tog en alvedon. (Varför kunde jag inte gjort det på en gång lixom?) Irriterad man blir på sig själv ibland. Sen tog det ju typ en halvtimme innan den gav något resultat. LESS!

 

Aja, här har ni dagens outfit och makeup:

 

Trensparent topp från BIKBOK

Leggins från H&M

Paljettmössa från PRIMARK

 

(Jag har på mig mössan idag av en speciell anledning.. Jag blekte nämligen min utväxt själv för en dag sen. Ja, mer behöver jag inte säga.)

 

Nu ska jag kila iväg till praktiken och försöka överleva med hjälp av alvedon och kaffe! Puss!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WOLFHOUND.SE

Idag kom Fred Perry skorna jag vann! De passade perfekt.
Gratis är riktigt gott måste jag säga! ;)










SLEEPING MY DAY AWAY

Jag var helt slut i morse! Hade ställt klockan på 10 för att jag skulle ta mig upp någorlunda i tid. Men 2 timmar senare ringde Micke och väckte mig. Vi åkte till Färg och Tapet. (Förhoppningsvis för sista gången) Nu har jag lånat hem tre kartor till. Kan jag inte bestämma mig nu så skiter jag i allt vad tapeter heter!

Nu ska jag försöka rensa ut lite grejor ur lådorna här hemma. Den 1:a februari ska vi ha flyttat! Och jag har packat en låda...? Känns lite stressigt. Men roligt!

 







UPPSÄTTNING

Idag tränade jag håruppsättning på Rebecka. Det gick bra den här gången. Dock får jag jobba med tålamodet lite mera. Hatar att slätkamma frisyrer. Typ svåraste som finns!

 





ACCESOARER

Några accesoarer jag gärna skulle haft just nu!










SÖKER DU EN STUDENTKLÄNNING?

Var ute i god tid! Köp en studentklänning redan idag. En sak mindre att oroa sig över dagarna innan studenten! StyleByStars har fått in massa finfina studentklänningar till bra pris! Kanske något för dig?

Hittade du något du gillar? Besök hemsidan Här

 

 






CHANEL LANSERAR TEMPORÄRA TATUERINGAR

Har ni hört senaste?
Tatueringar och body art har blivit väldigt populärt på catwalken under våren och sommaren 2010. Flera designers har börjat använda sig av tillfälliga tatueringar som nya accesoarer. Det har blivit en sån succé att Chanel bestämde sig för att lansera Les Trompe L'Oeil de CHANEL temporary Skin Art. I slutet på Februari kommer deras temporära konstverk kunna köpas för 75dollar. (Dock under en begränsad tid). För pengarna får du ett kit med 55 tatueringar.



Jag har väl aldrig varit ett riktigt fan utav temporära tatueringar eftersom de påminner en om sånnadär små tatueringar man brukade få med tuggummipaket när man var liten. Men dessa hade jag inte tvekat en sekund att köpa! Riktigt stilrena och snygga! Så himla inspirerande med kedjor. I LOVE!

Vad tycker du om Chanels temporära tatueringar?










TODAY

Åh, vad trött jag var när klockan ringde! Jag fattade först inte vem det var som ringde mig såååå tidigt! Men sen insåg jag att det var alarmet bara. Znoosade i typ en halvtimme. Ska bli skönt att promenera till praktiken. Det är inte så kallt idag.

Shorts från H&M, Tröja från Weekday, Håraccesoar från BIKBOK

 

 

Hoppas ni får en bra dag! Kram

 







FAIRLY LIGHT

Klickade precis hem en mineralfoundation från I.D... Har använt ID i snart 3 år och älskar det. Nu sist så köpte jag fel färg. Den är för gul för min hy! Står inte ut längre... Det som är så bra med mineralsmink är ju att man kan blanda hur man vill. Så nu kommer jag blanda ut den gula, med den nya som är lite ljusare. Då får jag ljusgul hy istället! Perfekt... ;)







FÖRBEREDELSE

Imorgon börjar allvaret igen! Rättare sagt, livet! Jag blir uttråkad av att vara ledig för länge, ska bli skönt att få tillbaka lite rutiner. ( Dock kommer jag vara helt slut efter veckan och kommer ångra att jag sagt detta. ) ;-)
Nästa vecka börjar jag skolan. Det kommer bli tugnt att börja plugga igen. Man slipper ju allt vad läxor heter då man har praktik, vilket är riktigt härligt. Nu är det bara ett halvår kvar i skolan... Sen är det slut!
Men, jag kommer inte undan provet vi har inom 2 veckor, så det är bara att börja! Har redan börjat läsa igenom papperna så man inte sitter dagen innan.

Prov i försäljning och service när jag börjar skolan igen

 

 







RECEPT CUPCAKES

Cupcakesen jag gjorde tidigare idag var helt underbart goda!
Tänkte dela med mig utav receptet här:


Ingredienser

Muffins
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Choklad frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering



Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Chocolate frosting:

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.



Från matklubben.se









CUPCAKES

Idag har jag bakat cupcakes! Har dock inte smakat dem än. Om de blir riktigt goda kanske jag slänger upp receptet här.









THE WINNER TAKE'S IT ALL!

OMG!
Jag har vunnit ett par sneakers på http://millahoman.blogg.se/! Sjukt kul! Jag vinner aldrig någonting! Skönt att få ett par nya sneakers eftersom mina gamla var söndernötta! Är så himla glad!







PACKAR IHOP MINA ÄGODELAR

Denna sega söndag kommer jag att packa ihop mina ägodelar. Vi ska nämligen börja flytta nu, på riktigt. Den första februari ska vi vara ute ur lägenheten och inne i huset. Känns riktigt trevligt måste jag säga.



Dags att packa väskorna

 







SONISPHERE 2010




SÅ JÄVLA NICE! Jag och Nina will bring you down! ;)










STILL ALIVE

Jag överlevde dagen! Fick sluta tidigare, riktigt skönt! Helt otroligt att jag tog mig upp i morse!

Sitter just nu och kikar på shopnastygal.com... Jag kan typ tänka mig att ha allting. Är nästan ingenting jag skulle tveka på att bära upp från deras kläder! Här har ni lite exempel!











BACK ON TRACK

Imorgon ska jag upp och jobba. Vet inte riktigt hur det ska gå till, eftersom jag ställt om dygnet totalt. Men wish me good luck! Uppdaterar mer imorgon! Slänger upp en gammal bild tillsvidare!

Saknar att vara mörkhårig... SNART SÅ!

 







NO SHOPPING

Okej.. Jag tror att jag ska göra det nu! Jag ska införa ett shoppingförbud! Detta gäller alltså kläder, skor och onödiga accesoarer!
Måste spara lite pengar nu känner jag. Har mycket roligt framför mig!

Från och med den 15 januari kommer jag ha ett shoppingförbud fram till den 15 mars

 

Önska mig lycka till!

 







WHAT A DISAPPOINTMENT!

Nya H&M katalogen - VILKEN BESVIKELSE!
Jag hittade inte ett enda plagg jag kunde tänka mig att bära. Men det kanske är lika bra för min ekonomi, men ändå. Vad tycker ni om de senaste plaggen i H&M's katalog? Hiss eller diss?

 








CITY


Nu drar jag en sväng på stan! So long! ;)








9 MÅNADER

Idag (den 8onde) firar jag och Micke 9 månader! Ni får en liten bildbomb med bilder på oss! ;)

Vi har haft många fina stunder tillsammans och många fler kommer det bli! Älskar dig!







MIKA



Jag behöver ett nytt svart nagellack! Mitt är snart slut. Tycker Make Up Stores är det bästa! Har provat massa andra, men med MUS behöver man bara måla ett lager för att få ett snyggt resultat!









I GOT A SICK OBSESSION

Skrev tidigare i veckan att jag hade tappat bort mina två säsonger av One Tree Hill och min Twilightfilm. Kunde inte komma på vem som lånat dem av mig! Skulle ta fram en låda som jag har under soffan idag och såg att det inte var den enda låda som låg där. När jag kollade i den andra såg jag att mina båda OTH boxar låg där och min älskade film. HAHAHA!
Har fan haft ont i magen flera dagar nu för jag har inte hittat dem. Men jag är dålig på att leta helt enkelt! Skönt att de har kommit till rätta!


Imorgon ska jag nog åka och träna på Träna. Ringde och snackade med någon tjej där idag som sa att jag kunde få gratis träning i en vecka om jag ville prova på! Känns riktigt nice måste jag säga :) Känns bra att ta upp träningen igen efter 1,5år!


Är det någon annan än jag som har "att bli bättre på att träna" i nyårslöfte?
















NO SOUND BUT THE WIND

Idag har jag några hårfärgningar på G! 3 personer kommer få en makeover! Så, det blir inte mycket uppdatering idag! So long!


En sminkning Emma gjorde på mig i tvåan.









SABINA KELLEY

Lägger upp en bild på en snugg kvinna innan jag lägger mig!

HOT OR WHAT?

Godnatt!







DO YOU NEED A CAMERA?

Jag har en kamera som jag ska sälja billigt billigt!!



Det är nämligen några små "skönhetsfel" på den. Det första är att det finns som inget linsskydd på den. Så när man stänger av den så skyddas inte linsen, därför är det viktigt att ha den i en liten kameraväska. Detta är inget problem som försämrar bildernas kvalite, men man kanske måste torka av den lite oftare om det fastnar damm på den! Det andra är att det inte följer med något batteri... För jag kan inte hitta det! Men, det kostar ca. 179kr att köpa på batteriexperten.com! Annars så medföljer alla kablar du behöver, installationsskivor, instruktionsböcker, och minneskort! (Hittade dock ingen handrem till den heller)


Ni får den i orginalförpackningen med alla tillbehör för endast 200kr! Den tar riktigt bra bilder för att vara så liten. (som om storleken spelade någon roll...) Men iallafall. Den är riktigt liten och nätt och är därför väldigt smidig att ta med ut på krogen (eller hemmafesten) om man vill det. Går utmärkt att filma med! Har haft med den på många festivaler och konserter och ljudet blir helt okej! =)

Har ni några frågor så hör av er. Slänger eventuellt upp den på tradera imorgon om ingen hör av sig. Men annars, 200kr eller högst bud! =)

 

 

 

 

 

 


NEW MOON ONCE AGAIN...

Ikväll gick jag och mamma på bio. Vi såg New Moon. Andra gången nu, men jag tyckte den var lika bra! Har börjat bli mindre irriterad nu på deras gula kontaktlinser.
Det är inte så länge kvar tills den tredje släpps! Jag längtar redan!

 






CAN'T FIND MY BELONGINGS

Idag ska vi försöka att flytta lite mer saker till huset. Jag har krafsat ihop lite böcker och sånt som man inte andvänder så ofta. Dock har jag insett att jag har massa saker på vift! Ex. min twilightfilm, sista HP-bok, 2 säsonger av One Tree Hill.... VARS ÄR NI?
Om det är någon som har lånat dessa saker så HÖR AV ER. Jag vill ha mina grejer tillbaka!
Ska även plocka ihop kläder och sånt som jag inte vill ha längre och sälja. Kanske kommer upp några godbitar här på bloggen? Vem vet...











SCHEDULE

Okej.. Det kanske är lite tidigt att börja tänka på detta redan nu men...

FAN VAD SKÖNT SCHEMA!



Så slappt! Har massa tid för att träna på gesällen. Känns sjukt bra!











WHERE YOU CAN SEE ME

Juste! Glömde ju berätta att jag är i skyltfönstret på stan?!! :o
Har hängt där snart två veckor. Menmen, det är mittemot Schmäck-kompaniet typ för er som vill ta en kik ;) OM JAG BARA HADE VETAT ATT DET VAR HELKROPPSBILD.....



Lite dålig bild eftersom jag tog den med mobilen på kvällen. Hehe











NEED MONEY

Har kommit fram till att 2010 kommer bli ett dyrt år för mig. Det är så mycket som jag vill göra som kostar pengar.


Jag vill/ska:

- Skaffa ett gymkort
- Köpa en minidator
- Ta studenten
- Gå på balen
- Se KISS live i Stockholm
- Åka på Sonisphere festival
- Resa!
- Tatuera mig

- Avlägga Gesällprovet


ALLTING KOSTAR JU PENGAR!! :'( Jag tror att jag får införa ett shoppingförbud under jan, feb och mars! Då hinner jag spara ihop lite kosing. Undrar om jag klarar 2,5 månader utan att shoppa?










INSPIRED BY RAQUEL AND AUDREY

Blev riktigt inspirerad av bilderna som jag la upp tidigare här i bloggen. Så idag gjorde jag en make i blått/turkost och rosa. Blir riktigt effektfullt tycker jag!












MEDLEY

Nu har jag provat att träna på Medley. Var ju sjukt bra, men midre bra var att jag typ MÅSTE köpa ett årskort. ???!! Jag hade ju bara velat ha för ett halvår eftersom man typ tränar inte på sommaren...? Då är man ute och vill inte stå i något svettigt gym. Så då måste jag ju typ betala 500kr för två månader som jag inte ens ska använda kortet?!....
Dock vill jag ju ha gymkortet för det var så jävla skönt att röra på sig!
Vi får se hur det här slutar. Kanske blir en minidator ändå?

Vill ju bli vältränad till sommaren....












NEW YORK MINUTE

Igår låg jag och Micke och käkade morötter och dip och kollade på New York Minute med MK och Ashley Olsen. Den är verkligen dålig, men ändå smårolig. Men när man ser tvillingarna bredvid varandra i filmen så ser man hur olika de verkligen är!

Mary-Kate har mer kantiga ansiktsdrag än Ashley. Ashley har även mycket större och rundare ögon och plattare ansikte i profil. MK's haka och käkparti är mycket kantigare och står ut från ansiktet mer.. Sen så är hennes hår längre och mörkare i filmen än Ashleys.

 

Ser du någon skillnad på systrarna Olsen? Vem tycker du är snyggast?









WALLPAPER

Idag var jag och Micke åter igen på jakt efter en tapet till mitt nya rum. Har fått lite klarhet i nu vad jag är ute efter...


Förslag 1:
Jag gör alla väggar vita och sätter upp en färgglad bord runt hela rummet. Ev någon wallsticker på någon vägg.

(borden är den "filmremsa" i mitten av bilden. Den föreställer olika filmstjärnor mm.)


Förslag 2:
Jag låter alla väggar vara vita förutom en. Den får vara riktigt mörk. Inte svart, men lite lilabrungrå? (typ #472835) Sen en svart-vit bord utav samma tema.



Förslag 3:
Jag har en enfärgad tapet och bara en bit utav stadsmönster. (ungefär som bilden nedan)




Förslag 4
:
Jag gör min alldeles egna fototapet! Tänkte mig denna bild som jag fotat själv...



Förslag 5:

JAG FORTSÄTTER ATT LETA EFTER EN SNYGG TAPET............................. sjukt less.




Hjälp mig nu!







SHOPPING

Idag gick jag en sväng på stan och hittade dessa grejer!
En topp och en håraccesoar från BikBok! Halva priset på båda.
Ett par paljettshorts från H&M. Funderar om jag ska behålla dem eller ej. De var inte så värst dyra, men grejen är ju att jag har redan ett par paljettshorts från Zara. Dock är de lite slappare. Det är typ mer strandshorts känns det som. Eller något man kan gå runt och slappa i på stan på sommaren... Jag får se hur jag gör. Vad tycker ni?











BURNING TOAST

I morse började brödrosten att brinna. Det var väl mindre roligt. Som tur så hann jag se det i god tid, så jag drog ur kontakten och började blåsa som en idiot. Hehe.

Jag funderar på att köpa ett gymkort på simhallen nu. Det hade varit jävligt nice att bli lite slimmad inför studenten och balen och allt... Men samtidigt vill jag ju ha en rosa minidator... Det är verkligen två helt skilda saker! Datorn kommer göra mig fetare och nördigare ;) och träningskortet gör mig slimmad och ... mindre nördig? Haha!


Vad skulle ni valt?










PLÖTSLIGT INSÅG JAG...

...ATT JAG HAR FETT TRÅKIG HÅRFÄRG!!!



Sjukt snyggt om ni frågar mig.
Kanske för att tjejerna Audrey och Raquel är så sjukt snygga...

Jag vill ha rosa hår nu! Eller vad tycker ni?









DJURENS RÄTT

Igår blev jag medlem!



Känns bra att man gör någonting gott för djuren iallafall!!











YOU LOVE ALL SAILORS, BUT HATE THE BEACH

Jag fattar inte riktigt vad som hände idag. Vaknade klockan 15.00?!!
Har typ inte sovit så länge sen jag var 14 eller nått. Låg uppe och såg en film igår som jag bara inte kunde slita mig ifrån. Menmen. Skönt att ha sovit bort hela söndagen ändå! Brukar inte hända så mycket roligt på söndagar ändå! ;p










TIKTOK



Jaja, är lite seg. Har typ inte hört denhär låten förrän nu. Men I kind of like it. ;) Får spelas på nästa förfest.










VARGSLAKT

På bara sex timmar av jaktens första dag hade man skjutit 22 av 27 vargar.
Nu anmäler Naturskyddsföreningen vargjakten till EU.
- Det här är rena vilda västern-jakten, säger ordföranden Mikael Karlsson till DN.se.


Redan under den första jaktdagen var antalet skjutna vargar uppe i 22 stycken. Enligt riksdagens beslut får totalt 27 vargar, fördelade på fem län, skjutas under perioden 2 januari till 15 februari.

I Dalarna stoppades jakten då man börjat misstänka att fler djur än tillåtet hade skjutits. Man hade efter drygt sex timmar dödat åtta vargar samt skjutit mot yttreligare sex vargars, men inte hittat dem varpå man valde att stoppa jakten.

Mikael Karlsson, ordförande på Naturskyddföreningen är mycket kritisk:
- Man släpper ut 12.000 jägare med blodad tand som alla vill ha ett vargskinn på väggen. När bara 27 djur får skjutas. Det är en hetsjakt på varg, säger han till DN.se.
- Som väntat gick det över styr. Trots att man kan ha skjutit för många djur i vissa län fortsätter jakten i andra.

Svenska Naturskyddsföreningen var redan före jakten starkt kritiskt mot vargjakten. Och nu, efter första dagen, har Naturskyddsföreningen belslutat att anmäla varjakten til EU.
- Förhoppningen är naturligtvis en fällande dom. Vi har varnat för det här - jag skäms. Det är tragiskt och det hotar vargstammen. Och det är pinsamt för svensk naturvård som varit ledande sedan 60-talet, säger Mikael Karlsson, ordförande på Naturskyddföreningen tidll DN.se.

 

Källa: www.vk.se

 

 

 

JAG BLIR SÅ JÄVLA ARG! Vem fan har kommit på ett sånt jävla puckat förslag ens om att skjuta vargarna? De är fan på gränsen att bli utrotningshotade. JÄVLA FITTSKALLAR SOM SITTER I RIKSDAGEN. Och de jävlarna som mördar vargarna - FYFAN! Att man ens vill ha ett vargskinn som en jävla trofe? Blir så jävla less! Målet är att ha 210 vargar i Sverige. JAG FATTAR DET INTE?!!!

Det är så mycket blandade känslor kring jakt. Om man tänker på älg och älgkött. Det är väl kanske lindrigare att leva fritt i naturen och få en kula i pannan en vacker dag, istället för att trängas i en spilta med 10 till. Men fortfarande... Vem säger att det är rätt att skjuta älg eller varg - bara för att de är för många??? Ska vi springa runt och skjuta människor, bara för att vi är för många? Jag tycker då det finns för mycket människor. Har jag rätt att besluta om att vi ska skjuta ner några till för det?  - NEJ! Låt vargen vara!

 

Vad anser du om jakt?

 

 

 

 

 

 

 

 


VI ÄR BEROENDE AV DJUR

Har inte ni tänkt på hur beroende människan är av djur?
Ända sen tidernas begynnelse har vi jagat djur, använt dem som kläder och arbetskraft. De har även varit våra bästa vänner och roat oss. I början skulle vi nog aldrig ha överlevt om vi inte hade haft hjälp av djuren. Men idag klarar vi oss nog väl bra utan dem. Vi behöver inte djuren som kläder, vi behöver dem inte till försök eller mat. Det finns så mycket annat idag som kan ersätta våra behov.



Vi kan skratta utan att se elefanter som står på huvudet på en cirkus.




Vi behöver inte äkta päls för att slippa frysa.



Vi behöver inte djur för att testa smink eller läkemedel.

 

Vi behöver inte satsa pengar på djur för att vinna pengar.

 

 

Vi behöver inte äta djur för att bli mätta.

 

Vi har fått hjälp av dem för att stå här idag. Nu är det våran tur att hjälpa dem.

Köp inte äkta päls. Ät mer vegetariskt. Stötta inte sammanhang där djur används till underhållning. Försök att hitta produkter som inte är djurtestade!

Så fort du hamnar i en situation där djur är inblandade så tänk: Vad finns det för andra alternativ?

Vill ungen gå på cirkus? - GÅ PÅ BIO ISTÄLLET!

Ska du satsa pengar på travet? - Satsa dem på bingolotto, keno eller triss?

Har du hittat en snygg jacka med pälskrage? - Gå på en annan affär och se om det finns en liknande utan äkta päls!

 

Så länge vi spenderar pengar på djurs bekostnad så kommer det att fortsätta rulla på. Försök att dra ner på det!

 

 

 

 

 


WHAT TO DO A DAY LIKE THIS?


Vad ska man göra idag? Ibland känns det som om dagarna efter nyår är bara nån slags väntan på att samhället ska rulla igång efter nyårsfestandet. Jag vet inte riktigt. Är stan ens öppet?









ICE AGE3

Såg nyss på Ice Age 3. Sjukt rolig som de tidigare. Dock tycker jag det har blivit mycket "gulligull" och mindre roliga skämt. Tror jag tycker den 2:a filmen var bäst. Vilken tycker ni?










GOTT NYTT ÅR!

Hade ni det trevligt igår? Det hade jag!

...särskilt dagen efter!











RSS 2.0 bloglovinTransan