NO SHOPPING


Okej mina vänner. Som ni ser så har jag shoppat en heeeel del hela förra månaden. Det är så svårt att hålla fingrarna i styr då det börjar komma in sommarkläder. Huvva. Nu ska jag spara pengar Maj månad, så det blir ingen shopping för min del. Då är det främst kläder, skor och accesoarer som gäller. Hade bestämt mig i början på April att jag inte skulle shoppa i Maj, därför har jag väl "hetsköpt" en hel del saker så jag ska kunna "överleva" heeeela långa Maj. Ska ju både flytta, sen ska salongen på Wella Showboat så jag kommer behöva lite pengar till de. Tror ni att jag kommer klara det?



PAINTING

Godmorgon!

Jag uppdaterade inte så mycket varken igår eller kommer att göra det idag. Vi har fått tillgång till lägenheten nu och målar om för fullt. Jag och Micke var där igår till strax efter tolv och hade då bara målat ett lager färg i vardagsrummet och vår lilla trappuppgång. Ni får se fler bilder sen!

Kram på er! Ha en trevlig helg!








TÄVLING - HÅRIZONT

Tänkte tipsa alla mina bloggläsare om en tävling vi har kört igång på vår blogg på salongen.

Ni kan vinna en makeover (klipp, färg, färgning av fransar - och bryn samt plockning, och en gratis makeup rådgivning) perfekt till sommaren!


Låter väl inte så dumt? Besök vår blogg för mer info om tävlingen!


>>>Hårizontbloggen<<<









DAGENS OUTFIT

Oj vad liten jag såg ut på andra bilden. Men det var nog bara för att jag stod längre från spegeln andra gången haha!

byxor och skor - hm, linne - river island, skärp - jc, trensparent kofta - monki, väska och klocka - modekungen, jackan - mammas gamla, halsduk - primark










FULING

Jag vet att ni alla har undrat... "hur skulle dannie ha sett ut med mustash?" Här får ni svaret!


Haha. Har legat mellan 9-11 ute på altanen och pressat. Så jävla fint väder det är alltså! Jobbar till 19 ikväll så det blir sen uppdatering! Puss









DAGENS OUTFIT

Sjukt ful min jag gjorde men jag skulle se så att hela jag kom med i mobilen eller nått.. Anyway.

skor - converse, shorts - lee jeans från grunden, men har klippt och nitat dem själv, jacka - weekday, scarf - nelly










PÅSKPRESENTER

Jag fick inget påskägg i år (vilket var lika bra för jag gillar inte godis) men fick däremot två jättefina påskpresenter!


Alla på salongen fick en härlig påskpåse med ett supergott gult the, ljus och cupcake servetter! Superfint!



Av mamma fick jag en väl behövd present... Elisabeth Arden - can't live without it! Både handkräm, bodylotion, eight our cream och ett lipstick!


Tack så mycket!! =)







27 APRIL


Mooorning. Så typiskt det är med vädret. Igår började jag inte förrän kl. 14.00 Min tanke var när jag hade ställt klockan på 8.30, att jag skulle ta en powerwalk och sen lägga mig ute och sola. Men då var det ingen sol sisådär mellan 9.00 - 13.30. Idag när jag börjar betydligt tidigare och har lite ärenden att göra innan jobbet, då är det strålande sol 8.00. Fan också. Får helt enkelt nöja mig med solarieöarna.











SHOPPING PÅ H&M

Detta var alltså träningsshortsen (eller cykelbyxor kanske de heter?) och skjortan jag köpte på h&m i måndags. Jag är lite tvekis på skjortan. Den är som snygg, men lite liten i storleken + att den är supervarm. Men den är som snygg att ha öppen till ett svart linne och svarta byxor. Kanske mer användbar som en skjortjacka? Vad tycker ni?











NYA NAGLAR!


Åh så härligt det är med nya naglar. Denna gång vart det kanske inte så roliga naglar. Gjorde vita tippar med aningens glitter i. Tycker detta känns såååå vårfräsht! Jag blir alltid så sugen på att måla mina naglar till våren och har man massa mönster på så kan det lätt skina igenom! Detta är perfekt!








DAGENS OUTFIT


trensparent kofta - monki, linne - bikbok, byxor - bikbok, skor - scorett










NYHETER FRÅN COCOO.SE


Det har kommit in supersnygga smycken på cocoo.se! Det stora silverarmbandet är ju bara to die for!


Från och med NU fram till den 14 Maj 2011 så får mina läsare 15% rabatt när ni anger rabattkoden: easter










RAKT

make a gif
Mitt egna hår har blivit ganska långt då jag plattar ut det! Men jag föredrar löshår ett tag till!









ACCESSORY

Har nästan glömt att visa er lite saker jag köpte på H&M i början på förra veckan. Har shoppat så mycket på sistonde så vet inte riktigt hur jag ska hinna lägga upp det på bloggen...


H&M har haft så sjuuuukt mycket snygga kläder, accesoarer och sådant inne just nu. Jag hittar något nytt hela tiden typ som ni kan se.
Köpte lite håraccesoarer som jag tänkte kunde vara bra att ha, särskilt då jag ska utomlands. De klädda snoddarna är verkligen super för den som vill spara ut håret. Dessa sliter mindre än "vanliga" gummisnoddar. Lite 80-tals stil, but I like it! Köpte en strandväska och en matchande clutch också.







MÅNDAG


Dåligt med uppdatering idag, men jag har haft fullt upp! Ställde klockan på 9, åkte och tränade med Andrea cirka 10.30 - 11.30. Åkte hem och passade på att ligga ute på gården och sola ett tag. Nu är all snö på gräsmattan borta wheeey! Duschade och åkte upp på strömpilen sen, köpte ett till par träningsbyxor som var slut i stan och en skjorta. Körde in till stan, fixade mina naglar, gick på Åhlens en sväng och åkte sen hem. Åkte med mamma och hämtade flyttkartonger, åkte förbi på plantagen, åkte hem, packade ner lite grejer i flyttkartongen. Nu senaste timmen har jag fortsatt att sätta in foton i album. Är så gott som klar med studentalbumet, bara några fler foton som ska framkallas. Håller på att sätta in ungefär 500 bilder som jag skickade efter. Typ bilder från 2009 och 2010.. Aja, håller på att rensa min dator nu på lite bilder så det finns någon plats på hårddisken...








SÖNDAGSLYX

Den perfekta återhämtningen efter en utekväll måste nog vara en dusch, inpackning och ansiktsmask. Känner mig som ny igen!


Detta är en rengörande mask från Nimue som jag visade i ett tidigare inlägg. Har hunnit använda den nu 3 gånger och jag älskar den!










HÅRFÖRLÄNGNING

Brukar ofta få frågor om löshår, vad som är skonsammast för håret och vad jag själv brukar använda.

I somras hade jag satt i keratinslingor till balen och studenten, men nu använder jag för tillfället Clip On löshår, som fungerar jättebra för mig. Det är ett perfekt alternativ för den som vill sätta i löshår tillfälligt. Jag använder mitt hår ungefär 3-6 gånger i veckan. Clips är ju en jättebra teknik eftersom löshåret blir mindre nött och ditt egna hår slits inte heller lika mycket då clip on håret inte sitter i dygnet runt. Det är alltså den skonsammaste tekniken, OM man använder clip on på rätt sätt.

Jag har hört många som sover i sitt clip on hår vilket är ABSOLUT FÖRBJUDET! Big no no!!! Sover du i clip on håret så är det nog det värsta du kan göra mot ditt egna hår. Man ska ha ganska stor respekt för metallklämmorna som man fäster håret med. Jag skulle klippa Linnea en gång och fick då se vad som hade hänt när hon sovit med sina clips i.

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.

Som ni ser på bilden så är det kala fläckar i hårbotten efter att clipsen nött bort håret på natten. Inte nog med att det inte är så jävla hett (sorry Linnea), men ni har tillslut inte något hår att fästa era clips i sen. Jag brukade ibland slarva med att ta ut mina klämmor när jag kom hem från krogen och var trött och berusad. Efter att jag sett detta så kan jag lova er att clipsen går före allt det andra.


Tänkte ge er lite tips på saker man kan göra för att Clips ska nöta så lite på ditt egna hår som möjligt, och saker som gör att hårförlängningen är fräshare längre:

- Sov inte i clip on håret. När du sover rör du mycket på huvudet vilket gör att metallklämmorna nöter på ditt egna hår. Dessutom blir löshåret tovigt och slitet.

- Styla löshåret (platta/locka) och platta/locka ditt egna hår INNAN du sätter in löshåret. Gör alltså "grovarbetet" först och justera småsakerna när det sitter i. På detta sätt behöver inte platt/locktången slita i clipsen när de sitter i hårbotten. Dessutom är det smidigare att göra på detta sätt.

- Använd inte clips när du verkligen inte behöver det. Jag brukar ta ut mitt löshår när jag kommer hem från jobbet. Hårsäckarna kan ibland behöva få vila lite.

- Slit inte i löshåret när det sitter i och låt inte någon annan göra det heller. Någon kanske har småsyskon som fortfarande tycker det är kul att retas och dra i håret, men ge då ungen en käftsmäll för det är inte okej!!!

- Träna inte med clips i. På detta sätt håller du hårförlängningen fräshare längre då man inte ska tvätta löshåret särskilt ofta.

- Duscha inte med clips i. Tvätta löshåret när det är uttaget i typ ett handfat. Börja med att reda ut löshåret försiktigt innan du shamponerar det. Rugga och gnugga inte in schampot i löshåret som man ibland gör med sitt egna hår. Stryk längs med håret och krama försiktigt om det så att man kan se det löddra. (Om det är mycket produkter i så schamponera håret gärna två gånger) Skölj ur schampot och gör på samma sätt med balsam (stryk längs med håret). När du sköljt ur balsamet, torkar du håret lite genom att krama om det lätt med en handduk. Red ut det igen och låt det självtorka. Jag brukar lägga ut det på en handduk så det får torka över natten, men har ni en tvättlina kan ni hänga upp håret också. Tvätta löshåret ungefär en gång i månaden och gör gärna en inpackning i löshåret då och då. Var noga med att använda bra produkter som inte torkar ut håret. Alkoholer och silikoner är inte bra för löshåret.


- När du ska reda ut löshåret så börja med att kamma i topparna och sedan arbeta dig upp mot clipsen/fästet.


Hoppas ni förstår att det alltid finns en risk med att använda löshår om man gör det på fel sätt. Men sköter man det som jag skrivit ovan så är det inga problem!









TC

Nu har jag återuppstått från de döda. Vaknade vid 9 för jag hade sån jävulsk huvudvärk, sen gick jag och la mig igen. Vaknade sen 14.30...? Sjukt skönt att sova ut, nu mår jag prima!

Vi får se om det kommer upp några bilder sen, jag hittade några suddiga på min kamera men vet inte om de duger för publicering. Nu - back to bed!



En vimmelbild på mig och Helena. Man ser fan inte vacker ut efter några drinkar... Jag ser typ ut som en transa! Blä








READY TO ROCK

Skulle ta en powernap och råkade försova mig. Är lite sen, men påväg. Ikväll åker byxdressen på med ett par heels. Kommer bli awesome!










I PAKETET...

...låg ett par träningsbyxor och dessa skor från H&M. Jag har velat fram och tillbaka mellan dessa skor. Såg dem första gången i katalogen på en modell och tyckte de var såå snygga. Men jag har ändå tyckt de har varit lite för "söta" för mig. Men den fick jag se dem på en skyltdocka och då bestämde jag mig för att de skulle bli mina.

De är supersköna och kommer bli perfekt att jobba i till sommaren. Jag får helt enkelt matcha lite tuffare kläder till dem!










PÅSKAFTON


Godmorgon. Jobbar idag så ska snart dra mig. Ikväll blir det eventuellt utgång! Det beror på om Andrea köper vin åt mig på systemet. Hinner inte gå då jag jobbar mellan systemets öppettider. Har inte varit på systemet än efter jag fyllt 20?! När man var 19 tänkte jag att det skulle bli det första jag gjorde, men nu känns det inte så viktigt längre. Jag spar mig ett tag till tror jag. Då har jag något att se fram emot sen också.









GLAD PÅSK MINA LÄSARE!










STORSTÄDNING!


Idag har jag och mamma passat på att dammsuga, putsa och tvättat hela bilen så den är som ny. Bara bläääänker. Sist jag rengjorde den invändigt var för ungefär 2 år sen så, det behövdes verkligen.
Det är så skönt när man hinner göra sånna här saker när man är ledig. På söndag ska jag hämta flyttkartonger och börja packa inför flytten!









H&M

Hämtade ut ett paket igår från H&M... Beställde förra veckan. Ni får se vad som låg i sen!










ORIFLAME EVENTET

Jaa, här är några bilder från Oriflame eventet på Corona.





Fler bilder hittar ni här.









GÅRDAGENS OUTFIT

Jag har halkat efter lite med mina outfitbilder. Jaja, detta får duga. Får passa på att ta igen till helgen då jag har lite ledigt!

levis shorts - vintage från camden market, cykelbyxor med spets - hm, tisha - camden town, skor - henry kole








HUDVÅRD


Köpte lite hudvårdsprodukter för några dagar sen. När jag var på hudanalys så tyckte experten att jag skulle börja använda mig av ansiktsvatten som är fuktighetsgivande, reparerande, läkande och lugnande för huden. Köpte även en ansiktsmask som ska användas ca 2ggr i veckan. Passade på att fylla på mitt lager med en hudkräm när det ändå var 20% rabatt på Face.
Har insett att jag måste köpa en ny rakhyvel också. Köpte detta paket med tre extra rakblad för endast 189kr... Jag tyckte det var ganska billigt. Annars brukar bara rakbladen gå på ca 150kr. Det brukar alltid kännas som att det är billigare att köpa en helt ny hyvel. Aja, någon som provat denna?










SKÄRTORSDAG


Lite påskfin sådär idag. Blir en kortare arbetsdag idag. Slutar kl. 16. Hörs senare!










DAGS ATT RENSA UT I SMINKVÄSKAN?

För nån vecka sen torrläste jag lite igenom något inlägg i Linda Hallbergs blogg om när man borde slänga vissa sminkprodukter och så vidare. Det var inget då som fastnade på hjärnan.
Igår såg jag hennes webbshow, Make Up My Show, där hon berättade om hur man kunde se på en produkts förpackning, hur länge den håller från den dagen du öppnar den.

Vet ni hur man ser det? Jag visste inte förrän igår. Men jag är helt säker på att ni också sett den symbolen och funderat på vad den faktiskt betyder.



12M betyder alltså att produkten håller i 12 månader från och med att du öppnat förpackningen...


Efter programmet gick jag igenom varenda liten produkt jag hade i badrumsskåpet och granskade. De flesta parfymerna höll 36M, hudkrämer 24M, foundation 12M, ögonskuggor 24M, concealer 10M osv... Nu har detta blivit värsta fixidén för mig. Nu kommer jag aldrig våga köpa smink med kort hållbarhet, och måste typ slänga allt jag äger och har. Damn you Linda Hallberg!!! (Skämt o sido, väldigt intressant att kolla!)

Jag insåg ju att många av mina produkter i badrumsskåpet och i sminkbordet har passerat utgångsdatum loooooooong time ago. Många av mina ögonskuggor skulle behövas slängas om jag gick efter rekommendationerna. Men då hittade jag tillbaka till inlägget och läste det igen. Hon hade skrivit massor med bra tips på hur man ska sköta sitt smink så det är fräscht och håller bra, och när det är dags att slänga. Jag tycker det var jättebra läsning, hoppas ni också gör det!


Klicka på bilden för att komma till inlägget.










TANGLE TEEZER

Detta var då den andra hårprodukten jag köpte. Eller hårprodukt, det är en borste! Den är perfekt för att utreda tovigt hår, och det är helt smärtfritt. (Det kan jag intyga som är väldigt håröm...) Den har också blivit en storsäljare till de som använder extensions. På bilderna nedan följer ett roligt litet bildspel som följde med borsten som beskriver varför den är såååå bra! (Jag har faktiskt försökt översätta allt på svenska så gott det går, så man förstår bättre. Eller inte. Det kan bli lite förvirrande också. Är inte så bra på engelska)


Borsten är superskön att hålla i, den känns ergonomisk.




Kutikulan (det yttersta lagret på ett hårstrå) är ett hårt lager av överlappande fjälliknande celler. Det är dessa som gör att håret ser glansigt ut och som skyddar cortex (hårets inre del) från slitage från bland annat värmevärktyg och yttre påfrestningar. Om kutikulan skulle bli förstörd (vilket inte går att återuppbygga) så blir cortex väldigt ömtåligt och håret framstår att vara torrt, matt och stripigt och i värsta fall kan håret gå av.
För att bevara ett hälsosamt, vackert hår så är det viktigt att undvika onödiga saker som kan göra att Kutikulan tar skada.



För att uppnå och bevara friskt, vackert glansigt hår så hjälper det att förstå hur opassande borstar och kammar påverkar ditt hår. När de används för att reda ut håret, så kan det leda till att man blir stressad, då vissa tovor inte går att kamma ut, och då drar man för våldsamt med borsten/kammen och tillslut går håret av.

Visste du att Du kan vara hårets värsta fiende, utan att veta om det?
Sönderslitet hår och skada på kutikulan är ofta orsakad av olämpliga borstar och kammar som misshandlar håret när du försöker utreda det. Därför uppfann man denna nyckel till lyxigt hår. Att byta borste till Tangle Teezer kommer hjälpa att reducera denna typ av skada till ditt hår. Inom en snar framtid kommer du uppnå fylligare och friskare hår. Vårt budskap är att respektera och skydda din kutikula!

 

Salongstips att använda hemma
1. När du tvättar håret, så är en lätt masserande rörelse bäst. För längre hår så rekommenderar vi att du använder en lätt gnuggande rörelse längs håret som hjälper att minimera tovor.
2. Ös aldrig balsam direkt från flaskan i ditt hår – följ istället regelbunden variation: flaska till handflata, sen fördela balsamet i dina båda händer, för att sedan fördela balsamet i ditt hår.
3. Efter att du applicerat balsam, kamma med Tangle Teezer för att fördela balsamet jämt i hela håret. På detta sätt slösar du mindre av produkten och dessutom reducerar du överflödigt balsam vilket också försäkrar dig om ett bättre stylingresultat.

Håret sträcker sig mer när det är blött än vad torrt hår gör, och är därför mer ömtåligt och tar lättare skada vid misskötsel. Färgbehandlat, slingat, preparerat hår kan ha lättare för sig att trassla och ännu lättare trasslar det när det är blött.

För preparerat och skadat hår rekommenderar vi att utreda håret ENDAST när du slutligen sköljt ur håret och Inte under tiden du applicerar balsam. Du borde också avlägsna överskott av fukt innan du applicerar balsamprodukter.


Älska ditt hår och visa att du bryr dig!

För harmoni i håret, ger Shaun P sina kreativa tips för att få optimala resultat av din Tangle Teezer, som bevarar ditt hår i tipp topp tillstånd eller som hjälper ditt hår på rätt väg mot reparerande.

Tangle teezer är utmärkt för att utreda både blött eller torrt hår.
Till skillnad från traditionella borstar och kammar, så glider Tangle Teezer utan problem, från botten till toppen och från mellanlängd till toppar för att reda ut knutar. Var inte blyg! Smärtfri utredning får du om du använder dig av ett bestämt tryck.
Utred håret genom att använda borstdrag från undersidan av håret med piggarna pekande uppåt eller alternativt, borsta från toppen av huvudet med piggarna pekande nedåt.
För långt hår, vänd huvudet uppochned och börja utreda från nackfästet mot topparna.
För att få ett lätthanterligt grepp på tjockt hår, dela håret i sektioner för att reducera hårmängd och sen kan du börja utreda!



Hårvänliga extensions och vågor

Tangle Teezer levererar oslagbar utredning och kontrollerat resultat för alla bärare som bestämt får håret tillbaka i kontroll.
Att sköta din hårförlängning när du schamponerar, har aldrig tidigare varit mindre hektiskt för dig och din hårförlängning när du använder Tangle Teezer. Det kommer förvisa och ge lösa knutar bukt medan du stylar dem till perfektion.

Tangle Teezer’s häpnadsväckande förmåga att glida genom håret från rötter till toppar, passerar smärtfritt över fästen och clips utan några smärtsamma ryckningar, kommer resultera i mindre håravfall. Tangle Teezer glider lättsamt genom ditt hår och blandar de kortare längderna av ditt naturliga hår med hårförlängningen, mjukt och glansigt till perfektion och minskar avslöjande delande tesar. Som en bonus, ger Tangle Teezer en mycket nödvändig, ljuvlig hårbottenmassage för att öka bekvämligheten att bära extensions.

 

Skötselråd till din Tangle Teezer

Tangle Teezer ger otroligt utredande resultat och behöver därför lite mer skötsel än en traditionell borste eller kam. Här är våra rekommendationer för vård av din Tangle Teezer, medan den vårdar ditt hår.

1. Lägg alltid ner Tangle Teezern på sin bakdel. På detta sätt minimerar du chanserna att piggarna förstörs.

2. För rengöring, ta försiktigt bort hår från piggarna på borsten (om det sitter fast något) och skölj lätt Tangle Teezer’n med varmt vatten.

3. För en djupare rengöring (som bör göras en gång i veckan), använd lite schampo med varmt vatten vid sköljning.

4. Torkas i rumstemperatur. Man får inte sätta den på ett element eller använda hårtork för att påskynda torkningen.

5. Tangle Teezer är inte rekommenderad att använda samtidigt som värmeverktyg. Om den blir utsatt för överdriven värme, kan piggarna bli förstörda.




Om det var någon som orkade läsa allt, får ni gärna rätta till i min översättning. Det var ett tag sen jag gick i skolan nu och många ord tycks ha försvunnit ur mitt ordförråd.


GÅRDAGENS OUTFIT


skjorta - jc, leggins - mq, skärp - lindex, skor - henry kole










KURERING


Igår när jag var hemma och sjuk passade jag på att kurera hela mig. Började dagen med en lång dusch med inpackning och peeling. Sen la jag ansiktsmask, samtidigt som jag färgade brynen, drack en kopp the och tog ett fotbad. Peelade, skrubbade, filade mina fötter så de är alldeles babylena och målade tånaglarna med lacket jag fick från Oriflame. Känns underbart härligt med vårfräscha fötter. Vi går ju på våra fötter varje dag. Man borde visa mer kärlek oftare till de stackarna.










ORIFLAME

Lite saker som jag fick under oriflameeventet här i stan:

cleansing milk, ansiktsvatten, läppbalsam, parfym, två stycken läppglans, lipstainer, nagellack, puder, två dosor ögonskuggor, ring, läppstift, två mascaror, prov på dagcreme, ögonbrynsskuggor, rouge.


Perfekt med lite extra smink till mig. Jag behöver verkligen det då jag kommer bo hos Micke. Orkar inte släpa runt på sminkväskan hela tiden ju. Parfymen är redan en favorit. Luktar supergott!









OWL

Okej.. jag ser typ ut som en uggla på bilden. Men men, kan inte begära mer efter två sjukdagar hemma. Kunde inte somna i natt, men vaknade typ halv åtta av hosta och äckel. Sen kunde jag inte somna om. Menmen, jag måste börja vänja mig att gå upp tidigare nu. Kan inte hålla på att sova till 10 på dagarna.










SNYTKORG

Såhär ser min papperskorg ut efter två snoriga dagar.


Full med snorpapper!










HÅRPRODUKTER

Skrev redan förra veckan att jag hade köpt med mig lite hårprodukter hem från salongen som jag skulle berätta om. Men jag har insett att det kommer bli väldigt mycket text så därför berättar jag bara om ena produkten nu.


Wella SP Balance Scalp Serum och Tangle Teezer


Jag har märkt att på senare tid har jag börjat tappa massor av hår. När jag borstar håret och tvättar det så lossar jag mer än vanligt. Man kan tillochmed se i våran trapp att det ligger massa hårstrån efter mig som jag tappar. Egentligen har jag inget emot att tappa lite hår, för jag har extremt mycket, men det är drygt med alla hårstrån som fastnar på kläder mm.

Det är inte så konstigt att jag tappar mer hår nu än vanligt. Många av er har säkert haft en period i livet då ni känt att ni tappat mycket hår. Ibland kan det vara stress, dålig sömn, oro, dålig hälsa, graviditet, stark medicin eller en sjukdom som ligger bakom.
I mitt fall så är jag inne på mitt sjunde år. (Okej, det är något jag kallar det. Det sjunde året kan egentligen vara ca 4-8 år, men iallafall) Allas hår lever olika länge tills de faller av. (Det är därför vissa inte kan få särskilt långt hår medan andra kan få jättelångt)
Håret växer ca. 1cm i månaden i ett visst antal år, sen behöver hårsäcken vila, vilket brukar vara i ca 3 månader. Då avstannar tillväxten. Normalt arbetar 85% av alla hårsäckar medan 15% vilar. Vid sjukdom eller andra påfrestningar kan allt fler gå i en för tidig eller förlängd vila, och då tunnas håret ut. Om så mycket som ca 40% skulle gå i vila, vilket kan hända vid diffust håravfall, upplevs det förstås som kraftigt och oroande. Det diffusa håravfallet utvecklas dock sedan inte vidare - man behöver därför inte vara rädd för att bli helt kal till slut. Däremot får man räkna med att det kan ta 6-12 månader innan håret blir bra igen. (källa)
Tänk er iallafall att när man får hår första gången efter man blivit född, så kommer det mesta ungefär på samma gång. Man tappar ca 20-100 strån per dag i snitt. Men efter sju år, ungefär då håret slutar leva, så tappar man kanske lite mer än vanligt. (Inte så att man blir skallig, men det märks iallafall när man tvättar håret, att det lossnar mer) Jag hade en sånhär period då jag var ca. 13-14 år då jag tappade apmycket hår. Nu när jag räknar så är jag inne på 6 - 7år. Därför har jag köpt ett serum som ska hjälpa till att reducera håravfallet.


Wella SP Balance Scalp Energy Serum är ett intensiv stärkande serum som gör uttunnande hår starkare och reducerar ärftligt medfört eller tillfälligt håravfall med upp till 50%. Stimulerar blodcirkulationen och höjer därmed näringstillförseln till hårstrået. Stärker och förlänger hårets livscykel. Produkterna med Dermacalm Complex är dermatologiskt testade och lugnar en känslig hårbotten. De lindrar irritation och klåda och har ett optimalt balanserat pH-värde.

Hur man använder produkten:

Du kan använda den när som helst, men lättast är efter dusch då håret är fuktigt och nytvättat. Man suger som upp vätskan i ett litet rör (som sitter fast i korken) och applicerar i hårbotten så det kommer överallt. Massera hårbotten i några minuter så du känner att serumet är fördelat över hela hårbotten. Tvätta inte ur!
Använd cirka 3 gånger i veckan. Men om det är akut håravfall kan den användas dagligen.









H&M


Var förbi på stan på fredagen innan jobbet och införskaffade detta. Linnet såg ni ju tidigare. Cykelbyxorna med spets kommer bli awesome i sommar. Antingen under ett par shorts så de sticker fram, eller till någon klänning/tunika. Allt från H&M









SJUK

Det får bli ännu en dag där jag bara ligger hemma och kurerar mig. Var lite mindre förkyld när jag vaknade, men har sjukt jobbig hosta nu istället. Less!

Ska gå och duscha nu, passa på att göra en inpackning och sådär. Göra en varm kopp the och lägga mig framför tv:n, hoppas jag hinner bli frisk till imorgon!













INSPIRATION JEFFREY CAMPBELL


En liten inspirationsbild jag hittade på nastygals hemsida för ett tag sen. Jag har en tendens att matcha färger med bara svarta kläder. Så, mina silverskor har jag än så länge inte vågat ha till något annat än svart. Men efter att ha sett denna bild, så har jag insett att de är jävligt snygga till jeans också!









HUR MAN VIKER EN BANDANA

Fick en fråga om hur man viker en bandana och sätter upp den a la rockabilly style. Passade på att göra en liten tuturial nu då jag är sjuk.

Såhär viker jag min bandana:

Börja med att lägga ut bandanan på ett plant underlag med ett hörn mot dig



Vik det översta hörnet mot hörnet närmast dig så du skapar en triangel.



Hörnet på bandanan som var mot dig viker eller rullar du nu mot långsidan. Jag föredrar att vika flera gånger. När du viker kan du också bestämma hur bred du vill ha din bandana.



När du har vikt klart ska den se ut såhär (en aning rakare kanske) Sen äre bara att knyta!



Börja med att sätta upp håret. Håll i båda ändarna så de kommer mot framsidan.



Sen är det bara att knyta en vanlig knut...



...och en gång till så det blir en dubbelknut



Klart! Svårare än så var det inte.












MAKE

Huvva, känner mig snorig och extremt äcklig. Hatar att vara sjuk. Men förhoppningsvis blir detta inte långvarigt.

Hade tänkt visa er en bild på min makeup och mina lösfransar sen i fredags. Tyvärr blev det ingen bättre bild än såhär. Lösfransarna med silverinslag är köpa i London på primark för ca. 11kr. Köpte typ 3 paket med lösfransar när jag var där sist. Fattar dock inte varför jag inte köpte fler?!









INTE NUUUUU

Det känns som att jag håller på att bli sjuk. Irriterad i halsen, snorig som tusan och lätt hosta. Vill inte ligga hemma och vara sjuk. Tur att det blir lugnt ikväll iallafall. Kommer kurera mig i min Onepiece med alvedon, How I met your mother, lchf chips med cola zero. Najs. Vad händer för er ikväll?











YESTERDAYS OUTFIT


transparent kofta - monki, linne - h&m, byxor - h&m, skor - jeffrey campbell


Såhär såg jag ut igår på Oriflame eventet på Corona. Måste bara säga att jag tycker det är så jävla tråkigt när vissa personer inte kan uppföra sig och förstör för andra. Det var en jättestor korg fylld med produkter värd ca. 3000kr som någon kunde vinna under kvällen. Den stod ganska nära vårat bord och det var ingen av personalen som var i närheten. Då börjar en kille ta massa saker ur korgen och slänga produkter till killarna och tjejerna som satt bakom oss. Sen tar den andra killen hela korgen och ställer den vid deras bord så börjar alla bara ta ur den?!!! Så jävla pinsamt. Så Victoria gick och sa till en av arrangörerna som kallade på vakterna. Och nä inte hade de tagit några produkter... Ska ni leka tuffa så får ni förfan stå för era handlingar.









MVG

make a gif
Är som sugen på klippa sidecut, men får inte för Micke. =( Dock vet jag att jag kommer ångra mig sen. Det får helt enkelt duga med att sätta upp det tillsvidare.. Anyway, dessa bilder togs igår. Just nu är jag förmodligen i MVG gallerian och spanar in nya produkter från Oriflame. Klockan 10 är ganska tidigt att vara uppe för mig, därför slänger jag upp ett tidsinställt inlägg så ni får något kul att läsa. Kram på er och ha en trevlig fredag!












DAGENS OUTFIT

Jag vet att mina outfitbilder är lite tråkiga och enformiga just nu. Men det är som jag är, tråkigt och enformig. Like it or not!


jeans - vila, boots - henry kole, tisha - topshop, jacka - weekday









LEO


Här är en liten närmare titt på ett skal jag beställt från tradera. Det trillade ner i brevlådan i tisdags och ni kunde se det på min outfit bild igår. I love it!

Har dock ett litet problem med skal på min iphone4. De flesta "roliga" skalen som jag har provat på min telefon gör så att om jag tar bild med blixt så blir bilderna jättesuddiga! Samma problem med detta, men jag orkar typ inte bry mig längre för jag vill ha ett fint skal på telefonen. Fick dock hem ett annat skal av självaste "tillverkaren" som fungerar finfint. Tror hålet för blixten är rundare eller något. Är det någon som haft samma problem som jag?







JUMPSUIT

animated gif maker

Här är en liten gif på min jumpsuit jag köpte i tisdags. I like it a lot!












DAGENS OUTFIT


linne - bikbok, transparent kofta - monki, shorts - topshop, skor - bianco, earcuff - by celina










SOMMARKLÄDER

Detta var alltså de sommarkläder jag köpte igår på H&M.



Kanske sötaste bikinin ever? Har letat en läge med cherrys, och äntligen har jag hittat den!



Har velat prova dessa ända sen jag såg dem på Angelica Blick. De ser sjukt fula ut när de hänger på galgen, men är såååå snygga på!



En superhärlig jumpsuit med leomönster.. Grrr










DARE TO BE TOUR

På Fredag smäller det. Då kommer Dare to be tour till Umeå. De kommer hålla till i MVG både Fredag (10-19) och Lördag (10-16) Missa inte chansen att få testa produkter från Oriflames nya makeup (Very Me) och bli sminkad inför helgen av duktiga makeup artister. Det kommer bjudas på Giftbags till de första 100 besökarna och det kommer även att finnas underhållning på plats. Delta i utmaningar och tävla om exklusiva kit och festbiljetter!

FÖRFESTA MED ORIFLAME: Fredagen den 15:e april kommer det att hållas ett kvällsevent mellan 21.00 - 22.00 (18 års gräns) på Corona. Kom och bli underhållen, mingla och prata smink med andra gäster. Giftbags med kosmetik och smycken till de 100 första gästerna! Det serveras drinkar & tilltugg. Träffa personal och make-up artister samt tävla om festbiljetter och produkter.

Visst låter det trevligt?


OSA >>>HÄR<<< för gästlista och gratis inträde innan klockan 23:00.

 


För att kika mer på Oriflames produkter och även kunna beställa klickar du här












12 APRIL

Okej, ingen uppdatering igår.. Men jag kan ge er en rad jävligt bra anledningar till varför.
1. När jag kom hem sprang jag runt och fotade en massa kläder/hårprodukter jag köpte igår.
2. Skulle se på Desperate Housewives
3. När jag väl skulle göra ett inlägg så hängde sig datorn
4. När jag hade startat om datorn för att fortsätta, då hade jag helt plötsligt inga batterier i min mus (datamus såklart)


Jag får väl skriva lite om gårdagen idag istället...

Mötte upp Sofia på H&M för att vi skulle gå och fika, men sen blev jag som fast på H&M. De hade ju så sjukt mycket snygga grejer inne i butiken nu. Kom hem med lite kläder som jag ska visa för er sen. Vi gick och käkade på Starz (som nu tydligen heter Paus??) Eller, jag tog ett glas bubbelvatten medan Soffe åt en bruschetta. Sen jobbade jag till 19. Köpte lite hårprodukter från jobbet som jag ska visa för er sen. Hmm. That's about it.


skjorta - cheap monday (weekday), skor - ash (henry kole), leopard(fake)päls - mq, leggins - h&m













TUESDAY


Snart spyr jag ägg. Det är fan ägg,ägg,ÄGG i allt. Ni vet den där känslan när man äter för mycket bulldeg eller smet, sen gäser det i magen på en. Huvva.

Ska kila ner på stan nu och ta en kaffe med Soffe. Ikväll taggar jag Desperate!










LEDIGA MÅNDAG

Åh så skönt! Har varit ledig hela dagen idag. Har hunnit träna, sola, färgat håret och stooorstäda i mitt rum. Alltså, jag måste erkänna att jag är ganska dålig på att hålla efter med städning. Det kan ligga lite dammråttor här och var, särskilt under sängen. Men när jag väl städar då gör jag det fan ordentligt.
Idag har jag putsat fönstrena, spegel, sminkbord, databord, diskat ur glasprydnader, torkat hyllorna, garderoberna, piskat mattan, tagit isär soffan och piskat + dammsugit den... Är helt slut! Vågar knappt vara i mitt rum nu, det känns som att bara min närvaro gör allting smutsigt igen. Hahaha.


Låg ute och solade i endast shorts och bikiniöverdel, det var huuuur varmt som helst! Hade mitt fönster öppet och spelade Hanoi Rocks på full volym.











FESTIVALOUTFIT

Jag är egentligen ingen som gillar brunt. Alltså, bruna kläder, accesoarer mm. Men Sakerna i outfiten nedan är verkligen to die for! Väskan har ni sett förut i ett collage. Jag älskar det grymt mycket!

topshop - rayban - bycelina - henry kole - itemsbyjohanna









CHECK THIS OUT!


Americano shorts från Topshop. (köpta på ebay)

De är mina nuuuuu! De satt som schmäck! Fan vad skönt. Var så rädd att jag beställt för små, men icket. Kommer sitta finfint på peace and love i sommar!!!









VAD HÄNDE?

Ja, vad hände igår kan man ju undra. Som jag skrev tidigare så hade jag sjukt ont i huvudet, var trött, less, grinig och irriterad. Ville ge upp livet ungefär. Så, först hade jag och Micke sovit till typ 12... Sen åkte jag hem, åt lite frukost, sen gick jag och la mig efter jag hade bloggat och sov till 17.30!!!! Sjukt trött var jag. Detta resulterade i att jag inte kunde somna förrän 5 i morse. Jag hann se solen gå upp innan jag äntligen kunde sova...

Iallafall, efter att jag varit helt hysterisk hela gårdagen så sa mamma att jag kunde dricka cola zero. Innehåller inget socker eller kolhydrater. (varför sa hon inte det tidigare?) Efter ett glas cola var jag på topp igen. Snacka om att man är beroende av socker!
Nu mår jag bra igen iallafall. Det är tydligen en liten fas som de flesta går igenom första veckan så. Jag är inte ensam om att bli komplett tokig.


Tänkte visa er sen vad jag hämtade ut på posten i fredags!









GOT BLOOD - MICHAEL MONROE



Detta är typ den låt som spelas mest för tillfället. Enjoy!








MARILYN



Kolla in kakfatet jag fick av Sara i födelsedagspresent. Matchar med fatet jag fick i studentpresent. Nu får jag se till att bjuda på fika! TACK SARA, I LOVE IT AND YOU KNOW IT!








CHERRY PIE


ny bandana från shock.se


Idag är jag sjukt less och irriterad. Har sån fruktansvärd huvudvärk och har haft det i snart ett dygn. Det är för att jag inte har ätit några kolhydrater eller socker i veckan. Fuck you LCHF. Jag hatar dig. Du har förstört min lediga dag.

Och Malin... Det är fortfarande snö i Umeå. Du kan vara lugn. Det är bara våran veranda som är snöfri för tillfället.








DAGENS OUTFIT



jacka - weekday, tisha - bikbok, linne - h&m, leggins - primark, skor - henry kole, örhänge - jfr










FREDAG 8 APRIL


Dags att sticka på jobbet! Idag har jag rakt hår, känns riktigt ovanligt! Har inte plattat det på jättelänge!
Hoppas ni får en trevlig fredag allesammans!








2 ÅR

Idag har jag och Micke varit tillsammans i två år!!!!! Helt sjukt länge!

Älskar dig!









DAGENS OUTFIT


jacka - mq, tröj/kavaj - river island, linne - h&m, earcuff - by celina, leggins - monki, skor - converse


Huvva! Måste verkligen färga utväxten. Jag ser tunnhårig ut som fan. Blev lite sen uppdatering, har varit o handlat, hämtat paket, satt in foton från studenten i albumet (nej jag är inte klar än!!!) och sånt där.









7 APRIL


Sitter och lyssnar på Michael Monroe som ska till peace and love i sommar!! Har gjort en fet spellista med mina favoritlåtar från de band jag vill se. Smarrigt!








EAR CUFFS


Det var earcuffs som låg i paketet! Hade beställt en ring också men den var trasig :\ ska reklamera den!
Vilken tycker ni var finast? Jag älskar alla tre!
______________________________________________________________________________________
Update: alla tre kommer från bycelina!







CHALLENGE

God Morgon! Sitter här helt osminkad och påväg mot face hudstudio. Ska göra en ansiktsbehandling med hudanalys eller något.

Förresten så tänkte jag ge er ett tips på en tävling. Dare to Be har en tävling på deras hemsida, dare-to-be-tour.com, där ni kan vinna en weekendresa, giftbags, oriflamekit, festbiljetter och mycket mer!
Man måste ha en facebook för att kunna vara med och tävla. Tävlingen går ut på att man ska samla poäng genom att skicka in sina bästa shoppingtips, resetips och sminktips eller samla koder på olika modesajter eller värva kompisar till tävlingen.

Det är en jättekul tävling som pågår under hela turnen. Jag har varit jättetriggad och skickat in massor av tips samt letat som en idiot efter koder. Haha.


Klicka på bilden nedan för att komma till tävlingen!











PAKET!


Något väldigt efterlängtat och trevligt trillade ner i brevlådan idag. Ni får se imorgon! :)








SVART, SMIDIGT OCH LÄCKERT

Som jag skrev i ett inlägg tidigare så har jag köpt ett nytt smyckesskrin. Mitt gamla är supersött. Det ser ut som en stor garderob för dockor. Men sen jag råkade riva ner rullgardinen och paja glaset på dörren, så har den bara stått och samlat damm. Sen kände jag också att jag växt ifrån det lite. Kanske sparar det till mitt eget barn eller något, för det är verkligen superfint!

Anyway, jag har uppgraderat mig till smyckesskrin 2.0! Det nya är svart, smidigt och läckert, precis som jag. (or not)


Här är det gamla (dammiga)
:



Det nya:

Perfekt att det är inbyggt reseskrin! I like it!











LCHF

Nu har vi tydligen börjat med LCHF här hemma. (Low Carb High Fat) Vi ska vi alltså inte äta några kolhydrater alls, men fett går bra. Jag är inte så insatt. Jag äter bara den mat jag blir serverad.


Dagens frukost är några frukostmuffinsar som liknar lite omelett i smaken. Min smoothie får inte innehålla bananer längre, så denna är gjord på hallon, medelhavsyoghurt och vispad grädde...


Var hurtig och gick en promenad i det härliga vädret innan frukosten!









I LIKE IT

Det har varit en effektiv dag idag. Jag känner mig duktig!

Började dagen med att träna, sen åkte jag hem och duschade osv. passade på att färga ögonbrynen och rengöra mina sminkpenslar. Tog fram min cykel som stått i garaget över vintern, åkte och pumpade däckena på den. Sen inhandlade jag alla fotoalbum och så vidare... Kom hem, rensade bland mina smycken, sen började jag sätta in alla dessa foton från balen och studenten. Huvva. Är dock inte klar än, men en goood bit på vägen. =)

Nu ska jag till Micke och fortsätta nöta lite How I met your mother. Det är sååå perfekt att jag fått dessa 5 säsonger av serien. Jag började bli så trött om dagarna då jag satt och inväntade programmet ungefär halv ett på natten!











SHOPPING

Det blev ju definitivt mer än bara fotoalbum jag inhandlade idag. Hade en två rabattkuponger på Body Shop som jag kände mig tvungen att utnyttja, fastän jag egentligen inte behövde något speciellt. Sen hade jag en kupong på Guldfynd som jag också ville använda till något. (jävla kuponger som gör så att man blir shoppingsugen)


Det blev iallafall lite smått och gott från Body Shop. Köpte en vit, matt ögonskugga (min från mus håller på att ta slut), sen en till ögonkräm och en till mascara. Det behövs alltid. Köpte även en ny pincett från Kicks. Mina har blivit så... slappa?



Inhandlade två fotoalbum när jag ändå var i farten liksom. 225kr styck (vilket rån!!!) och lite fototejp.




Sist men inte minst (jo minst var den nog) så köpte jag en ring på Guldfynd. Det är från Kenzas kollektion. I just love it! Det är äkta silver och en onyx sten. En liten 20års present till mig själv.


Köpte även ett nytt smyckesskrin på guldfynd som jag tänkte visa er sen!










WHATUP!


Är ledig idag så jag ska göra lite ärenden på stan och så vidare. Beställde massa foton för någon vecka sen, som ramlade ner i brevlådan ganska nyligen. Närmare 200 foton. Sen har jag massa bilder från både balen och studenten som jag borde samla ihop och sätta i fotoalbum. Så, jag ska inhandla fotoalbum idag! Big time!








PEACE AND LOVE, HERE WE COME!


Nu är biljetterna köpta! Ses vi i Borlänge?

Social Distortion är nog det band jag mest ser fram emot! Har velat se dem sen jag var 15 bast typ. Även Volbeat, Kings of Leon, Bob Dylan, Journey, Foreigner, The Sounds, Jimmy eat World, Hellström, Mando Diao mfl. kommer vara så awesome!









PRESENTER


påslakanset i zebramönster, curious bodylotion, pengar, (två till) filippa k muggar, karaff med 6 glas, vinglas, presentkort på wilmas, stavmixer (visade den igår), How I met your mother (season 1-5), första säsongen av Desperate!


Sänglampor (två likadana)



Spegel


Lite av de presenter jag fått idag. Har faktiskt fått en hel del presenter tidigare som min skinnjacka, t-shirt och lite mer pengar tillexempel. Det blev mycket inredningssaker och sådant till lägenheten. Perfekt!









20 ÅR

Kan inte förstå att tiden har gått så fruktansvärt fort. Jag har suttit hela natten och kollat på gamla foton genom tiderna. När jag tittar på bilder av alla mina vänner så känner jag sån oerhörd tacksamhet. Även om jag inte umgås med många nu, så är jag så tacksam för att ha fått chansen att lära känna er. Jag har lärt mig så fruktansvärt mycket om relationer, andra människor och om mig själv!  Även om det ibland har känts jobbigt när vägen har gått som en bergochdalbana, så är det de fina minnena jag kommer att ta med mig i framtiden!

Jag tycker att 20 känns så gammalt. Det känns så seriöst på något sätt. Men jag försöker intala mig själv att livet bara har börjat! Jag hoppas iallafall på det.











20... NOT YET!

Fyller ju inte år förrän på söndag, men man kan tro att jag redan har fyllt! Igår firade vi lite smått med mina låtsassyskon. Fick en stavmixer av dem vilket var awesome! Behöver en sådan till lägenheten eftersom jag gör smoothies varje morgon. Idag när jag kom hem från jobbet hade jag fått 20 superhärliga rosor från mammas kompis Maria. Lovely!










FRIDAY


Godmorgon! Härligt med fredag. Igår orkade jag inte uppdatera. Kom hem så sent. Jag och Sara stannade kvar på salongen efter jobbet och klippte varandra. Det behövdes - big time! Ikväll kommer mina låtsassyskon hit och käkar middag/firar att jag fyller år. Vad ska ni göra i helgen?








RSS 2.0 bloglovinTransan