PROVAR APPEN

Nu provar jag att blogga från mobilen. Helt fab med en app till iphone

Nu ska jag inte klaga på flytten. Kolla in mina snygga hörlurar jag köpte på Kreta istället!


VARFÖR JAG INTE BLOGGAR...

Ja, ni kanske undrar varför jag inte bloggar numera och det beror på att jag är så psykist stressad över flytten. Jag kan inte fokusera på mer än jobb och flytten. Idag pratade jag med säljaren och vi ska typ få tillgång till lägenheten redan torsdagkväll! Lite mer stressad blev jag.

Så ni vet...










VAD SKULLE DU GÖRA OM DU VANN 50.000 KR?

OM jag vann 50.000kr skulle jag lägga pengarna på en utbildning på Sassoon Academy i London.

Frisörutbildningen varar i en månad och den kostar ungefär 45.000kr. Resten av pengarna skulle gå åt till mat eller boende. Detta är en fördjupande kurs för frisörer som har arbetat några år inom yrket. Jag söker hela tiden efter ny inspiration, eftersom det hela tiden kommer nya trender så måste man vara uppdaterad med nya klipp – och färgtekniker så att man kan erbjuda kunderna det senaste. Många vänner flyttar från stan för att de söker jobb, mer erfarenhet eller en livsomställning. Men själv känner jag att jag trivs här. Jag har världens bästa jobb, bästa pojkvän och nu snart – en helt egen lägenhet! Därför skulle det vara idiotiskt att flytta härifrån, samtidigt som jag vill se något annat för ett tag. Skulle jag få åka på denna utbildning skulle jag slå flera flugor i en smäll. Jag skulle få resa bort och se något annat än Umeå för ett tag, få mer livserfarenhet - och mer kunskap/inspiration till mitt yrke. Jag hade blivit världens lyckligaste om ni röstade på mig!

 

Glöm inte själva att vara med och tävla, och rösta på mitt bidrag här.

 

 

 

 

 

 

 


MAKRIGIALOS # FOUR

Bernie stal Andrea's väska på frukosten. Sen höll han fast henne och tvingade hon att dricka vatten som han hade hällt salt i, inför alla barnen. Vi hade inte riktigt väntat oss det.



Vi unnade oss ytterligare en dag vid spa-poolen. Vi kände att vi hade råd.


Last goodbye!



Såhär kul var Andrea typ hela vägen hem. Både i bussen, första flygningen och andra så sov hon. Konstant.


Men inte jag.











TURQUOISE


När jag var hemma hos mormor i söndags letade vi igenom hennes garderob för att hitta eventuella plagg att ta med på loppis. Hittade bland annat denna ärmlösa skjorta och några andra plagg som jag själv tog hand om. Ibland gör man fynd alltså!









RIGHT NOW...


...Sitter med en inpackning i håret, ansiktsmask och färgar brynen. Har varit på ett bodypump pass tidigare. Alltså fyfan så svag jag har blivit. Har ju inte direkt tränat något i sommar så efter andra låten rann det svettdroppar på mig. Dags att sätta igång på allvar nu!
Förövrigt är jag ledig idag och jag håller på att packa ihop lite saker till flytten. Typ sommarkläder i en väska och makeup och sånt jag inte använder har jag lagt i små lådor. Egentligen har jag inte så mycket saker här som jag måste packa ihop, de mesta porslin och sånt jag äger bor numera hos Micke. Det är mest kläder, skor, hårprodukter och smink. Hehe.








MAKRIGIALOS # THREE

Vi var duktiga och hann med massvis av träning! Powerwalk, core, yoga, waterarobics mm. Superhärligt!
how do you make gifs

Partykväll! Vi gick ut med några från personalen som jobbade på hotellet och spa:t. Superhärligt gäng!


Världens sötaste hund anlände med en man till baren. Jag satt och klappade den halva kvällen, sen märkte vi hur mannen satte sig i bilen och lämnade hunden på baren! När vi sen skulle gå därifrån så skällde hunden och sprang efter mig. Satte mig på knä och klappade den lite till. Han gick efter oss ett bra tag och när jag väl funderade på att ta med den hem, så var den plötsligt borta! :(


På Måndagen gick vi ner till havet och badade lite. Supervarmt i vattnet var det!


På tisdagen tänkte vi lyxa till det, så vi hyrde en solsäng vid spa:t. Det var det bästa vi gjort, vi hade poolen för oss själva och inga barn sprang runt oss. AWESOME!

Åt en fet hamburgare till lunch vilket jag ångrade sen när de bar in fruktfatet...












VIVA LA JUICY

När jag kom hem från Kreta låg detta underbara paket från Viva La Juicy på min säng. (Typ världens godaste doft!!) Dessutom fick jag ju paletten med ögonskuggor på flyget. Nu ska jag försöka göra någon fräsig sminkning!










MAKRIGIALOS # TWO

Här kommer lite fler bilder. Jag lägger Inte upp bilderna dag för dag, så att ni vet.


Denna morgon började vi med en powerwalk.






Det ser kanske inte så lockande ut, men OJ så gott det var. Ohyggligt!



En liten bääääbis sprang runt i korridoren på kvällen. Sötiiii


Mera mat!


Tema - ABBA!













GIVE ME PLEASE!










MAKRIGIALOS # ONE

Här kommer första svängen med bilder från vår resa till Kreta, Makrigialos. Vi börjar i Stockholm där vi spenderade 10 timmar i väntan på flyget. Här börjar min fettoresa!




Det var typ vääärldens godaste flygplansmat jag någonsin smakat. Riktigt lyxig med skagenröra till förrätt, kycklinggryta till varmrätt och chokladmousse till dessert.



När vi landat i Herakilon så väntade en 2,5 timmar lång bussresa till Makrigialos. Det var inte så jobbigt som jag hade väntat mig, utan ganska underhållande. Man fick verkligen se Kreta!



Vi gjorde ett stopp på vägen för att sträcka på benen.



I denna by (kommer inte ihåg vad den hette) så spelades Tzatsiki, morsan och polisen in.



Väl framme på hotellet! Vi fick typ väääärldens fräschaste lägenhet.



Eftersom vi kom fram så sent på eftermiddagen/kvällen så hann vi inte sola och bada första dagen. Men vi tog oss en svängom på området.


Fler bilder kommer!







SISTA KVÄLLEN

Vi har precis avslutat en härlig asiatisk buffé och sitter nu en stund vid datorn. Imorgon bär det av hemåt. Känns lite bittert, hade lätt kunnat vara kvar en vecka till. Har hört att det regnar hemma vilket inte känns så upphetsande att tänka på. Menmen, för mig har jag något hemma att se fram emot iallafall. Jag ska packa ihop mitt liv och flytta om två veckor!!!
Mer om detta sen. Nu ska vi titta på kvällens sista föreställning. Ha det gött. Puss








MAKRIGIALOS

Hej mina vänner. Jag och Andrea är här på Kreta i Makrigialos och mår bara bäst. Vi har ett superfint hotellrum, det serveras god mat, trevlig underhållning och supervacker miljö.
Vi har varit riktigt duktiga och tagit powerwalks, kört water arobics, yoga och core. Egentligen behövs inte så mycket träning då hotellet ligger på ett berg och det är typ tusentals trappor man springer i varje dag.
Ikväll har vi en vilodag. Vi har lagat mat själva och sen bestämde vi oss för att sätta oss vid datorn en stund så att man kan få lite information om vad som händer i resten av världen.
Igår var vi ute och festade med några från personalen här på hotellet (förövrigt är nästan alla svenkar här, både personal och turister) Det kom nån kille med en liten hund till baren som jag började klappa på halva kvällen. Sen ser vi att hussen typ lämnar hunden kvar på baren!! När vi skulle börja gå därifrån så sprang hunden efter mig resten av kvällen. Funderade starkt på att ta med den hem till Sverige. Sen tappade vi bort den! =(

Två dagar kvar nu. Imorgon ska vi hyra lite extra lyxiga solstolar utanför spa:t. Då har man iprincip en hel pool för sig själv och blir bortskämd med frukt - och ostbricka. Vi förtjänar lite extra lyx tycker vi. Hihi.

Ha det bra så hörs vi! Puss










Sitter nu i planet, osminkade och sjukt sl...

img_1660 (MMS)

Sitter nu i planet, osminkade och sjukt slitna efter en jobbig natt. Har köpt en nackkudde så att jag kan sova gott. Vi höres kära ni! Ciao


FAN så trött o less jag är. Har typ sovit ...

img_1655 (MMS)

FAN så trött o less jag är. Har typ sovit nada! Det är så satans kallt här. Måste nog köpa en såndär uppblåsbar nackkudde om jag ska kunna somna på flyget. 2 timmar och 45min till incheckning-DRYGT!


I'M ON MY WAY

Dåså, snart var man iväg då. Ska bara tagga att hänga i 10 timmar på flygplatsen. BOOOORING!
Åker 18.45 från Umeå ikväll och 10 imorgon går planet till Kreta. Som "tur" är så sov jag inte så mycket i natt eftersom jag sprang runt och packade o höll på. Så är redan ganska trött. Chansen är då större att jag kan somna i en obekväm sovställning. Thumbs up!
Idag var en såndär dag då man kände att FAN VAD RÄTT DET ÄR ATT TA SEMESTER PÅ HÖSTEN. Seriöst! Det är NU man känner sig trött och less på livet. Särskilt när det regnar, är kallt och mulet. På sommaren går det asbra att jobba för det är fint väder och det händer roliga saker hela tiden på kvällarna.

GLÖM INTE ATT KIKA IN PÅ WWW.HARIZONT.BLOGG.SE IDAG OCH IMORGON FÖR ATT SE BILDER FRÅN VISNINGEN!!



Kommer nog mobilblogga från flygplatsen eller något. Ha det gött tillsvidare, för det kommer jag!



Ni får en gammal bild bara för att det är roligare att läsa då.








STRESSAD

GAAAH. Har sprungit runt halva kvällen nu och panikpackat typ allt. Brukar ju vara jävligt strukturerad och planerad och ha packat färdigt ungefär 2 veckor i förväg. Men icket.
Bilder från visningen kommer förhoppningsvis upp på salongens blogg imorgon. Så får ni kika där.

Bild på mig och Jenny från frukostmötet i morse. Tröttis!








AMERICAN CREW


NYA NAGLAR INFÖR RESAN!!! Nice. Nu är det frukostmöte på DUÅ med American Crew. Sen ikväll är det visning, så kommer troligen inte hinna blogga ikväll. Ska försöka hinna packa klart. Åker ju till Stockholm imorgon!









TAXFREE

Något jag tycker är fantastiskt trevligt med att åka utomlands är att man får handla på taxfree. Det är inte alltid billigare än vanligt, men ibland kan man faktiskt hitta lite kap. Passar på att beställa lite varor som jag ska ge bort i julklapp redan nu. Haha. Hittade bland annat en såndär makeup palett med 88skuggor som jag funderat länge på att beställa. 149:- kostade den på planet, men eftersom jag beställde 4 andra kosmetika produkter så fick jag den gratis. How awesome?!! Kanske kan min kreativitet börja flöda igen när det kommer till smink. Har varit lite dålig med det på sistonde...













THE PRETTY RECKLESS - JUST TONIGHT

Just nu är det denna låt som spelas mest.










NOT FAR ENOUGH

Okej, klockan är nu 15.01 och jag har inte kommit längre än detta. Sitter fortfarande i min Onepiece och chillar. Kanske dags att rycka upp sig nu.











NU ÄR JAG NÖJD!

Nu ändrade jag header igen! Jag kände att jag var lite less på att möta mitt eget ansikte över halva bloggen varje gång jag kikade in. Så därför får nu snygga Audrey vara där istället. Några miniatyrbilder får pryda navigeringssidan. Hehe. Tryck på F5 om du inte ser den nya designen!










CANON POWERSHOT G12

Då har man gått och blivit lite fattigare men lite lyckligare. En kamera rikare.
Jag tror att vi kommer att bli mycket goda vänner. Jag har haft ett behov av en "mellan" kamera. Perfekt för lite finare vardagsfoton, särskilt när man är på resande fot. Det har varit lite tugnt att släpa med kameran, objektiv, extern blixt osv, samtidigt som mobilkameran inte håller hela vägen. Aningens osmidigt. Min systemkamera kommer nu att användas för mer estetiska fotografier.








KITCHEN

Nu är det inte länge kvar tills jag ska flytta in i min blivande lägenhet. Mindre än en månad. Tiden går så fruktansvärt fort. Det kändes precis som om jag köpte den.

Inte nog med att det kostade att köpa lägenheten, så kommer jag nu måsta betala hyra, mat, försäkringar och övriga, tråkiga ”måste ha” saker. Det blir inte mycket pengar över till möbler och inredning, som är sånna saker man helst vill lägga pengarna på. Som tur är så behöver inga pengar gå åt till att renovera, (eller ja, köpa nya tapeter till ett av rummen som jag vill tapetsera om, och eventuellt att köpa ett nytt handfat till toan) allt i lägenheten är ju nyrenoverat! Toan och köket är ju i toppskick, vilket är superskönt. Det kan ibland vara lite svårt att veta riktigt vad det är som man egentligen är ute efter. Det finns så otroligt mycket små detaljer, i tillexempel ett kök. Vad ska det vara för kakelplattor, bänkskivor, köksluckor, fläkt, kyl, frys, blandare, diskho, ugn, micro och så vidare? Allt ska ju som flyta ihop så att helheten blir fin och kan skapa en ökad matglädje. Som tur är så blir detta inget problem för då mitt blivande kök redan är perfekt för mig. Ska ni köpa lägenhet eller renovera så är ett tips att gärna lägga pengar på köket. I dagens stressade samhälle så finns inte alltid tid, ork eller lust att stå och laga värsta middagarna, men har man ett fint inrett kök som ger en harmonisk känsla, så är chansen större att inspirationen till matlagning också ökar. Vilket inte är helt fel. ;)

 

 

 

 

 

 

 


TIRED


Godmorgon. Fredag idag, men för mig känns det som måndag eftersom jag varit hemma två dagar. Flummigt. Vaknade i natt av att jag snorade blod, not so fresh! (jag vet att ni gillar the dirty details) Sen kunde jag typ inte somna om. Nu är jag uppe iallafall och mår prima. Ska dricka en kopp the med honung, det är så kallt och hurvigt ute nu. Buhäää








ONE WEEK LEFT

Okej, en vecka preciiiis kvar idag tills jag och Andrea drar iväg till Kreta. Hur taggad är inte jag? Jag hoppas att jag slipper behöva gå runt och vara förkyld. Men jag tror inte det kommer bli av, känner mig nästan på topp. Ska bli så skönt att jobba imorgon, vet inte vad jag ska ta mig till annars. Börjar klättra på väggarna. Det är verkligen sååå typiskt att bli sjuk just när man börjat komma igång med träningen igen. VISST?!


Bild från i Måndags










SJUKDAG NR.2

Ja hörreni. Denna dag har också spenderats hemma. Jag kände mig mycket bättre igår, och tanken var att jag skulle åka och jobba idag. Men jag kände mig fortfarande hängig på morgonen och min kran till näsa läckte fortfarande ganska så bra. Så jag har legat i sängen halva dagen och påtat på med sifferkoder och bajs. Nu har jag bytt lite tema på bloggen igen. Vad tycks? Känns lite höstigare enligt mig.







VILKEN FÄRG?

Okej kära läsare. Jag behöver nu er hjälp för att bestämma mig vilken färg jag ska beställa på sängramen. Svart eller vit? På bilden nedan ser ni två lampor, en vit byrå och sängbord. Jag har redan två sånna sänglampor och en liknande taklampa i svart. Helst vill jag ha så lite svarta möbler som möjligt för det blir sjukt dammigt fort. Så tanken är att jag ska köpa byrån och något liknande sängbord. Det är ju så mörka golv i min lägenhet så jag tror att allt kommer se litet och trångt ut med mörka möbler. Frågan är... vad passar bäst ihop med sängramen?



Fördelar med en vit sängram:
- Rummet ser lite större och fräschare ut
- En vit sängram känns mer tidlös, vitt är alltid trendigt
- Det blir samma färg som byrån och sängborden
- Jag tror att jag helst vill ha en vit

Nackdelar:
- Då jag ofta har nyfärgat hår är jag rädd att det kanske "färgar av sig" på huvudgaveln
- Vitt blir lättare smutsigt
- Det kan "skära sig" mellan vitfärgerna, tex. tapeter, sängbord, byrå, lakan mm. Se bara på bilden ovan och jämför sängbord med sängram.


Fördelar med en svart sängram:
- En svart sängram känns mycket "tuffare" än den vita.
- Smuts syns inte lika mycket.
- Alla sängkläder ser snyggare ut då man bäddar i en säng med svart sängram. Har ni tänkt på det? Erkänn att mina leopardmönstrade sängkläder skulle se dubbelt så läckra ut i denna än den ovan.
- Jag använder bara svarta lakan när jag bäddar. Detta är för att jag oftast sover på mage och då är lakanet det sista jag ser innan jag somnar. Det känns mer lugnande att vila ögonen mot något mörkt än att bli bländad av vita lakan. Hahahahaha.
- Det finns ingen risk att möblerna, tapeterna, sängborden skär sig i färgerna.


Nackdelar:
- Det ser kanske konstigt ut att ha vita möbler till
- Rummet blir förminskat (och det är nog litet som det är nu)
- Det blir dammigt fortare


Kan ni snälla säga vad ni tycker?! Jag tycker båda är lika fina, men jag har ingen aning. Det känns som om fördelarna och tackdelarna väger nästan lika.









RSS 2.0 bloglovinTransan