PAUSE


Ja, ni läser rätt. Jag tar nu en paus från bloggen. Efter att ha bloggat nästan varje dag i snart två års tid så känner jag att jag behöver lite ledighet. På senaste tiden har jag bara gått in halvhjärtat för bloggen som ni säkert sett i mina inlägg. Det har känts som att bloggen blivit något jag "måste" göra, och inte för att jag vill eller har lust. Det är helt enkelt så att jag inte har haft tid, eller varit tillräckligt inspirerad. Just nu är det mycket annat som jag prioriterar istället. Det känns lite tråkigt, men jag tror att det är nödvändigt. Snart åker jag utomlands och hoppas då att få tillbaka lite inspiration och motivation.

Tillsvidare kan ni läsa hårizonts blogg där jag fortfarande kommer vara aktiv.



Ha det bra tillsvidare, kommer att sakna er!







WEBCAM


Webcambilder är allt jag har att ge för tillfället. Hoppas det duger ändå. Jobb nu! =)











MITTBENA


Mittbena - Hot or Not?










DAGENS OUTFIT

En lite oseriös outfitbild bjuder jag på!

kavaj - river island, linne - stradivarius, shorts - topshop, skor - converse








TIDEN RINNER IVÄG

Gud vad veckorna går fort. Idag är det redan onsdag och snart är det fredag. Jag har så mycket för mig hela tiden just nu. Hinner inte sätta i mitt löshår, jag hinner inte umgås med kompisar, jag hinner inte blogga och så jag hinner knappt åka och träna. Men ikväll ska jag ta tag i det!
Längtar tills jag sätter in löshår igen. Då har jag åtminstonde ett problem mindre!











TUESDAY


Är helt sjukt trött numera. Försöker gå upp vid ca halv sju på mornarna nu så jag vänjer mig till sommaren då jag ska jobba heltid. Det är svårt att ställa om sig. Lägger mig fortfarande LIITE för sent. Ska göra lite ärenden innan jag börjar jobba idag. Btw, byrån som vi monterade igår blev awesome!!










UNDERBARA MÅNDAG!

Har haft en otrolig härlig dag idag. Alla kunder som jag haft har givit sån positiv energi! Förutom Tina... (Nä jag skojade bara Tina, jag vet att du läser detta!) Däremot så var Tinas hår typ det värsta jag sett. Dumt att vi inte tog före -och efterbild på henne. Kanske väääärldens största dreads i nacken som tog nästan en timme att kamma ut! Huvva. Men vi tog oss igenom det tillslut!


Ikväll ska jag och Micke montera lite saker som vi köpte igår! Hörs.









IKEA

Hej mina fina!
Jag har verkligen tappat stinget, förlåt. Jag ser att ni är några tappra läsare som går in regelbundet! Roligt att se! Hela månaden ut är det fullt upp varje dag. Igår var jag, Micke och Mamma på IKEA. Vi handlade rejält. Det var tveksamt en stund om vi verkligen skulle få med oss allt i bilen eller ej. Men tillslut lyckades vi.











GÅRDAGENS OUTFIT

Längesen jag la upp en outfitbild nu. Men here you go!


trensparent kofta - monki, linne - hm, byxor - nelly, skor - hm, halsband - hårizont










TRASIG VÄSKA

Jag behöver typ köpa en ny väska. Den jag har nu från modekungen har gått sönder, eller ja. Blixtlåset delar på sig så den är alltid öppen.. Har kollat runt bland lite väskor på stan och olika hemsidor, men det är ingen som egentligen faller mig i smaken. Den jag har nu (på bilden nedan) är så perfekt, lite rockig samtidigt som den är lite diskret. Jag funderar på att lämna den till en skomakare eller något så de kan byta ut blixtlåset på den. Ändå tänker jag att det vore lite kul med en ny väska också. Jag vet inte. Vad tycker ni? Har ni tips på någon hemsida med snygga väskor?











THURSDAY


Godmorgon. Börjar lite tidigare idag än vanligtvis brukar göra (14.00)... Orkar inte slänga på mascara eller eyeliner nu för det halvregnar ute. Får fixa det på jobbet.









WELLA SHOWBOAT

Här kommer en rejäl bildbomb från Showboat. Ni hittar mer bilder på Hårizonts blogg.

Dessa bilder är tagna utav mig, Liv och Sara.










TEASER

Hallåba. Jag orkar inte lägga upp alla bilder ikväll. Hade ju tänkt ta med några av bilderna som de andra tog också, men glömde mitt usb-minne på salongen. Men jag slänger upp en liten teaser så länge ;)


Jag, Bobby och Jenny!







TUESDAY

Godmorgon!
Har kommit hem nu efter en fantastisk resa med tjejerna från salongen. Jag har tagit massor av bilder från visningar och sådant som ni ska få se sen. Håller på att beskära alla för fullt!

Kram på er!










GOING TO STOCKHOLM


Dåså mina kära! Nu ska jag alldeles strax bege mig mot Lisa där taxin hämtar upp oss. Är så himla taggad. Igår var jag nästan nervös. Blandad nervositet och tagg. Underbar känsla! Nu har jag valt ut en killeroutfit också så nu kan inget gå snett! Hoppas jag. Kommer hem på måndagkväll så förvänta er inte att jag kommer blogga under tiden jag är borta! Ni börjar kanske bli vana att jag inte bloggar hehe..

Kram på er!









VAD SKA JAG RESA I FÖR KLÄDER?!

Okej. Jag får typ panik. Jag vet inte vad jag ska ha för kläder på mig när jag är i Stockholm?! Eller okej, jag har partyoutfiten klar och hemreseoutfiten. Men Ditreseoutfit?! Vad är det för väder i Stockholm? Shorts? Leggins? Jeans?! Vill ha något som både är skönt och snyggt på samma gång. Hjälp mig!!!

Känner mig som tjejen i den omtalade youtubevideon... "Jag har inga kläder!!!"










TORSDAG


Tjäbbaaa. Jag har varit så effektiv idag. Sov ju i lägenheten, men eftersom jag inte köpt någon lchf mat dit än så var jag tvungen att äta hemma. Så, direkt när jag vaknade gick jag en powerwalk hem. Sen har jag hunnit med att sola, sätta in lite fler foton i albumen, börjat packa och duschat. Nu ska jag käka lunch, sen dra till jobbet! Puss









11 MAJ

Här gick det lite segt med uppdatering ser jag!
Jag vet inte men blogg.se har inte fungerat riktigt som det ska känns det som. Så jag har bråkat lite när jag ska skriva ett inlägg och sen gett upp. Men nu så.

Det har varit mycket snack om lägenheten på sistonde. Men jag tror att jag har glömt skriva vad som händer i helgen?

Hela salongen flyger ner till Stockholm för att kliva ombord på Wella Showboat. Det kommer vara modevisningar och workshops, och party förståss. Det är alltså bara frisörer och folk inom branschen som far iväg på båten. Kommer bli superkul. Jag är verkligen sååå taggad! Dock är jag lite osäker på vad jag ska ha på mig. Mina glitter Lita blir det då iallafall. Det är ett som är säkert!

en bild från wella showboat 2009










ANSWER


Hej. Jag har en fråga som kanske är lite fånig. Men jag har märkt att ni, på era praktiska frisörlektioner (har sett bilderna på bloggen) nästan alltid har hästsvans, särskilt när ni har förkläde på er. Finns det någon särskild anledning till det?

- Ja, nu var det ju ett år sedan jag gick i skolan så jag kommer faktiskt inte ihåg… Försökte kolla själv efter några bilder från frisörlektionerna, men de flesta bilder som är tagna från skolan tror jag är då vi har haft ”egen hårvård”, alltså då vi färgar håret på varandra. De dagar man skulle ha det så brukade man kanske inte lägga ner någon större energi på sitt hår, utan gjorde det bara enkelt för sig och satte upp det i en svans eller knut, då man ändå visste att man skulle färga och tvätta det sen. Det enda kravet vi hade på våra kundpass i skolan var att vi skulle ha en t-shirt där det stod ”hantverkarprogrammet frisör” på och helst ett par svarta byxor för att kunderna skulle veta vilka som var frisörelever. Men när du nämner att vi hade förkläde på oss så betyder det att vi säkert gjorde någon färg – eller permanentbehandling. Då kanske man inte ville riskera att något av sitt egna hår fick lite färg eller permanentvätska på sig kanske. Haha, jag vet faktiskt inte varför alla hade det uppsatt, det fanns ingen särskild anledning tror jag :-)

 

Vad betyder eckelbobbah? :)

- Ja alltså själva ordet har väl ingen riktig mening. Men själva namnet kom bara upp av en rolig (och lite äcklig) händelse för lääängesen. Jag och min dåvarande bästa kompis, Tove, satt vid datorn och surfade runt lite. Sen råkade jag rapa henne rakt i ansiktet. Då brast hon ut: ”uuuuh äckel bobba!” Sen hade vi så kul åt det, så jag bytte till ”eckelbobbah” på min lunarstorm och sådant. Det var just för att man inte kunde ha å, ä och ö i sitt användarnamn som det blev ”Eckelbobbah”… Sen har det som bara följt med mig hit till bloggen också. Men jag har funderat på att byta bloggnamn för nu tycker jag det är så pinsamt att ange min bloggadress om någon frågar, fastän det har lite charm i sig ändå. ;) Vad tycker ni? Borde jag byta?

 

Hur länge har du och din kille varit tillsammans?

- Vi har varit tillsammans i 2 år och en månad för att vara exakt.


Var ligger lägenheten?

- Den ligger på Haga!


På vilken salong jobbar du?

- Hårizont i Umeå. Det finns tre olika Hårizontsalonger, två i centrala stan och en på Iksu sport. Eftersom salongerna ägs av samma personer så cirkulerar vi på alla tre salongerna vilket är jättekul! Så, de flesta dagarna jobbar jag på någon av salongerna i stan, och en dag i veckan på Iksu. Kolla in vår blogg, www.harizont.blogg.se och gilla oss på facebook för att ta del av roliga tävlingar, hårtips och massa annat!


Vad ska du göra i sommar?

- Större delen av sommaren kommer jag faktiskt att jobba. Det är just för att jag tycker det känns så enkelt att jobba då det är ljust ute hela dygnet och man är pigg nog för att orka med annat. Kommer vara ledig en vecka i början av sommaren då jag ska utomlands med min mamma och låtsaspappa för att hälsa på mina släktingar på Sicilien. Sen kommer jag vara ledig för att åka på peace and love med Sara. Vi får se till hösten om jag tar ut mer av semestern då! :-)

 

Vad är det bästa resp. sämsta du köpt i klädväg?

- Oj vad svårt. Det bästa borde nog vara mina älskade nit-boots från Henry Kole av märket Ash. Det sved riktigt i plånboken när jag skulle punga ut, men oj så värt. Jag har använt de sjukt mycket i vinter. Det sämsta… Jag har köpt en hel del kläder som jag inte använt eller haft dålig kvalité, det är svårt att säga. Men ett köp som jag ”ångrar” nu i efterhand väldigt mycket är mina svarta (fake)skinnbrallor från Topshop. De satt så jävla snyggt och perfekt då jag provade dem på affären. Men efter att jag använt de ett par gånger så blev de så sjuuuukt slappa. Eftersom de inte heller har några hylsor (heter det så?) så kan jag inte ha något skärp på dem så de hålls uppe. Jag tycker fortfarande att de är sjukt snygga, men jag skulle helt enkelt ha tagit en mindre storlek. Så det är jag väl lite besviken på!

 

funkar lchf dieten bra?

- Kul att någon frågar! Det har gått superbra. Första 5 dagarna var nog de jobbigaste ever. Eftersom man utesluter socker och kolhydrater så blir man extremt trött, man får huvudvärk och är irriterad som tusan. Socker är ju verkligen som en drog märkte man då man fick sånt där sjukt begär. De första två veckorna ska man vara riktigt petig med kolhydraterna och helst inte äta något som innehåller mer än 5 gram per 100 gram. Nu har vi nästan hållit på i 5 veckor, men enda gången jag ätit något ”onyttigt” har varit några potatisar på påskafton och en pizza på valborg. Annars har jag hållit mig rätt bra. Vi kommer köra på denna diet i ca 3 veckor till, sen åker vi utomlands och då ska vi unna oss lite kolhydrater! ;D Eftersom jag inte riktigt vet min startvikt så kan jag inte exakt säga hur mycket jag har gått ner, men jag vet att det är minst 2,6 kg. :-D

 

Var köper du ditt löshår ifrån? =)

- Det har faktiskt varit väldigt olika. Jag har tidigare beställt från tradera från lite olika försäljare (webbutiker) till bra priser. Sen har väl hårets kvalité varit lite sisådär vissa gånger. Köpte löshår på salong safari i Göteborg då jag var blond. Det var faktiskt riktigt bra! Nu sist fick jag ett löshår (hur lyxigt är inte det?!!) av en försäljare. Han ville sälja in detta löshår till salongen och ville då att någon skulle få prova det. Det har varit ett av de bästa hittills tror jag, men tyvärr vet jag inte vilket företag han jobbar åt. Enda minuset är att klämmorna är dåligt fastsydda så jag har fått sy om nästan alla tror jag!


 

 

 

 

 

 

 


ERROR


Jag försökte uppdatera bloggen igår, men det var något fel så det blev bara error. Menmen. Unnade mig lite söndagslyx med brynfärg + ansiktsmask. Sen fixade vi lite i badrummet på kvällen. Nu ser det mycket bättre ut. Jag städade ur det lilla badrumsskåpet, sjukt mycket damm och äckel. Sen tog jag ut ena hyllan så man fick plats med något där inne. Nu gillar jag det faktiskt! Ni får se lite bilder sen!









SUNDAY

Godmorgon mina fina! Jag har sovit i lägenheten för första gången nu. Jag överlevde! Jag tror inte det finns några spöken där heller - lovley! Jag ber om ursäkt för lite dålig uppdatering här på slutet, men som ni kanske förstår så vill man bara få allt iordning och sådär.

Idag ska jag försöka hinna med träning och lite annat. Kom ihåg att frågestunden avslutas ikväll, så passa på att ställa din fråga!












SATURDAY

Visst kommer ni ihåg makeover tävlingen? Sista tävlingsdag är 20 Maj, så skicka in ditt bidrag! Tävlingsregler hittar ni här.

Check it out! ;D
make a gif










BY CELINA


Detta trillade ner i brevlådan från by celina i början på veckan. Skrev ju i ett tidigare inlägg att ringen jag beställde med earcuffsen var trasig. Så jag fick en ny och passade då också på att beställa ett flätat läderarmband med två fjädrar!









FRIDAY

Nästan helg nu! Jobbar imorgon också. Det går inte så bra för mig med att ta mig iväg o träna på fredagsmornarna. Jag ligger hellre i sängen och vilar. Ikväll kanske jag och Micke sover i lägenheten för första gången? Beror på om badrummet är målat och hyffsat fräscht till imorgon. Det ser så äckligt ut nu så jag vågar knappt gå in... Typ jättefläckiga, håliga väggar och plastinredning... Micke har köpt nya inredningssaker till toan så det ska bli sniggt. Nu tänker ni att jag är värsta divan, men toan ska fan vara fräsch!!!










BLACK JACK

Har ni sett filmen ”21”?

Det är en film baserad på en verklig händelse om sex studenter från MIT som startar en blackjack-klubb med en excentrisk ledare. Klubben utvecklas från ett korträkningsexperiment på universitetet till en hel grupp med kortspelsexperter och ett system för att satsa högt och vinna stort. De blev riktigt duktiga och drog hem stora summor pengar på olika casinon i Las Vegas.

 

Väldigt fängslande film som jag tycker ni borde se. Dessutom är spelet 21 (i casinovärlden kallat ”black jack”) väldigt intressant och roligt. Jag har inte spelat om pengar, men ibland bara på någon website för skojs skull. Den mest viktiga och grundläggande regeln i 21 är just att man ska komma så nära summan 21 utan att komma över. Till skillnad mot många andra spel på casinon så spelar man i första hand mot givaren och inte mot de övriga spelarna kring bordet. Det gäller alltså att få en bättre hand än givaren för att vinna. Hur det går för övriga spelare i en omgång gör detsamma när det gäller ens eget resultat. Givaren kan i en spelomgång förlora mot vissa spelare men vinna över andra i en och samma runda.

 

 

 

 

 

 

 


8.00

Godmorgon!
Kan inte minnas då jag var uppe såhär tidigt sist... Hoppla. Hoppas inte jag somnar på personalmötet!


Visst är jag btw förjävla het som retro? ;)


Puss









LÄGGAN

Måste passa på att skryta lite... HUUUUUR JÄVLA PERFEKT BLEV INTE SOFFAN SOM MICKE KÖPT?!!! Den är som gjord för vardagsrummet. Vi hade mätt först, men trodde den skulle sticka ut med några cm. Men icket. Fan så braaaa! Och armstödet går som preciiiiis fram till elementet! Det är bara Mickes kära 52" tv, ljudsystem och en schysst matta som saknas nu då!












ONSDAG

Okej. Nu är det verkligen dags för mig att ändra vanor. Jag lägger mig för sent, och sover för länge på morgonen. Ska jobba heltid i sommar så då blir det "vanliga" arbetsdagar som gäller. Nu brukar jag inte börja förrän 12 eller 14 de flesta dagarna. Sååå, det måste bli en ändring nu med detsamma!

Ikväll ska vi flytta lite mer möbler till lägenheten. Jag är så less på all målning och så vidare, vill bara ha det klart så man får börja flytta in...













CARTOON


Laddade ner en app för några veckor sedan där man kunde måla sig själv som tecknad. Hehe. Har "färglagt" detta i min iphone, och sedan överfört på dator..


Har varit på någon informationskväll på Rapunzel och sett på Desperate ikväll. Vad har ni gjort?









TISDAG


Skönt att börja jobba igen efter en långhelg.










VIT KAVAJ


Beställde denna förra veckan från Nelly på deras rea för endast 139kr (+frakt) Har varit på jakt efter en vit kavaj, men vill inte lägga ner en förmögenhet på den eftersom det är ett säsongsplagg. Perfekt. Den är dock lite lång, funderar på att sy upp den ca 5-10 cm, annars känns den lite som en läkarrock! Haha. Beror ju lite på hur man matchar den också. Men denna blir nog awesome till sommaren!








DEN FRISKA MÄNNISKAN HAR TUSEN ÖNSKNINGAR. DEN SJUKA HAR BARA EN.

Fick höra något otroligt, overkligt, hemskt idag. Min barndomskompis har fått en tumör i hjärnan.

Vi har inte umgåtts särskilt mycket på senare tid, men följts åt ända sen dagis till högstadiet. Så det är klart man reagerar då man får veta att något sånt här har inträffat.
Hon opereras idag och förhoppningsvis går allting som det ska. Vid situationer som denna så börjar man tänka på livet. Det kan verkligen förändras så fruktansvärt fort. Man har drömmar om pengar, resor, kläder, ett finare utseende, ett vackert hus, en karriär och framgång osv. Mycket som nu känns helt obetydligt. Man glömmer bort ibland hur bra man egentligen har det och hur rädd man ska vara om det man har. Att vara nöjd med sig själv, ta hand om sina vänner - och familj och att faktiskt leva i nuet. Många ser bara framtiden och glömmer att njuta av varje stund som om det vore den sista. Man ska vara glad för varje dag man vaknar upp och inte ta livet förgivet.


Jag önskar Pauline all lycka med operationen och framtiden. Gör ni det också.









FRÅGESTUND


Det känns som att det var ett bra tag sen nu och jag ser att många frågor kommer in om lägenheten och lite annat. Passa på att fråga nu vad ni vill! (Svarar dock inte på alltför personliga saker) Ni har tills på Söndag på er. So, shoot!









LÄGENHETEN

Hej på er alla! Det känns skönt att blogga igen efter att ha målat, och flyttat saker i helgen. Det är målningen som tar lite tid. Tillexempel i vår lilla trappuppgång så var det en vägg som var rejält sotig. Så vi tänkte bara ta just den väggen. Men då ser väggen bredvid ganska smutsig ut också. Sen väggen mittemot den.. Det slutade med att vi målade om hela trappuppgången fastän vi bara hade tänkt en vägg! Sen målade vi hela vardagsrummet vitt också, och då såg man att det hade blivit sotigt i taket också efter att de haft något värmeljus tänt... Så nu kanske vi ska ta taket med... och toan måste vi måla. ...och sovrummena. Aja, nästa helg kanske man kan börja sova där.

Ni ska få se lite bilder nu iallafall, fastän det är långt ifrån klart..

Vår första middag i lägenheten blev på valborg.


Som ni såg på bilderna så var det ganska mörka tapeter i lägenheten. Eftersom det bara finns tre fönster i hela lägenheten så kändes vitt perfekt i alla rum!







RSS 2.0 bloglovinTransan