Yesterday's

Sjukt jävla stressad. Har knappt hunnit hem så ska jag iväg igen. Denna gång dags för halloweenparty. Jag ger er en gårdagens outfitbild från sthlm. Kommer även skriva mer om stockholm då jag hinner.


Jacka-Rock'nBlue. Fuskpälskrage-H&M. Scarf-Primark. Top-New Look. Cykelbyxor-Primark. Leggins-H&M. Skor-Clarks.


Vad gör ni ikväll? PUSS!























Stockholm, here I come

Yes, snart kommer Micke och hans kompis och hämtar mig. Eller det är om ett tag. Men fortfarande har jag saker att packa så.. Färgade min slinga igår. Nu är den starkt rosa igen. NAJS!
Aja, Ni får ha en superhärlig fredag så ses vi imorgon! Kommer med fler bilder då från Stockholm och konserten. Ha det så bra!

 

create animated gif


Hejdå!

 

 

 


Pan!c

ÅÅÅÅÅÅH. Varför sätter jag mig in i sånna här situationer själv? Det är andra gången i år jag bokar roliga evenemang tätt inpå varandra. Hinner knappt komma hem så ska jag iväg. Imorgon åker jag ju till Huvudstaden! Där ska jag och Micke shoppa (lite till) och se Rise Against. Om vi hinner och orkar kanske vi går ut lite senare på kvällen. Anyways. Jag har packat den lillalilla väskan nu. Ska ju bara vara borta en dag så jag behöver inte en stor resväska. Men det är nästan värre att bara åka en dag. Jag kan inte bestämma vad jag vill ha på mig. Då måste ju flera olika klädkombinationer åka ner i väskan. Och nu då den är ännu mindre så ryms det ju typ ingenting! Och tänk om jag hittar något jag absolut måste köpa? Behöver jag tre par skor på en dag?! GAAAAAAAAAAH! I need help.
Vi får se om jag hinner blogga imorgon. Just nu fokuserar jag bara på att packa så lite som möjligt i resväskan.

Godnatt!





Wigs

Hur snygga är inte vi? Tror detta blev det bästa klassfotot hittils!

Hahaha, vilken pose jag körde på! Inte så fager. Men jag gillar håret. Kanske helrosa nästa?

 

Såhär blev det enskilda. Kanske inte det vackraste genom tiderna men. Inte det värsta heller. Dock var mitt hår så mycket snyggare innan jag tog på mig peruken. Så det blev värsta platt och svettigt under den där peruken. BLÄ!

 

 

 

 

 

 

 


London, day 5

Upp i ottan. Vi gick upp så pass tidigt att de hade ännu inte dukat fram all frukost. Jag tog på mig hur mycket kläder som helst för att vi skulle få mindre i övervikt. Såg helt sjukt ut. Med tre resväskor och fyra stora handbagage knuffade vi oss fram längs gatorna, i tunnelbanan och i rulltrapporna. (Kan säga att jag har träningsvärk idag) Vi hann i tid till flygplatsen och incheket. När vi lastade upp våra tre resväskor så visade vågen 50kg. Alltså, 10 kg mer än man får ha. Dessutom hade vi handbagagen som även de ska vara inräknade i de där 50kilona. Min bag som jag hade vägde minst 10kg bara den. Plus handväskan med min feta nessesär med plattång och allt på typ 5kg. Trots allt detta slapp vi betala övervikt. Hallelujamoment!


Snacka om påklädd. Hur många väskor finner du?

Vi släpade oss genom säkerhetskontrollen där de tog våra bomber, vätskor och nagelsaxar. (haha, eller inte) Därefter - TAXFREE! Jag hittade ett fyr-pack baileys som pappa ska få i julklapp och mamma hittade lite annat. Dock har de nått konstigt i England när det gäller spritskatter så hälften av det mamma hade plockat på sig kostade typ dubbelt så mycket än vad det stod. Man får inte köpa något som det är specialerbjudanden på. (??!) Därefter blev det starbucks igen. Dock inte för att dricka kaffe. Köpte några muggar och kaffebönor som föjde med hem.





Flygresan gick bra. Somnade typ 10minuter. Superskönt. När vi landade hann vi dessutom med Taxfreen på Arlanda. MakeupStore igen. Denna gång plockade jag på mig en Matt Foundation. Jag brukar använda mig av I.D - Bare minerals i vanliga fall. Tycker den är hur bra som helst. Men när jag går på fest så kan jag ibland känna att jag vill ha lite mer kaka på fejjan. Så, fortsättningsvis kommer I.D bli min vardagliga foundation och den från MakeupStore kommer användas till festligheter.


När vi tillslut kunde slita oss ifrån taxfreen så gick vi till bagagebandet. Det var bara våra väskor kvar som snurrade runtrunt på bandet. Haha. Skönt att slippa knuffas och trängas med andra stressade människor. Därefter skulle vi checka in bagaget på inrikes då. Det gick tyvärr inte lika bra. Vi fick betala 100kr för den extra resväskan. Men det var ingen stor summa om man jämför vad vi hade räknat med. Vi satte oss sedan på Oleary's och åt quesadillas till middag. Därefter hoppade vi på planet till Umeå.

Åt middag på Oleary's, därefter tog vi planet hem till Umeå


Snipp snapp slut, så var resan slut.
Ni kan hitta mer bilder på bilddagboken!







London, day 4

Sista dagen. Ville bara gråta hela tiden! Vill ju inte åka hem från denna underbara stad. Vi gjorde våra sista inköp och nu var mina pengar slut. Jag ligger verkligen på minus. Fick låna pengar av mamma till och med. Anyways, jag är klar med alla julklappar nu (förutom en till mamma). HUR SKÖNT?! Så när ni alla freakar som idioter dagen innan jul och vet inte vad ni ska köpa, då har jag redan slagit in mina flera månader innan. ;)
Vi bestämde oss för att vara lite kulturella idag! Så, vi åkte till Notting Hill för att se var de hade spelat in lite av filmen. Vi tappade verkligen bort oss. Den stationen som hette Notting Hill låg typ 30 minuter bort från själva området där filmen spelades in.

Vi var förbi Hyde Park och travade runt i Notting Hill


En gammal man var så snäll och GICK med oss en bra bit bara för att vi skulle hitta. Han gick dessutom åt fel håll bara för våran skull. Hur snällt är inte det? Det skulle aldrig hända i Sverige. Jag skulle knappt få en vägbeskrivning här. Det är sjukt vad skillnad det är när det gäller engelsmän och svenskar. Många säger att engelsmännen är kyliga. Men det är ingenting mot vad vi svenskar är. I england säger man godmorgon till folk man inte känner och säger ursäkta så fort man nuddar vid någon på gatan. Man får dessutom riktigt bra service så fort man går till en affär och ber om hjälp. Det finns fan inte i Sverige. Här surar vi och suckar så fort vi måste röra ett finger.
Aja, tillbaka till Notting Hill. Vi kom tillslut fram efter den vägbeskrivning vi fick av mannen. När vi kom fram så såg jag till min stora förskräckelse - INGEN BLÅ DÖRR!
Panik, hade vi gått fel nu? Vi gick in på en verktygsaffär och frågade vars de hade spelat in filmen. Då pekade de på andra sidan gatan och berättade, att den blå dörren, numera är svart?!!!!

Då och nu. Blå - svart


Efter att ha fotat lite fortsatte vi upp efter Portobello Road där det var små marknadsstånd. Tror även att filmen utspelade sig lite på den gatan. Sjukt mysigt, kan tyvärr inte sluta tjata om husen. Men de är så färgglada och roliga! I England är halloween lite större än i Sverige. De hade börjat sälja pumpor på gatorna och även en liten maskerad skitunge hoppade fram bakom ett hörn och skrämde oss. Sjukt less. Hatar att bli skrämd. Vi tog bussen tillbaka. Vi insåg att vi aldrig skulle orka gå tillbaka. Tog en kaffe på Victoria station där bussen slutade sin resa.

Kaffe och Cupcake<3

Då bestämde vi oss även för att svänga förbi Buckingham Palace. Fick se det ljuvliga palatset med fula vakter. Mouhah. Nämen, det var riktigt läckert att se. Lite skillnad från stockholms slott.

Vid Buckingham Palace

Därefter åkte vi hem och tog det lugnt. Började packa alla våra väskor. Notera att vi kom dit med två resväskor och varsitt handbagage. Vi kom hem med tre resväskor och två handbagage var. Alltså, sju väskor totalt. Anyways, vi åt middag på hotellet och la oss tidigt i säng för att stiga upp tidigt dagen efter.

Köpte lite trevliga saker som en Bustier, Skinndetaljerade leggins, plånbok, axeldetaljerad topp mm.







London, day 3

Vi åkte iväg tidigt idag igen för att hinna med all shopping. Det är helt sjukt att vi nästan aldrig kom iväg från Oxford Street. Som Ume-bo så känns den gatan som typ 25 längor längre än om man går från Popshop till Mimerskolan. Alltså, jag känner mig rätt nöjd då jag bara traskar längs efter den gatan, fastän jag vet att det säkert finns ännu bättre ställen att shoppa på i London. Anyways, idag var vi på jakt efter en utstyrsel till halloween, men hittade dessvärre ingen! Vi gick på carnaby street som hade så sjukt söta hus och gator. Påminde lite om gamla stan i Stockholm. Trångt och kullerstenar!

Carnaby Street, hade sjukt söta små hus. Särskilt det blommiga på översta bilden



På kvällen skulle vi se Mamma Mia, så vi hann inte gå på stan alltför länge. Vi åkte hem och bytte om och sedan bar vi iväg mot Picadilly Circus igen. Vi hämtade ut biljetterna och sen åkte vi snabbt på Harrods. Där strosade vi runt på julavdelningen och på djuravdelningen i någon timme. Finns så sjukt mycket läckra accesoarer till alla möjliga djur. Och det bästa av allt är bageriet! Nej, jag skämtar inte! De har ett litet konditori där för främst hundar. Och jag kunde ju inte avstå från att köpa muffins till Chivas! Haha. Kalla mig galen, men de är sjukt söta. Kostade ca 5 pund för 5 små muffinsar.

Ni kan hitta mer bakelser här

 

Jag hade förväntat mig att Mamma Mia skulle vara ännu bättre än vad den var. Har ju hört så mycket om den musikalen. Den har gått i 10år och har varit slutsåld nästan varje kväll. Dessutom är det svårt att hitta biljetter under 1000:- Såg ju Grease året innan, och jag tycker nästan att den var den bästa musikalen jag sett. Men jag vet inte, svårt att säga. Mamma Mia var absolut sevärd ändå! :)

Dagens outfit bestod av en nyinköpt body, paljettjacka och lårhöga stövlar.



Ikväll bestämde vi oss för att ta tunnelbanan hem. Det kändes trots allt säkrare än att vimsa runt på gatorna, letandes efter en busshållplats. När vi tog trappan ner till tunnelbanan, skymtade jag en uteliggare sittandes mitt i folkvimlet. I famnen låg en hund och sov. När jag hade kommit ner i slutet av trappen så skar det till i hjärtat. Här har jag köpt dyra muffins till min hund, medan det finns andra hundar som inte har något hem att komma till. Fatta vilken brat-hund jag har som får dyrfikat.
Jag och mamma skramlade inhop några pund och sedan sprang jag tillbaka till uteliggaren. När jag la ner pengarna i hans mugg så sa han: "Thank you, god bless you!" Eftersom jag vet att många bara köper sprit för pengarna så sa jag: "Now, you get that dog some food. And to yourself!" Sedan klappade jag hunden på huvudet. Då kollade hunden upp på mig med en blick som jag aldrig kommer glömma. Det kändes verkligen som att han tackade mig.

Måste bara säga att jag kände mig så glad efteråt. Att ha skänkt endast några småpengar till någon som behöver dem mer än jag. Snacka om att jag fick en kick. Det blev dagens goda gärning.





London, day 2

Så, efter att ha sovit typ 9 timmar på natten så var vi pigga och alerta på morgonen. Vi tänkte vara så smarta så att vi skulle vara i tid på Primark så man slapp all kö och fruntimmer. Dock var vi där, lite för tidigt... Primark öppnade senare än vi trodde, så vi drog iväg till camden town en sväng. Eftersom vi redan varit där förra året så var vi lite mer organiserade. Då sket vi i att kolla på alla turistaffärer och gick bara på de viktiga! Vi åkte tillbaka till oxford street igen för att gå på Primark där det redan var fullt med folk. Ändå kom vi ut med tre påsar kläder/skor/accesoarer mm.

Här har jag redan inhandlat 6 par skor... Tishan kommer från camden

 

Closeup på skorna


Efter att ha strosat vidare längs efter oxford, (nej, vi kom knappt ifrån den jävla gatan) så åkte vi hem och bytte kläder. På kvällen hade vi nämligen bokat biljetter till Thriller. (En musical med michael jackson sånger mm) Så vi åkte till Picadilly Circus och åt god mat på en italiensk restaurang. Därefter såg vi musikalen. TYVÄRR var det förbjudet att ta foton.. Men jag fick någon smygis med ändå, där man inte ser så mycket men.. Fruktansvärt bra! Om ni åker till London så se! Dock insåg jag, att det spelar ingen roll hur bra man imiterar Michael Jackson, han förblir ändå bäst. Ingen kan tyvärr göra det bättre än han.

 

Picadilly Circus, Thriller

 

När vi skulle åka hem på kvällen så tappade jag och mamma bort oss. Vi gick typ runt i cirklar och åt fel håll och kom varken framåt eller bakåt. Att hitta och - kunna bussarna i London är ett fucking helvete! Vi vågade oss inte på tunnelbanan sådär pass sent på kvällen.

Mitt i allt, då vi iprincip springer runt som hönor i en hönsbur, kommer det fram en engelsman till mig. (Han var typ lika gammal som jag, kanske några år äldre)

Hans dialekt gör det så fruktansvärt svårt att förstå honom men jag tror att han sa: "du får inte tro att jag är konstig men..." sedan sa han något väldigt snabbt efter det vilket jag inte kunde uppfatta.

Så jag stod bara och gapade och fick ur mig: "what?" då repeterade han samma sak en gång till. (vilket jag inte hörde igen) Så jag fortsatte bara gapa och fick ur mig: "what?" igen.. Då verkade han ledsna och gick rakt på sak istället och sa: "Yeah? I'm asking you out......"

Då vänder sig mamma om och tittar på honom och gapar hon också... Och när han då insåg att jag faktiskt inte var helt ensam ute på Londons gator så vände han sig till min käre mor istället: "Oh... So.. This is your mother?.. Ehmm.. I just wanted to say, you have a lovely daughter!"

Mamma: "Yes, I know..."

Engelsmannen: "I think this must be happening all the time, right?"

Mamma: "Yes... All the time..."

Då kom engelsmannen av sig lite och tackade för sig och önskade oss en "lovely evening" sen sprang han därifrån.

Hahha. Tycker bara det var otroligt sött/konstigt att någon bara springer fram till en sådär efter att man sett dem på gatan typ. Hahha. Aja, vi tog tillsist en taxi till en busshållplats efter att ha sprungit runt i några minuter till. Vi insåg att det aldrig skulle gå!

 

 

 


London, day 1

Jag och Mamma vaknade upp på hotell Eurostop vid 5-tiden. Därefter tog vi bussen till Arlanda Airport. Där spenderade vi någon timme eller så i taxfreen. Älskar att handla på taxfreen där det finns MakeupStore smink till billigare priser. Hittar alltid något.. Denna gång blev det detta:

Flytande concealer, ögonskugga-old gold, loose powder och ett baslack!


Vi anlände, efter att planet blivit försenat, vid tolv-tiden i London. Efter att ha organiserat oss och tagit oss från paddington till vårat hotell så hade ju klockan blivit runt ett - halv två. När vi äntligen kom fram till hotellet såg jag till min stora lycka att vi bodde grannar med ett starbucks! Så, vi lämnade våra väskor och travade över till andra sidan och tog oss en frappuccino. (En typ kall kaffemilkshake) Superb!

Vårat hotell och hotellrum<3

Förövrigt var hotellrummet och hotellet superfint och mysigt. (Fastän vi inte hade något fönster på rummet...)
Därefter drog vi oss till Oxfordstreet och Primark. Fyfan vilken underbar affär det är! Dock var det smockfullt! Alltså. Det är folk överallt! Går inte att beskriva riktigt. Köerna till provhytterna sträcker sig nästan ut ur affären, folk står och provar kläder i alla hörn och resten sliter i olika slags klädhögar som freakin maniacs! Så, för att inte spendera den mesta utav tiden i köer så bestämde vi oss för att gå längre ner efter Oxford street.
Det blev dock inte en så lång shoppingdag eftersom vi var så trötta efter att ha gått upp tidigt och varit på resande fot. Jag fick dock med mig ett par lårhöga stövlar från Pull and Bear, och även massa andra småsaker som inte är så viktiga att komma ihåg. ;)






London

detta ar alltsa sista dagen i london. har shoppat sa javla ackligt mycket att jag kraks. nastan. hehehe. kan saga att 8 par nya skor foljer med mig forhoppningsvis. vi var tvungen att kopa en ny vaska ocksa. sa vi kommer hem med tre fucking resvaskor. GAAAAAAAAAH! imorgon kommer jag hem och ska aven forsoka att lagga in massa bilder sa ni far se. och da berettar jag er. puss




you're doing your job the best you can

Nu pirrar det riktigt mycket i magen. Taxin kommer om en kvart och jag har ingen koll riktigt känner jag. Både min handväska och min andra väska är så fruktansvärt tomma! Har jag med mig allt?!
Paniiiiik!

Alltså, systemkameran, lilla kameran, mobilen, pengar... Det är väl det viktigaste iallafall? Resten kan jag köpa där i värsta fall.. Jag tror jag kommer att klara mig, försöker jag intala mig.

Nu ikväll bär det iväg till Stockholm där vi spenderar en natt för att sedan åka vidare tidigt imorgon.


Anyways, detta blir nog mitt sista inlägg innan jag åker. Sen får jag se om de har en dator man får låna på hotellet. Ni får helt enkelt hålla utkik efter uppdatering! Annars lägger jag ju såklart in alla bilder när jag kommer hem! :)
Ha det bra så länge så ses vi!





 


On my way

Min väska är nu full - utav möjligheter till shopping!

 

Jag tror aldrig, aldrig jag haft med mig så lite saker som denna gång. Jag har planerat att shoppa så att det skall rymmas när jag åker hem.

Nu har jag packat ner;

- Skinnjackan

- Underkläder

- Ett par jeans och ett par jeansleggins

- En klänning från H&M och en top från Bikbok

- En T-shirt, ett linne och en jeansskjorta

- Smink, hårprodukter och plattång

 

Tänk om jag inte skulle hitta någonting alls?!!! Då måste jag typ gå runt i samma kläder typ fem dagar.. Det lär ju inte hända, men tänk om... Nu är bara frågan.. Har jag glömt någonting? Systemkameran åker med denna gång också. Kommer nog att ångra mig annars!








Halloween09

Så, Halloween närmar sig med stora steg.. Fortfarande så verkar inte vi svenskar ha någon koll på skillnaden mellan halloween och allhelgonadagen. Eller ofta blir själva "utklädningsgrejen" utspridd på två helger. (alltså Halloween) Det är ju ganska bra att man vet skillnaden mellan de olika högtiderna. Allhelgonadagen infaller alltid på en lördag mellan 31oktober till 6november här i Sverige. Ursprungligen så firades den alltid den 1 november, vilket man fortfarande gör i vissa länder. Alla helgons dag är en familjehögtid då man sörjer, anhöriga som gått bort.

Kvällen före Allhelgonadagen alltså, allhelgonaafton, brukar man i vissa länder  (Oftast de som är engelsktalande som Amerika och Storbrittanien) fira Halloween. Detta är alltså en feltolkning av det ursprungliga ordet, All Hallows' Eve. (Alla helgons afton) Denna kväll klär barnen ut sig och gör upptåg på gatorna. Men tanken bakom detta var från början, att helgonen går igen - som vålnader eller spöken. Halloween firas däremot alltid den 31oktober. (Det som ursprungligen var dagen innan alla helgons afton den 1november)

Så, i år infaller ju faktiskt allhelgonadagen (alla helgons dag) på en lördag, den 31oktober. Vilket är samma dag som Halloween också firas. Därför är det bra att se upp med busandet! Tänk på att grannar och andra familjer, faktiskt kan sitta hemma och sörja nära anhöriga denna kväll!
Detta är säkert något som kommer skapa mycket konflikter i år.

Ska någon av er busa i år på Halloween? Eller bara klä ut er och festa?








Lánza healing

Ja, mitt shoppingförbud är så gott som över nu. Jag skulle ju egentligen väntat till imorgon, men... Idag var sista dagen man kunde köpa produkter på skolan innan vi går ut på praktik. Därför passade jag på att ladda upp med två healing produkter från Lánza och en spray från Hårologi. Den ena produkten är Trauma Treatment, vilken är en leave-in behandling som reparerar skadat hår och gör så att hårfärgen fäster bättre. Den innehåller även UV-skydd. Dessutom läste jag på internet att den inte heller är Djurtestad! Superb! Strength Silk Serum ger håret en sammetslen känsla och otroligt mycket glans. Tycker den är grymt bra! Brukar alltid gå och ta lite på skolan eftersom jag har varit för snål för att köpa mig en egen. Men nu när jag inte ska gå i skolan på 9veckor så fick jag ju lov att köpa den ändå! Hårsprayen, Mega Hold, är från Hårologi. Tycker den är skitbra. Håret blir inte alls kladdigt, utan man får en sträv känsla och håret håller bra hela dagen. Med vissa sprayer tycker jag att man behöver bara gå ut så ser allt ut som skit igen! Det som är så bra med Lánza är att alla deras produkter innehåller värmeskydd! Så, du kan platta, locka och styla ditt hår precis hur du vill!










Curly hair

Idag började dagen med att jag gjorde en permanent på Micke. Eftersom han har typ världens rakaste hår som inte går att forma alls, så bestämde vi oss för att göra det lockigt istället! Detta kommer underlätta hur mycket som helst för mig då jag gör gesällprovet.

Såhär blev resultatet!

Just i början så är det så himla viktigt att man låter lockarna dra ihop sig riktigt mycket innan man kan börja stylea det som man själv vill. (Det är därför jag låtit det vara så extremt lockigt just uppe på skallen) Man får inte heller duscha efter helst mer än ett dygn. Gärna två. Då förstörs hela permanenten!

 

 

 


You're my world

Liknande inköp kommer nog att göras i London.

 

Imorgon åker jag och mamma till Stockholm och på lördagen till London. Det pirrar i magen så fort jag tänker på det!! Jag håller på att längta ihjäl mig!

 

 

 

 


Norweigan Commercial

Må norrmän vara kända för att vara dumma i huvudet. Men detta kallar jag genialt!

 

 

Nu har jag och Micke skrattat tillräckligt! Dags att sova!

 

 

 


We're not living in America

Nu är det bestämt vilka som ska sjunga vad inför fredagens Idol. Här nedan kommer låtlistan!

1. Erik Grönwall, 21 år Stockholm
Låtval: Why Can't This Be Love (Van Halen)

2. Eddie Razaz, 20 år Stockholm
Låtval: Beautiful Day (U2)

3. Erika Selin, 18 år Dorotea
Låtval: Here Without You (3 Doors Down)

4. Mariette Hansson, 26 år Halmstad
Låtval: I'm Just a Girl (No Doubt)

5. Rabih Jaber, 22 år Lycksele
Låtval: Driving One Of Your Cars (Lisa Miskovsky)

6. Tove Styrke Östman, 16 år Umeå
Låtval: We're Not Living In America (The Sounds)

7. Nicklas Hocker, 17 år Onsala
Låtval: Black Hole Sun (Soundgarden)

8. Reza Ningtyas Lindh, 28 år Lund
Låtval: Don't Stop Me Now (Queen)

9. Calle Kristiansson, 21 år Kristianstad
Låtval: Are You Gonna Go My Way (Lenny Kravitz)


Det känns som om Juryn kommer påpeka IGEN att Erik inte väljer att sjunga nyare låtar..  Och Erika, kommer Here Without you vara rätt låt för att hon ska bli mer "farlig". Tror inte det. Det är iallafall vad jag tror att Juryn kommer säga! Jag hoppas iallafall att Tove sätter den. Gick ju inte så bra sist då hon sjöng.
Vad tror ni om Idolernas låtval?








211009

Tiden rinner iväg. Redan har vi börjat nå slutet av veckan. Bara några timmar kvar tills torsdagen faller på. Jag har beslutsångest! Ska jag ta med systemkameran till London eller bara den vanliga lilla? Asså.. Jag ska ju shoppa jävel så det kommer bli sjukt tungt att bära både fetkameran och hundratals påsar fyllda med kläder och skor. Ni vet vad jag menar.

Och hur arg är inte jag som inte får gå på Nellys HighHeels party?!! Vad hände med att man fick göra allt då man blev 18? NONONO. Nu är det bara 23 som väntar.. Får inte ens komma in på invito innan klockan 21?! Känns det värt eller? NJA. Och Foki får gå fastän hon typ är flera månader yngre än jag är. Nej, nu måste jag vinna årets blogg 2010 så jag kan komma in på nattklubbar innan jag är 20. (Hehe)

Nämen helt ärligt. Jag blir ibland så förbannad på alla idioter till vakter och chefer till nattklubbar. Ni kan släppa in minderåriga, skita i att kolla leg när det är 18års åldersgräns. Det är ju strängt förbjudet att sälja alkohol till de som är minderåriga. De riskerar ju att tappa alkoholtillståndet och gå i konkurs. (Om vi svenskar inte får alkohol blir vi ju tokiga...) Men de som är 18, och får köpa alkohol lagligt, dom släpper vi ABSOLUT INTE in då det är 20års åldersgräns. (??!!!!) Vilka håller med mig?

 







Hair 09

Tjoho allihopa! Ännu en fullspäckad dag på frisör. Vi har ju äntligen gjort allting klart inför Hair 09. Hair 09, Autumn is hair, är ett samarbete mellan frisör och webbdesign där frisörerna står för makeup och styling, medan webbdesign fotar och gör en hemsida. Vi har arbetat i fyra olika grupper med olika teman. Varje frisör har varsin modell. Jag har varit i gruppen punk/rock. Såhär blev mitt resultat.







close up

Lite behind the scenes.


Sjukt kul är det att syssla med sånt här. Älskart! :D






Only in a world this cold

Titta vad ni har gjort!

Det är värsta böjjen i min besöksstatistik! Hur har ni lyckats med det?

 

Anyways, jag fattar inte vad man har för problem. Igår tänkte jag att jag skulle gå och lägga mig senast kl tio. Men inte fan händer det. Datanörd som jag är så hittar jag alltid något roligt att läsa eller kolla på. Euff.

Snart ska jag till skolan och börja stylea och sminka Elin. Nu ska fotograferingen av hair09 ske! Kommer bli sjukt najjjjjjjs. Ska inte glömma att ta en massa bilder på smink och styling så ni får se i eftermiddag! Ha det gött så länge!

 

 

 

 


Testing...


Visst är det fruktansvärt det vi ser? Ni som vågar se dvs. Så länge ni inte ser så blundar ni för det.

Det är så viktigt att man börjar kolla upp på sina produkter om de är djurtestade eller inte. Dock är det fruktansvärt svårt att avgöra då många av slutprodukterna inte är testade på djur. Men däremot kan ämnena var för sig vara testade.
Här kan du läsa en artikel om produkter som inte är testade på djur. (Jag är dock inte 100% säker på att listan är korrekt!)

När du sett videon hoppas jag att du tänker till nästa gång innan du köper kosmetika








Jimmy Choo

Om 25 dagar släpps kollektionen i de utvalda H&M butikerna. Inte länge kvar nu!

En liten sneakypeak ;)

MUMS säger jag bara!

 

 

 


14is

Daniela 2005

 

Aooouuch! Kan ni förstå att detta är jag för 4 år sedan?! Det kan inte jag! Jag har så svårt att förstå att man förändras lite från dag till dag. Jag menar. Jag ser mig ju varje dag framför spegeln. Ser verkligen ingen skillnad idag än vad jag gjorde för ett år sedan. Men åker man tex. och hälsar på släktingar som inte sett på länge så säger de alltid: "Oj, vad du har förändrats sen sist!" osv. Man tänker inte på det så mycket förrän man tar fram en bild som denna! HA!

 

 

 


High heels party

Nu tar vi ut Nelly High Heels Party på turné! Under hösten besöker vi 7 st städer runtom i Sverige, och du är bjuden. Partyt är tillägnat alla de tjejer och kvinnor som vet vad kärleken till ett par 15 cm höga klackar innebär. Under kvällen minglar du i en skön miljö, omgärdad av vårt vernissage med Nellys vackra skor, svalkande drinkar och andra partysugna shoe-lovers.


Oj så mycket jag vill gå på detta! Hur nice vore inte det?! Hoppas bara inte invito har stört hög åldersgräns som vanligt. Fåste fan ringa och styra upp så att man får en säker plats! Kommer typ ligga och tälta natten innan bara för att få ett par skor!!!!

 

 

 

 


The dirt whispered

Jag är så nöjd med min rosa slinga. Det är första gången nu då jag trivs med blondt hår tror jag. En liten del av mig kom tillbaka igår. (Den rosa slingan i luggen)

Idag är jag duktig som går till skolan tidigare bara för att träna på en jävla docka. Blä. Fattar dock inte att det är sista veckan i skolan. Sen kommer jag vara ute på praktik i 9 veckor. Det är helt stört länge! Dock kommer det bli så fruktansvärt skönt att slippa massa skolarbete på fritiden och istället jobba längre dagar. Det är faktiskt det värsta med skolan tror jag. Då man måste ta hem arbete. Whatever! Take care!

 

 

 

 

 


New Look

Allting är från NewLook


Nu räknar jag nästan timmarna som är kvar innan jag åker iväg. Håller nu på att spana lite på nätet bland olika bloggar och klädbutiker för att få lite inspiration. Kan vara bra om man har en lista på riktiga "måste ha" saker först och främst. Sen ska jag ju även go bananas! Vad tycker ni är musthaves inför hösten? Kommentera!

 

 

 

 


P!nk

As you can see. I made it pink.

 

Ännu en måndag avklarad. Vilket är den värsta dagen på hela veckan känns det som. Ska göra klart några inlämningsuppgifter och sen ska jag börja packa lite smått inför London. Det går så fort nu. Bara någon dag kvar sen åker vi! Sjukt kul! Åh, jag taggar så fruktansvärt.

 

 


191009

Har fortfarande skador sedan helgens bravader. Min rygg värker, jag har blåmärken överallt och handlederna knakar. I morse när jag skulle åka från Micke så hade det snöat! Inte överdrivet mycket, men det var vitt på marken! Usch. Känns inte så taggat, men det är bra att jag och mamma snart åker till London så slipper man skitvädret!

Bjuder på några vimmelbilder som kom upp på krogenkrogen.se
Check it out!

 

Första bilden är då på mig, Pernilla och Sara.

På andra bilden står jag och Nina och poserar. Ninas kära fotboja var också med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Headache

Så, kvällen började i vår kära gamla lokal på ersboda. Där förfestade vi och lekte lekar med Stylist och Spa programmet. Därefter blev det utgång på krogenkrogen. Det togs många bilder, men här platsar bara de bästa! Enjoy!

Jag kommer från... Ålderdomshemmet, Körslaget, Sweden Rock Festival, Oscarsgalan

Jag kommer från... L.A ink, Sweden Rock festival, Landet från Ingenstans, Kontoret, 20-talet











 








Vi kommer från Häktet, kronofogden



Jag kommer från... 101 Dalmatiner, Icareklamen, Crossen


Jag kommer från... Barbieworld, Caribbean (en hora i hamnen)

 

Vi lekte kaoset. Som ni kanske ser att det var!

Spinn the bottle!

Jag kommer från Barbieworld, polisstationen, Bröllopsnatten

Min och Ninas egna dans. Ska vi kalla den, Swing it?

KrogenKrogen; Linda, Evaline, Nina, Linnea mfl


Pernilla och Sara tar en drink

Nina, Emmelie, Evaline, Sofia, Malin

Jag, Pernilla

Jag poserade ganska mycket ute på krogen, Första bilden är på mig och Emma. Andra på mig och Robin

 

Maja, Nina, Sofia on the dancefloor

Soffe, Karin och Johanna

Malin och Jag

Good cop v.s Bad cop

Pernilla och Sofia on the floor.

 


Som vanligt så lägger jag in resten av bilderna på bilddagboken. Detta är inte ens en femtedel av alla bilder jag tog! Så, kika förbi där om ni har lust. Annars kanske jag lägger upp fler här sen! Kram

 

 

 

 


Karma police

Ta det lugnt nu alla ikväll! Annars kanske ni blir haffade av mig! Mouhahah.

Ikväll är det jag som agerar polis! Have fun! I know i will ;)









When the bottle's are your best friend

Nu ska jag strax iväg och jobba. Alltså, ingen uppdatering idag. Vi får se om jag hinner när jag kommer hem. Ska ju på klassfest ikväll. Det är maskerad och temat är: "Jag kommer från...." Därefter kan man fylla på med vad som helst! Jag kommer från duschen, villavillekulla, skidbacken mm.

Ni får se hur jag ser ut ikväll sen.. ;)

 

Detta är från våran förra klassfest med tema Moulin Rouge

Beat it

Idol ikväll igen. Denna gång med temat, Michael Jackson. Riktigt kul att lyssna på och de flesta gjorde faktiskt ett riktigt bra jobb. Erika, som jag alltid tyckt varit som de sa: "puttinuttig" - ryckte upp sig och gjorde en riktigt bra show! Denna gång var det Camillas tur att lämna micken och kliva av scenen. Jag tycker att det var rätt att hon fick lämna idol eftersom hon inte varierar sig så värst mycket.

Vad tycker ni? Var det rätt person som åkte ut?

Acts of Random Kindness

Törstig häst frös fast i dammen
Törstig häst frös fast i dammen

Åh, jag blir alltid så glad när jag ser sånt här. Tänk att det faktiskt finns normalt funtade människor mitt ibland oss som bryr sig om djur. Man blir idag mer förvånad att se och höra folk som gör goda gärningar, än att höra att folk ignorerar andra. Jag har nog aldrig riktigt hamnat i en sån situation att man kan göra något stort för någon. Men jag kommer så väl ihåg en gång då jag skulle hälsa på en vän. Precis innan jag skulle gå in i trapphuset så skriker en kille efter mig: "Du, tjejen! Kan du komma hit och hjälpa mig?!" Jag vände om och gick till hans bil där han sa att han var rullstolsbunden och att han råkat lägga in rullstolen i skuffen istället för i baksätet. Så, han bad mig bara att gå till skuffen, öppna, ta ut hans rullstol och fälla ut den till honom bredvid förarsätet. Och bara att han sa: "Tack, nu har du gjort dagens goda gärning!" gjorde mig så fruktansvärt glad. Ler fortfarande då jag tänker på det. Man behöver verkligen inte göra något storartat för att göra någon glad.

Har ni någon gång hamnat i en liknande situation?

Records

Jag börjar fundera mer och mer på om jag borde köpa en ny vinylspelare. Har faktiskt en liten samling med lp-skivor. Dock har jag en gammal Lp-spelare som gör att ljudet inte blir det bästa. (Inte för att det är särskilt bra i vanliga fall heller men...) Med denna kan man dessutom koppla till datorn så att man kan spara ljudfilerna som mp3-låtar. Inte så dåligt! Någon annan som brukar lyssna på LP-skivor? :)

The winner take's it all

And the winner is, Erika!

Tack så jättemycket för alla fina kommentarer och länkningar! Om jag hade kunnat, så hade jag velat ge er alla varsin skugga!
Det var svårt att välja ut en vinnare, men att hon är arbetslös, och nyligt blivit singel övervägde.





Hoppas alla har en trevlig fredag och helg och att ni fortsätter läsa min blogg! Kram på er!




Have2have




Åh så mycket kärlek <3333

What's missing?

Detta saknar jag lite i min sminkväska faktiskt. Kanske ett inköp på taxfreen efter London?

 


Nyheter på Cocoo.se

 

Oj så mycket nytt, men framförallt - Oj så mycket snyggt!

Jag har gjort en liten samling med mina favoriter här ovan, men ni kanske hittar eran egen favorit på hemsidan där det finns ännu mer att välja bland!

Alla dessa snygga smycken kan ni hitta här

 


Dry lips

Nu kommer höst och vintertider vilket innebär - TORRA LÄPPAR! Har du, som jag, provat allt från läppglans till klövervaselin? Jag har bästa tipset för att hålla läpparna i skick!

Denna Eight Hour Cream Lip Protectant (Elisabeth Arden) är det bästa jag någonsin provat på. Den är för alla hudtyper och ger en skyddande barriär som hindrar fuktförlust och lindrar spruckna läppar. Den innehåller även solskydd. Kan användas hur ofta som helst vid behov. Dock behöver man inte använda den så ofta eftersom den är så himla bra! Priset kan variera mellan 150 - 200kr, men det är lätt värt det. Det finns även en Eight our cream till ansiktet som man kan använda om man känner sig torr. Den har även en anti-inflammatorisk effekt och fungerar också att lindra klåda samt liknande besvär. Värt att testa! :)


141009

Tänkte berätta lite kort om min dag eftersom det blev fruktansvärt dålig uppdatering nu ikväll!


Skinnvästen åkte på idag, samt en skjorta från bikbok och converse!

















Jag kom till skolan, och istället för lektion - så bjöd läraren oss på frukost! Det är inte varje dag vill jag lova. Efter skolan så drog jag på en liten runda på stan och idag bröt jag väl mitt lilla shoppinglöfte kan man väl säga.. Köpte småkläder under 100 som jag ska ha på maskeraden på lördag. Vad det blir - får ni se då! ;)
Anyways, kom hem och hade två klippkunder och sen åkte jag till min frud. Längesen jag träffade henne och vi pratade på som om det var igår. Mycket trevligt, nu sitter jag här och funderar vars dagen tog vägen och taggar inför helgen istället!

The perfect gift

Detta är en rolig present att ge bort till någon som redan har allt! Vinstället som får din flaska att sväva i luften! Den är stilren, har snygg design, är rolig men främst - användbar!

Ibland kan jag känna att prydnadssaker är lite tråkiga att ge bort då man inte direkt får någon användning av dem. De är bara till att titta på. Detta vinställ är både kul att titta på och, självklart kan du ställa vinflaskan i den. Eller ska man säga hänga?

 


Czarinna - MakeUpStore

Har fått bilder som Nina tog i Lördags och tänkte bjuda lite mer från helgens festligheter!





































































































What if?




Eyelashes

Nu tänker ni att jag shoppar ändå fastän jag har shoppingförbud va? Dessa fransar har jag faktiskt beställt i skolsyfte. Hur knäppt det än kan låta... Men vi har ju fotografering nästa vecka till Hair09. Då hittade jag ett 10-pack lösögonfransar till priset av 128kr! Så, jag och några till tjejer i klassen ska dela på detta 10-pack. Så i slutändan betalar jag väl ungefär 12kr per par? Det är ungefär som en cola.. Och det får jag ju köpa? (A)
Hittade fransarna förresten på tradera.

Tradera = Life. Där hittar man fan allt + lite till!









131009

Pälsmössan åkte på idag. Man känner verkligen kylan tränga på här i Umeå. Snart är det läge att ta fram dunjackan också. Inte så taggat.

Tänkte att jag aldrig riktigt givit er någon fakta om mig. Så här kommer det!

Namn: Sofia Daniela Lindh
Piercingar: Öron, tungan och naveln
Tatueringar: Ja, två stycken
Längd: 168 cm
Skostorlek: 39
Hårfärg: Haha, svårt att svara på. Just nu blondie
Är du kär i någon: Ja!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ibland
Vilket shampoo använder du: Har typ 5 olika schampon som jag använder... Några märken är Sebastian, Tigi, Matrix, Lanza.
Vilken parfym använder du: Olika där med. Men mest Moon Sparkle
Vad är du rädd för: Ensamhet, brännskador och småkryp.
Gillar du att tvätta: Har tvättat en gång, never again!
Gillar du Berg-och-Dalbana: Älskar alla typer av karuseller!

Senaste...
Film du hyrde:
Yes Man
Låten du lyssnade på: The Hardest part - Coldplay
Låten du hade på hjärnan: Lovegame - Lady Gaga
Låten du laddade ner: Så laglydig som jag är har jag inte tankat musik sen lagen kom!
Personen som ringde dig: Mamma!
Personen du ringde: Micke
Tv program du tittade på: Desperate Housewives
Personen du tänkte på: Mikael
Bok du läste: Så länge vi båda andas
Personen du fick brev av: Banken?
Personen du fick sms av: Micke
Gången hela din familj åt middag tillsammans: I Söndags
Saken du köpte: Popcorn på bion

Håkan Hellström eller The Ark: Det lutar åt Håkan
Bright eyes eller Lars Winnerbäck: Lars Winnerbäck
Salt eller socker: Salt
Gillar du ketchup: Ketchup är ketchup!
Är du glad nu: + - 0
Vad dansar du till: Till allt nästan?
Stockholm är: Kul att shoppa i
Göteborg är: en 14timmars tågresa bort
Kan du sjunga: Alla kan väl sjunga. Dock sjunger inte alla bra.
Mer värt än guld: Diamant?
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti!
Ett land du helst vill besöka: Är USA ett land?

Favorit..
Mat: Pollo alla parmigiana
Låt: svår den. Men ingenting slår Halleluja - Jeff Buckley
Dryck: Cola!
Film: Svår också men... Twilight... (A)

Har du nånsin...
Gråtit över en pojke: A million times!
Gråtit över en flicka: Kanske inte på samma sätt, men absolut
Ljugit för någon: Ja, nu blev jag busted..
Varit i slagsmål: Beror på om basketmatcher räknas? Isåfall - MÅNGA GÅNGER!
Blivit arresterad: Jag tror inte det


Ska bli skoj: London, Stockholm och Flytta!
Sparar till: Pensionen
Väntar på: Julafton!
Pålägg som gäller: SMÖR
Dagens dryck: Oboy!

Blev ni nå klokare? Inte jag iallafall!

Bröllopsfotografen

Kom precis hem från bion. Vi såg bröllopsfotografen. Den var faktiskt riktigt bra! Det var flera inslag av humor, samtidigt som filmen var väldigt sorglig egentligen. Den handlar ju om killen på bilden, Robin, som är bosatt i Värmland. Hans intresse är ju att fotografera och han får kontakt med en kille från Stockholm som fixar små jobb åt honom. Tyvärr vill ingen anställa Robin pga. hans stil. Han träffar Astrid som kommer från en överklassfamilj och man får se hur Robin förvandlas, från en Hårdrockskille till en överklassnobb. Vilket är enligt mig den tragiska biten i filmen. Man tycker det är så hemskt då han tar med Astrid till värmland och hans familj. Han skäms nu för sin familjs enkla liv...

Absolut sevärd enligt mig. Ibland känner man så väl igen vissa bitar ur filmen då jag själv har en pappa som bor i Stockholm och själv kommer från en mindre stad. Det är så många gånger man kommer dit och känner sig helt missanpassad och fel. Man har lixom sin egen stil som man är bekväm i. Men i Stockholm hör man som aldrig riktigt rätt hur man än vrider och vänder på det. Tråkigt men sant!

Vistaprint

Igår när blogg.se låg nere så beställde jag hem visitkort, en penna och fotokalender. Alla visitkort och pennan var gratis medan jag bara behövde betala 29kr för fotokalendern som jag ska ge bort i julklapp! (Med frakt och allt så blev slutsumman dock på 120kr) Men det är ju fruktansvärt billigt och man får mycket för pengarna. Varför jag tryckte upp massa visitkort kan man ju fråga sig, men det var mest en kul grej bara. Och snygga är dem också.

Ungefär såhär ser de ut

 


Det fanns skitmycket olika saker man kunde beställa. Ska bli kul och se hur slutresultatet blir. Vill du beställa en fotokalender, visitkort, pennor gratis så kan du göra det här.

My playlist

Som ni kanske ser (och hör) så har jag skaffat en liten bandspelare här i bloggen. Den går att stänga av och byta låt på om ni tycker att den blir jobbig att lyssna på! Jag varnar er. Jag har riktigt blandad musiksmak. Så om ni bläddrar vidare kanske ni finner världens lugnaste låt eller en rnb-låt mitt bland all rock! Så, Enjoy!

Dålig bloggning igår, dock inte mitt fel då sidan typ låg nere. =) Kommer tyvärr bli dålig bloggning från min sida idag. Först går jag ju i skolan där jag ska färga Elins hår inför Hair09. Efter skolan ska jag och Sara på Hårizont för att slutföra våran inlämningsuppgift. Direkt efter det ska jag och Micke gå på bio. Vi ska se Bröllopsfotografen! Är någon slags förhandsvisning tror jag. Kommer bli riktigt kul att se iallafall! :)

Green Tea

Detta är då ögonskuggan som jag fick från MakeUpStore. Visst är den fin?! Syns kanske inte så jättebra på bilderna, men den ger som en höstkänsla över det hela. Den är inte alls så knallig som den ser ut. Jag har valt att skugga ut den med en annan ögonskugga från MakeUpStore. Den heter "Kakaow" och är mörkbrun. Skulle nog aldrig valt själv att köpa en grön ögonskugga tror jag. Men nu fick jag ju den gratis, och jag gillar den starkt!

 

 

 

 

Nu har även du chansen att vinna denna skugga från MakeUpStore. Det enda du behöver göra är att skriva varför just du skall vinna! Du behöver inte ha en blogg för att vara med och tävla. Men om du har en så bli jag glad om du länkar tävlingen i ett inlägg. =) Jag utser vinnaren på fredag!

Lycka till!

 

 

 

 


StyleByStars

Hett tips!

Denna Body finns nu inne på StyleByStars hemsida. Riktigt snygg om du frågar mig. Skulle vara perfekt att matcha till en paljettkjol eller bara ett par höga jeans och kavaj.
Tyvärr fanns den bara i 36 så, det var ingenting för mig. Jag hoppas att jag hittar något liknande i London. Är nu bara en vecka och fyra dagar kvar tills vi åker. Helt sjukt!










Let me out so I can breathe

Åh, jag är så less. Mitt spotify fungerar fortfarande inte efter typ tre veckor.. Står att det är på offline mode och jag är inte teknisk nog att lösa problemet. Någon som kan?

Idag är det visning på lägenheten. Så, allt måste vara superrent när jag lämnar den.. Eeeeh.. Goodluck till mig. Förövrigt har jag bara två lektioner idag på skolan. Slutar dock 16.40 - skönt!



Haha, hittade denna bild på min mobil. Flumbild från skolan!

Acts of Random Kindness

Så, då har jag sett på både Fallet och Evan den Allsmäktige.

Jag måste säga att jag blev riktigt förvånad över att hagamannen var inne på förhör så pass många gånger och inte var tvungen att lämna dna. Alltså?!! Helt sjukt. Jag har absolut ingen koll på hur läget är idag, men det borde ju vara lag på att man måste det?!! Blir så arg och less ibland på Sveriges lagar och lama straff.

Som en omställare såg sedan jag och Micke på Evan den allsmäktige. Nu blir det bara att tagga Måndag och en ny skolvecka med många inlämningsuppgifter! Godnatt

HomeSpa





1. Vitamin E-mask i pulverform från MakeUpStore (som jag fick igår från visningen)

2. Häll innehållet av förpackningen i en skål

3. Tillsätt knappt 1/2 dl varmt vatten

4. Rör om i ca 60 sekunder

5. Nu ser röran ut som glasyr och är färdig att applicera på ansiktet!

Klart!

Ett tips; Ansiktsmasken torkar ganska snabbt så, sega inte på när du ska applicera den på ansiktet för då riskerar man att den blir klumpig. Efter 10 minuter så kan man lätt dra av masken!


The case

Ikväll börjar "fallet" på tv. Det är en dokumentärserie på 4 avsnitt om olika stora fall under 2000-talet som skakat Sverige. Det första, ikväll, är om Hagamannen. Börjar kl. 21 och går på Svt1.
Väldigt intressant att se då man faktiskt bor här. Det känns som att det var igår då de tog fast honom. Men det har gått 3år. Helt sjukt vad tiden går fort. Denna man har faktiskt förstört lite av uppväxten för många tjejer här i Umeå. Jag var ju bara 15år då de tog fast honom, men innan det så utrustade mamma mig med överfallsalarm, rödfärgande spray mm. Och för många tjejer som bor här så har många gått runt och varit oroliga under tiden han härjade. Så fort man såg en man ute så tänkte man ut närmaste flyktväg, greppade telefonen och överfallslarmet i fickan mm. Man var tvungen att ständigt vara uppmärksam.
Tyvärr så är det ju alltid någon våldtäcksman i farten, men vi är glada att det är en mindre iallafall. Dock tycker jag synd om Hagamannen, Niklas, familj. Särskilt hans barn. Hans fru ville inte att filmen skulle visas då barnen får lida av det. Det tycker jag också, men... Hans offer och alla anhöriga till dem har ju också fått lida. Borde inte de ha rätt att se vem Hagamannen egentligen är?...



Vad tycker ni? Vad är era känslor kring filmen, fallet? Någon som bor här som har något minne från tiden Hagamannen fortfarande var på fri fot?

Goodiebag

Innehållet av goodiebagen som vi fick igår!

Dessutom blev jag medlem på hos MakeUpStore, så jag fick lite mer grejer. Så vissa saker har jag dubbelt av. Tex. Två green tea ögonskuggor och två riktigt snygga tidningar. Vad ska man göra med dem?


Make up store, Czarinna

Jag lovade ju er en massa bilder från gårdagen och här kommer några av dem. De uppsättningar jag tagit närbild på har jag själv gjort. Resten ute på catwalken är gjorda av: Nina, Pernilla, Maja och Johanna. Fler bilder hittar ni på bilddagboken! Enjoy!

















































Genrep


Stressig middag på McDonalds









































Efterfest på Tc, Nina, Pernilla och Matilda
















Jag och Maja



Som sagt, fler bilder kommer upp på bilddagboken inom kort. Här har jag lagt upp de bästa bilderna!

You can't breake us down

Vilket superteam vi är! Gick hur bra som helst idag.

Mer bilder får ni se imorgon, nu ska jag sova. Godnatt!


Fashion Weekend

create animated gif


Den efterlängtade dagen har kommit! Snart ska jag iväg till folkets hus för att fixa modeller inför kvällens visning, som MakeUpStore annordnar. Kommer bli roligt, stressigt och ännu roligare. Tyvärr kommer jag inte kunna blogga idag. Ska vara där 10.30 och har ca. 5 modeller som man skall göra uppsättningar på. Efterfesten slutar 02.00 och är hemma mest troligt vid den tiden. Men om jag får möjlighet att åka hem mellan så kanske jag hinner uppdatera då. Annars får ni hålla ut till imorgon, och då lovar jag att massa bilder kommer upp också! Puss och Kram så länge!





Leave on a light for me

Erik Grönwall - Oslagbar

Alltså, hallå. Såg precis Eriks framträdande på Idol och det är ju verkligen ingen som är bättre än honom. Det enda juryn har att klaga på är låtvalen, men he still remain the best. Vad tycker ni? Vem är eran idol-favorit?

 


PETA Catalog

På PETA's hemsida kan ni hitta massa gulliga kläder med bra budskap på. Jag är inte vegitarian ännu, skippar hittils bara griskött. (Såg på farmen då jag var 10år då de slaktade en gris i tv, har inte ätit det sen dess) Men det finns en hel mängd t-shirts med andra budskap på. Några av mina favoriter är dessa:




Mer kläder hittar ni här

Stolen for fashion

Nu tänker flera av er säkert "Det här har vi redan sett i bloggen", ja. Det har ni. Det skadar inte att ses igen och jag vill nå ut till så många som möjligt! Jag hoppas ju att någon tar sitt förnuft till fånga!

 

Här nedan följer tre filmer efter varandra. Första videon som visas är lite "humoristisk", men är du känslig så ska du inte se på den andra och tredje som kommer direkt efter. Helst vill jag att du tittar, men ha en papperskorg i närheten då du ska spy.

 


"Stolen for Fashion"—Learn More at PETA.org.


Peta är en förkortning av People for the Ethical Treatment of Animals, som är världens största djurrättsorganisation. Organisationen grundades 1980 och kämpar mot pälsdjursuppfödning, intensivuppfödning, djurförsök och djurunderhållning. Jag har varit medlem på deras hemsida sedan det skrevs och visades på tv om mulesing. (Då man skär bort en bit av huden kring analöppningen på djur, utan några som helst bedövningsmedel.) Någon gång per månad brukar jag få mail därifrån om senaste nyheter kring djurplågeri mm. Oftast vill de att man ska skriva upp sig på protestlistor, men man kan även skänka pengar om man har råd. Dock tycker inte jag att det är så besvärligt att skriva sitt namn för att försöka göra en skillnad. Gå med du också; http://www.peta.org/

 

 

 

Tycker detta är en väldigt bra bild. Den är hemsk. Men såhär är det. Aldrig, aldrig kommer jag att köpa en pälskappa. Kommer inte på fråga! Jag har även nu, efter jag sett Petas film, börjat fundera på att inte köpa något mer skinnplagg. Isåfall vill jag veta innan att det inte gått till på detta sätt som visas i filmen ovan.

Fake is the real shit.


With tired eyes, tired mind, tired souls, we slept.

Åh gud! Tar aldrig min trötthet slut? Det blir alltid såhär när hösten/vintern faller på. Jag blir trött, less och deprimerad! Kommer hem direkt från skolan, sen somnar jag. Äter, sen sover jag igen. Sen rullar det på så! Och idag, (då jag bara varit hemma och har redan sovit ut ett bra tag) så somnade jag igen. Vaknade precis och ska äta om ungefär 20min. Vad är det för liv egentligen?



Förresten är ni sämst på att kommentera! (;
Jag vet att ni kollar, så försök inte!
















Redandblack

Ni som ännu inte kollat! Spana in denna killes blogg; REDANDBLACK


Riktigt snygg och ispirerande stil! Gillar den extremt. Dessutom är bloggen stilren och trevlig att kolla i!

 

 

 


Take it slow

Mästerfotografen är igång! Ja, det är min läsarbild.. Haha, mobilkameran är ju fett underskattad. (not) Nämen, hade "tur" att åka förbi i samma veva som detta hände, och har man bara mobilen till hands så.

 

Idag är jag hemma. Gårdagens frusenhet drog över mig och kände mig inte så kry då jag vaknade. Nu ska jag vila upp mig så jag kan delta imorgon!

 

 


Every second I get closer, older.

Haha! Dagen började faktiskt ganska roligt. Vi var nämligen på ett ålderdomshem idag några från klassen för att klippa ihop lite pengar till våran klasskassa. Det var både hemskt, men väldigt roande på samma gång. Jag, Maja och Pernilla fick klippa på samma avdelning. Jag hade en kund som vi kan kalla för Kajsa, Maja hade en kund som vi kan kalla för Doris och Pernillas får heta Britt-inger. (Med all respekt till anhöriga så ändrar jag namnen)

Under hela min klippning så satt nog Kajsa och sov. Så jag fick räta upp huvudet hela tiden. Vart ju långt ifrån den bästa klippning jag någonsin gjort! Men iallafall så reste hon sig upp när jag var klar och då sa hon: "Nääe. Nu tror jag att jag ska ta och åka hem..." En kvinna i personalen sa då: "Jaha, det var ju tråkigt. Men jag hoppas vi kan få bjuda på lunch iallafall.." Tyckte bara det lät så charmigt. Kunde knappt hålla mig för skratt fastän jag vet att det är jättehemskt!

Majas kund var ruskigt söt. Hon höll på att krama sönder både Pernilla och Maja då hon blev så nöjd med sin klippning. Pernillas kund däremot, hon satt och förhörde henne under tidens gång.
"Kan du räkna hur många fönster det är här?"
Pernilla ba: "eeeh, sex stycken tror jag"
Kunden: "Näe, det är sju..."
Pernilla: "Jaa. Det där ser du nog bättre än jag gör!"
Kunden: "Hur långt kan du räkna då?"
Pernilla: "Jag vet inte.. Inte så långt kanske...Ehh. Durå?"
Kunden: "Hur långt som helst!"

Hahaha. Men det roligaste av allt var då jag och Maja skulle klippa en kvinna tillsammans, "Anna-Lena". Hon hade ganska långt hår från början som personalen ansåg att vi skulle kapa så att det skulle bli smidigare för dem att sköta. När vi har klippt bort det mesta av håret så rullar en äldre herre in i rummet, "Göran".

Göran: "Vad fan står på här?, vad är det här för område egentligen?!!"
Kvinnan i personalen: "De håller på att klippa här.."
Göran: "Jaha, är det där en tjej eller en kille?" (pekar på Anna-Lena som vi precis har klippt kort)
Pernilla: "Det där är en tjej ser du.."
Göran: "Men vafan, det ser ju ut som att hon håller på dö...!"

Haha, alltså. Jag vet att det är hemskt. Men ibland kan det bara inte bli roligare. Man får ta det med en nypa salt!

It's cold outside






































Nu ska jag ut och skrapa rutorna på bilen! Seeya!


Wanna rock n roll all night

Hahaha, vad hände igår? Ni trodde säkert att jag hade gått och dött. Kind of! Jag kom hem, kollade mail lite snabbt, åt. Sen la jag mig med plugget och somnade. Sen vaknade jag efter en och en halv timma och bestämde mig för att sova på riktigt. Då gick det helt plötsligt inte! WHYYYY?

Äee, snart ska jag ta bilen till skolan och skjutsa hälften av klassen till tomtebo där vi ska klippa massa gamlingar på ålderdomshemmet! Vi får 150kr per skalle vi klipper och de åker rakt ner till klasskassan! Trevligt trevligt.

Förövrigt firar jag och Micke ett helt halvår idag! (haha, alltså 6månader) Helt sinnes vad tiden går fort! Vi får se vad vi gör för mysigt ikväll. :)














Älskar dig!










Fringe

 

Klippte luggen igår! Busigt... Nu ska jag ut i regnet! Puss

 


Trouble sleeping

Åh! Jag hade så svårt att somna i natt! Regnet smattrade som kulsprutor mot rutan och när man väl börjar tänka på ljudet så går det bara inte att undvika! Så himla irriterande. Kommer aldrig klara av att plugga i eftermiddag. Kommer somna bums då jag kommer hem.
Förövrigt, skola och kundpass idag.






















Wedding dance

För er som ännu inte sett denna underbara video så gör det! Spola till 1.30, sen kan ni börja skratta! Älskar fan makens moves! Så skön!
Och för er som gillar denna, så se även; http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0&translated=1

Snacka om att mitt bröllop också ska bli så kul!


Noir Stockholm

Nu är jag hemma från kvällens visning, sett ett spännande avsnitt av desperate housewives och har precis kommit ut ur en varm dusch! Så, dags för lite update!
Här nedan följer några, oredigerade, bilder från kvällens visning. Riktigt spännande och inspererande är det att få gå på sånna här tillställningar! Man får lära sig massa tips och tricks, vilket är väldigt passande nu då jag själv ska styla hår inför Make up stores modevisning!









Ett litet smakprov! Lägger in resten på bilddagboken en vacker dag! Hehe.
Kan säga att det är mycket inspiration från 40-talet just nu! Dock tycker jag att sista bilden är verkligen att ta hår till en annan nivå. Haha!

Hydre



Åh vad stressad jag har varit idag! Eller just nu bara.. Först var jag och kollade på vårat framtida hus en sväng. Sen åkte jag och färgade håret hos mormor. Därefter bar jag kosan mot wow och där fick jag hjälpa till lite inför kvällens visning. Som tack fick jag ett schampo och balsam från Sebastian. Inte dåligt! De har bytt utseende på deras förpackningar. Mycket stilrena och fina. Får säga sen hur schampo och balsam är. Nu försöker jag bara sitta och ta det lugnt några sekunder. Sen ska jag ju åka iväg igen! Och inte har man tid att plugga heller. Det blir stenhårt studerande onsdag och torsdag inför fredagens litteraturprov!

Desperate Housewives

Ikväll fortsätter det! Åh, kommer ni ihåg hur det slutade?

 

Idag ska jag färga håret på mormor, sen ska jag till wow och hjälpa till. Ikväll blir det wellavisning på rex, och efter det desperate! Hur kung som helst!


This is the new shit

Några bilder från dagens träning av kort fest frisyr. Improviserade lite med curlers och clips, sjukt svårt tycker jag det är att få till det! Man ska ju nästan kamma allting platt när man tagit ur alla rullar, sen så gör man formerna osv. Man blir som lite feg!


Murder on my mind

Nu kommer även min fuskpälsmössa till användning. FRUKTANSVÄRT kallt på mornarna nu! Vantar är ett måste då man cyklar i motvind!
Har mycket mardrömmar fortfarande, vet inte vad jag har för underliggande oro i kroppen!














































No shopping

 

Så, hur går det för mig med mitt shoppingförbud då?

- Nu har jag ju faktiskt klarat av en månad och fem dagar. Känner mig riktigt stolt. Har faktiskt inte köpt någonting annat än efa olja, och det hör verkligen inte till ämnet shopping. Min kära mor har varit riktigt snäll och köpt underkläder till mig, och fick en försen födelsedagspresent av min fader, kappan från Zara.

 

Hur har det känts att inte kunna shoppa?

Det var en riktig plåga i början av min shoppingfria period. Jag var deprimerad då jag såg massa börja köpa nya höstkläder och skor. Det är inte heller lätt då man läser olika slags bloggar, man blir ju så inspirerad och sugen på att köpa nya kläder och accesoarer då! Men nu efter en månad så känns det så mycket bättre! Jag har inte längre ångest för att jag shoppar för mycket och pengarna rinner iväg. Nu är det tvärtom! Jag blir riktigt taggad då jag ser pengarna på mitt konto växa! Har även sålt massa kläder och då gjort mer plats i garderoben. Även hittat saker man kan använda mer osv. Har varit lärorikt att klara sig på det man har och kombinera mera!

 

Kommer jag att klara av en hel månad till utan att shoppa?

Både ja och nej. Vi har ju klassfest om några veckor och då är jag "tvungen" att köpa lite maskeradkläder. Men hade jag inte haft den lilla haken så hade jag lätt klarat av det! Men jag åker ju också till London och Stockholm runt den 25 Oktober så, då kan man inte hålla in heller ;)

 

Hur har jag då undvikit all shopping?

För det första, så har jag undvikit stan rejält. Jag har knappt gått in i en affär på en hel månad. Tråkigt, men det gör allt mycket lättare att stå emot. Vet man inte riktigt vad som finns ute i butikerna så vet man inte heller vad man går miste om. Men däremot så är det ju jättesvårt att inte kolla på internet! Sitter nästan varje dag och kollar vad som kommit in på olika nätbutiker. Men, det är bara att vara riktigt rå!

 

Tips till er andra!

Om du har tendens till att shoppa lite för mycket så fort du går på stan så är det superbra att ha en shoppingfri månad! Jag känner verkligen inte samma behov längre av att köpa saker bums! Efter jul och nyår så ska jag ha två shoppingfria månader igen! Det är pain som fan, men oj vad mycket pengar man kan spara till annat kul också! Nästa år så ska jag vara riktigt duktig och skriva upp ALLT jag handlar för och dokumentera. Det är skrämmande så mycket pengar som går åt till kläder, smink, skor, accesoarer, mat och dryck! Kan vara lärorikt för den som fortfarande bor hemma (som jag) som en dag ska flytta till eget! Då kan man inte hålla på som man gör idag!

 

 


Bloglovin

Har ju sett många som använder bloglovin. Har aldrig riktigt förstått mig på detdär. Nu har jag iallafall blivit medlem! Såg att jag hade några få som prenumererade på min blogg redan utan att jag vetat om det! Kul att se! Haha, iallafall så kan du följa med mig där!

 

bloglovin


Everything is on TV

Haha på förfesten igår, var ju förövrigt nykter. Men hade jättekul ändå! Kommer några bilder här som ett smakprov på gårdagens festligheter. Resten publiceras på bilddagboken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Here I go again

Idag har jag jobbat. Fan vad skönt att ha tjänat lite pengar på en regnig söndag. Sjukt ovärt att vara ledig då det är dåligt väder känns det som! Bjuder på en bild från fredagen då jag inte hade någon dator...

 

 


Nyheter på Cocoo.se

Cocoo.se har fått in massa nya supersnygga ringar! Är så suuugen på att köpa någon av dessa här nedan:

Har letat efter en snygg döskallering länge nu sen min gamla försvann. Funderar på att bryta shoppingförbudet enkomt för detta! Finns inte så många kvar i lager, skynda fynda! Ringarna hittar du här


Nu har du chansen att få 15% rabatt på cocoo.se!

Ange rabattkoden: bloggspecial när du handlar. (Gäller till och med 31 oktober)

 

 


Old love

Får lite ångest varje gång jag tittar på bilderna med mitt mörka hår. Jag vill verkligen färga det mörkt igen känner jag! Men samtidigt har jag ju slitit så för att få det så ljust! Jag säger hela tiden att jag ska stå ut med det blonda året ut, men jag vantrivs just nu! Hur ska jag göra?





Is it true

"I fyrtio år har min mamma sagt att jag sjunger bäst i världen. Och vet du vad som hände?

Sen kom du! Tack för den!"

Helt sjukt bra han är på att sjunga alltså! Om inte han vinner hela idol då kommer jag aldrig mer se det. Fyfan!

 

 

 


RSS 2.0 bloglovinTransan