FETTOKVÄLL

Igår drog vi på rejält och fettade som om det inte fanns någon morgondag. Iallafall jag. Ska ut på en powerwalk nu! Tjing


FREDAG!


Godmorgon mina sköna. Har just käkat frukost och ska snart bege mig mot arbetet. Idag äre fredag och ikväll blir det lyxmat för första gången sen vi flyttade in i lägenheten. Det har gått så sjuuukt mycket pengar första månaden på möbler och tråkiga saker som... mat, diskmedel, tvättmedel osv. Så nu är äntligen matkontot fyllt igen. Vad händer i helgen förresten? Någon som ska på halloweenfest? Själv blir det ganska lugnt, åker ju till London på torsdag och vill spara lite pengar tills dess.








RIPOSA IN PACE

Igår fick jag riktigt tråkiga besked. Min kära, gamla farfar gick bort igår vid 15-tiden. Det var inte helt oväntat, eftersom han varit dålig väldigt länge. Vi trodde att farfar skulle dö för 5 år sedan eftersom han har haft alla möjliga sjukdomar som exempelvis stroke mm. Så det kom som en chock när farmor plötsligt dog för tre år sen eftersom hon alltid var mycket piggare. Det känns hemskt att säga, men jag är glad för farfars skull. Vi hälsade på honom sist vi var på Sicilien och han var verkligen inte sig själv.
Han och farmor bodde under sina sista år i sitt hem, en gigantisk lägenhet flera trappor upp, utan hiss. Min pappa och farbror har vägrat sätta in farfar på ett hem av olika anledningar. Kanske främst för att i Italien anses det lite "bättre" att bo hemma tills man dör, än att placeras på ett hem där man blir omhändertagen av främligar. Istället har farfar haft anställda som tagit hand om honom i hemmet. Desvärre har de haft jävligt otur med de anställda som ska ha skött farfar. Folk har stulit pengar - och värdesaker, slagit farfar och lämnat honom i sticket. En sak som har hållit farfar vid livet de senaste åren är nog förmodligen hans hopp. Min släkt på pappas sida talade nämligen aldrig om för honom att farmor dog. Kan ni tänka er? Han frågade vid ett par tillfällen var hon befann sig, men de sa att hon låg på sjukhuset och att det inte fanns möjlighet för dem att träffas. Farfar blev piggare till en början efter att farmor försvunnit ur hans liv och han började betala räkningar och annat som han inte brytt sig om tidigare. Han hoppades väl hela tiden att hon skulle komma hem och att de skulle få träffas igen. Jag kan tycka att det var väldigt egoistiskt av min släkt att göra så mot honom, samtidigt som jag förstår att de ville hålla han vid liv så länge som möjligt. Hade han fått veta tidigare att hon gått bort skulle han säkert gett upp hoppet och lämnat oss han med. När jag träffade honom 2009 var han relativt pigg och klar i huvudet. Men nu i sommar, 2011, kände han inte igen mig när vi besökte honom. Han kände inte igen min kusin, eller faster, sin egna dotter. Det enda som intresserade honom var tv:n. Att vara fängslad i sitt eget hem, inte komma ihåg sin familj, inte kunna gå på toa utan måsta använda kateter, inte ens veta vem det är som tar hand om en - det är inget värdigt liv att leva för en enda människa. Igår somnade han in i sitt eget hem, vilket känns som en lättnad. Det jag nu verkligen har lärt mig av att titta på hans livsöde är att hoppet är det sista som lämnar människan. La speranza è l'ultima a morire...









APARTMENT

Okej, nu släpper jag lite bilder på läggan fastän det inte är helt klart än. (Det kommer det aldrig att bli?) Nämen, det är ganska stökigt i vardagsrummet, men förövrigt välstädat.. Here we go:

Toan - så gott som klar. Ska dock byta ut tvättstället och kommoden, samt sätta upp ett badrumsskåp. Jag får inte plats med mina skönhetsprodukter. I framtiden funderar jag också på att sätta in en duschkabin.


Köket: Klart, bara några inredningsdetaljer som fattas!


Matplats - saknar nån tavla?


Sovrum - Saknar sängbord och en sängram, men annars är det också klart.


Vardagsrum - Saknar inredningsdetaljer och tavlan ska inte stå på soffan. I framtiden kommer det bli en annan tv-bänk samt soffbord.


Resten av vardagsrummet/matplats - skrivbordet ska inte stå mot väggen. Det har bara blivit en perfekt avlastningsplats tillsvidare!


Extrarum/Hobbyrum - Inte så långt ifrån klart. Ska förlänga skrivbordet, sätta upp lite tavlor och speglar på väggarna, köpa en stol till sminkbordet och lite annat.


Mickes lilla hörna


Min lilla hörna...


Vad tycker ni? Jag gillaren starkt. Man blir så ivrig och vill köpa massa möbler och inredningssaker på direkten men man har fan inte råd. Ska glasa in min balkong nu i höst så att det kommer stå stilla ett tag på möbelfronten. Ni har inte fått se hallen än och det beror på att det står en massa kartonger och skit där för tillfället. Ska även köpa en till garderob dit så att det finns ett ställe för att lägga sängkläder och handdukar mm. Aja, Rom byggdes inte på en dag.










SEBASTIAN

Sitter nu på folkets hus och ska snart gå en klipp och färg (?) kurs med sebastian. Sååå roligt!! Ska bli trevligt med lite ny inspiration och kunskap!


MAKEUP

Hellu. Idag börjar inte jag förrän 12.30, så jag har haft en mysig liten sovmorgon. Ska åka och shoppa lite med Lena innan jobbet. Vi ska på jakt efter lite tillbehör till make-up, då vi ska sminka modellerna till fashion week. Spännande. Visst kommer ni förresten? H&M's gamla lokaler kl.19.00 på fredagen är det Hårshow by Hårizont, be there! (Det står fel i citymagasinet, det är alltså 19.00 som stämmer!)

Slänger upp en bild som jag hittade på mig själv på facebook så länge.




Varför funkar det inte att högerställa bilden btw?!







AVSLAPPNAD

Hej mina tappra vänner.

Det är en stor omställning att flytta hemifrån. Man har inte riktigt tid till det som man tidigare brukar, typ som att blogga. Det är lite småfix kvar med lägenheten, och alla mina kläder och skor har inte riktigt flyttat med mig helt och hållet. Ehum. Dessutom ska sånt där tråkigt göras. Laga mat, diska, städa, tvätta. Huvva!
Jag vill inte ta bilder heller, förrän det nästan är klart. Står fortfarande flyttkartonger och grejer i vardagsrummet, som drar ner på helheten. HEHE.

Ni får ha tålamod. Jag kommer tillbaka till er snart!







HÄLFTEN KVAR


Hejhej. Just nu är jag hemma hos mina föräldrar och ser Desperate Housewives med mamma. Har även plockat ihop lite kläder från mina garderober här som ska med till lägenheten. Har just fått klart i min garderob i lägenheten. Var typ bara hyllplan i den tidigare, så köpte massa trådkorgar och belysning, så nu kommer den bli supernajs. Ni får se sen!










SVAR

Tänkte jag skulle passa på och besvara två anonyma frågor nu då jag sitter vid en dator med internet.
Svar till "S";
- Självklart flyttar jag och Micke ihop. Tillsammans. I samma lägenhet. Men det är jag som har köpt lägenheten själv.


Svar till "Anonym";
- Jag använde mig av fuji's program som du hämtar online: http://www.fujidirekt.se/asp/_products/_fotobok/index.asp?gclid=COq1jPXUzqsCFUW-zAod5SB9Xg
Där står det hur man går tillväga.









NEW EXTENSIONS

Nu gör Sara nya extensions på mig!:D har inget internet hemma än så det blir dåligt med uppdatering. Var på IKEA igår och spenderade bajsmycket pengar. Huvva


INFLYTTAD

Helluuu. Skriver från mobilen och inte i appen. Tycker den går lite trögt. Imorgon drar jag o mamma till ikea. Det behövs en massa småsaker till lägenheten som typ rullgardiner. Har inga persienner i fönstret till sovrummet. Känns sådär. Förövrigt då? Kommer stoooormtrivas här känner jag!:D

RSS 2.0 bloglovinTransan