FJÄLLEN

Hej mina tappra läsare! Jag befinner mig just nu i fjällen, utanför Tärnaby närmare bestämt. Imorgon bär det av mot Hemavan och högfjällshotellet. Blir nog kanoners. Hoppas ni får ett trevligt nyår!



FRÅGOR OCH SVAR


Svar till Anonym:
Nu har jag varit där 4år i rad, och jag älskar't. Har blivit bjuden av min underbara mamma på resa, mat och boende varje år. Så jag kan inte riktigt svara på hur resan är bokad. Men av de ställena vi har bott på, så måste jag säga att de alla har varit bra, vissa med mer fördelar än andra. Det stället vi bodde på första gången var väl mest spartanskt och låg lite udda till (Comfort Inn Edgware Road). I frukostbuffén serverade de allt i små kartonger (yoghurt, flingor, ost, marmelad, smör -  you name it) Och det var för att allt skulle få plats, det var lite trångt - men mysigt! Andra året bodde vi på ett superfint, nyrenoverat hotell. Men det låg lite längre bort från Oxford Street än det första, men bussen gick precis utanför hotellet på Maida Vale. Däremot var tunnelbanan en bit bort och man var inte så sugen på att vandra längs de mörka gatorna på kvällen. De två sista gångerna har vi bott på samma hotell. Inte lika fint som Maida Vale, men låg väldigt nära Paddington station, med mycket fart och restauranger runtom. Quality Crown Hotel Hyde Park hette det.

Ja, man bör väl inte missa Madame Tussauds när det kommer till sevärdheter. Men ärligt talat - London eye var inte så speciellt. Särskilt inte om det regnar som det gjorde när vi var där... Vi såg mest på sånt första gången vi åkte. Sen har vi bara åkt dit för att shoppa. Och som Ume-bo, så var jag riktigt nöjd med att bara gå längs Oxford Street. Där finns allt som är awesome. Jag har som hittat mina favoritaffärer där och vill nästan inte åka till något annat område för att shoppa. Haha. Mina favvobutiker längs Oxford är Primark, River Island, Topshop (med 4 våningar), Miss Selfridge, Accessorize mfl. Sen är även Harrods ett måste. Men det ligger inte på Oxford Street.

Sen tycker jag att alla borde åka till Camden Town, och besöka marknaden. Läs lite inlägg som jag skrev i min blogg November 2010. Där har jag massa bilder och tips på Shopping.



En sak som du/ni borde göra om ni besöker London är att gå på en musikal. Det är så himla trevligt och alla som jag sett har varit SÅÅÅbra. Helt klart värt. Kan rekommendera Lion King, Thriller, Grease, Dirty Dancing, Queen och Mamma Mia. Have Fun!


Sådär ser det ut varje gång vi åker hem. Man tar på sig alla tyngsta kläder och köper extra väskor.


Svar till Emma:
Tyvärr kan jag inte svara på det! Tror kanske det var lindex? De är några år gamla, men inte särskilt använda.






KRISTALL

Kolla in mitt nya bling till hallen. Sparat ihop till denna fläskiga kristallampa som jag har längtat efter så länge!


TOMORROW IS GETTING CLOSER

Tänk att julhelgen redan är slut! Insane. Har varit skönt att vila upp sig lite iallafall. Imorgon gäller jobb för min del. Vet att endel får det lite lyxigare och kan vara lediga flera veckor men. Pengar är inte så dumt trots allt. Vila får man göra i graven! ;) rock out


MERRY X-MAS

Såhär såg jag ut igår på julafton. Bar en byx-dress jag köpt i London från River island.
Fler bilder kommer sen!





LOOKING BACK

Hvpb5E on Make A Gif, Animated Gifs






(L)JU(V)LIGT

Några inspirerande julbilder

(Lånade från Google)


04.11


Rubriken säger nog allt. (eller iallafall hälften) Vaknade 04.11 imorse och kunde inte bara somna om. Jag var superpigg. Och rastlös som jag blev så började jag fippla med telefonen. Sen insåg jag att det var kört och tog upp datorn istället. Sååå, jag känner mig nu - 07.45 - ganska trött. Aja, jag får väl må som jag förtjänar idag.

Ska visa er en sak sen som jag fick igår...




UNDER THE CHRISTMASTREE

Är hemma hos mina föräldrar för tillfället. Har ätit mat och slagit in lite julklappar. Nu är typ alla klapparna fixade och klara. Känns skönt som faooon! Är ni klara med alla inköp?


MEDICINERING

Halloo. Har just druckit en kopp tea och målat tånaglarna. Gick in och jobbade extra ikväll, så jag jobbade mellan 16-20. Skönt arbetspass!

Fick iallafall veta att jag kommer medicineras nu mot min migrän och jag ska även få röntgas. De var lite oroliga då jag har haft migrän typ 1 gång i veckan på slutet. Det känns bra. Kommer dock käka någon medicin som även är för de med högt blodtryck så jag lär bli väldigt trött och yr då jag redan har ganska lågt. Men det känns bättre än att ha huvudvärk 24/7... Någon som har erfarenhet av detta?


NEUROLOG

Befinner mig just nu på neurologmottagningen på sjukhuset. De skickade en remiss hit efter att jag varit på norrlandskliniken. Har nyligen lekt apa och gjort en massa akrobatiska övningar för att se att det inte är något fel på hjärnan min. Men jag tror jag blev godkänd. Väntar nu bara på att sköterskan ska återkomma med en bra lösning på huvudvärken.



PIC

En till bild från igår


FYLLA OCH MIGRÄN

Igår var en kanooontrevlig kväll med underbara Karin i stan! Det var inte igår. Kvällen började på allstar med fabulous middag. Därefter drog vi vidare till tc där random bastards spelade. Blev endel shots, och sen fick jag migrän. Najs! Var påväg hemåt, men efter lite luft så kändes det bättre och vi stannade på olles. Aptrevligt!

Gillar Karins partytrick..


LÄNGTAR TILL HELG!

Åh så underbart det är med sovmorgon! Har känt mig så satans trött på slutet, Det är väl årstiden kan jag tänka mig. Idag är det torsdag och jag taggar helg. För min underbara gamla klasskompis Karin kommer till Umeå efter 1,5 år och hälsar på! Känns skitkul!! :)






SÄNGBORD

Ååååh har äntligen hittat två sängbord som fallit mig i smaken! Är riktigt nöjd. Hittade dessa på blocket. Lite rokokoinspirerade. Kommer bli awesome till min sängram, den dag då jag beställer den...


DÅLIG START

Idag hade jag typ maximal otur. Det var verkligen någon där uppe som ville testa mitt tålamod, och den personen fick sig ett gott skratt.

Hade ju som sagt varit sjuk tors-sön, har inte haft tillräckligt med energi att gå ut ens. motorvärmaren hade varit igång hela helgen (trodde jag) så att jag tänkte att det skulle bli lätt i morse då jag hade lånat bil o allt. När jag kom ut så hade det ju snöat - Lite mer än jag väntat mig! Dessutom var det ingen nyfallen pudersnö som vilade över bilen kan jag lova. Ni vet såndär hårdfrusen snö som kan bära hela ens kroppsvikt, that's the shit i'm talking about.. Iallafall så märker jag att motorvärmaren inte slagit igång. Nä, då har ju säkringjäveln gått. Alla dörrar är igenfrusna. Särskilt förardörren såklart! Försöker att så smidigt som möjligt (i min fjällrävenjacka) krypa in från passagerarsätet och starta bilen. Sen var det bara att börja hugga bort snön från rutan. Det gick bra - tills isskrapan gick av. Då tänkte jag att det kanske skulle bli enklare om jag backade ut bilen. Så jag skulle ta ut sladden ur motorvärmarstolpen och bilen. Problemet var bara att sladden hade legat längs marken och frysit fast i snön. 10 minuter senare har jag krupit över till förarsätet igen och försöker backa ut fanskapet men världens största plogkant gör det omöjligt för mig att komma nånvart. Inser att jag måste gå till bussen, kryper ut ur bilen och ska smälla igen dörren. Men då det är ca. 15- så vill dörren inte gå i lås. Då började jag gråta. Och det gjorde jag hela vägen ner till stan. En riktig crybaby var jag imorse. Men jag var helt utmattad och arg, sen rann bägaren över helt enkelt! (sen ska vi inte prata om de 3 timmarna i väntrummet...) det var bara inte min dag idag!


UTREDNING

I skrivandets stund befinner jag mig på vårdcentralen och väntar (fortfarande efter 2,5 timmar) på att få en utredning. Det här med drop in är inte kul. Tur att jag har mycket batteritid kvar iallafall! Nu har jag åtminstonde fått ett eget rum o väntar på en läkare...


SÖNDAGKVÄLL


Sitter just nu framför tv:n och sneglar på Beck, samtidigt som jag surfar lite i cyberspace. Äntligen är jag frisk. Tog tre dagar för att huvudvärken skulle släppa - helt sinnes. Men imorgon börjar en ny vecka och då blir det även nya tag! Inte länge kvar till Julafton och nyår nu. Är nästan helt klar med alla julklappar, bara nån enstaka kvar. Skönt. Nu börjar jag däremot oroa mig lite inför nyår. Vi ska upp till hemavan och jag hoppas bussarna går som jag vill. Annars känns det drygt.
Någon som åker upp den 30/12 och hem den 1/1??

Bilden har förövrigt inget med inlägget att göra, tyckte den bara var finmjao.



DJURTESTAT?



Jag kan inte så många märken utantill förutom The Body Shop som jag för det mesta använder. Kolla gärna på PETA's hemsida där hittar du både märken som testar och de som inte gör det. Klicka HÄR för att direkt komma till sökfältet.


En riktigt rolig sak som har hänt inom hårvård är att KEVIN.MURPHY som vi använder på salongen har blivit "Cruelty Free godkända" av PETA efter mycket hårt arbete. Kevin.Murphy är sen tidigare kända för att vara sulfat och parabenfria samt väldigt miljövänliga. Deras förpackningar är formade på ett annorlunda sätt (små fyrkantiga boxar) för att de ska ta upp mindre plats när de skickas över hela världen. Förpackningarna är också gjorda på återvunnet material. Hela hårvårdsserien är baserad på hudvård, så när man använder deras produkter ska man hela tiden tänka som om de vore hudvård. (De har exempelvis ett schampo som fungerar som en peeling som man använder ca. en gång i veckan för att djuprengöra hårstrået med) Tidigare har jag sagt till de kunder som frågat om vi har några produkter som inte är djurtestade, att om man väljer Kevin.Murphy's produkter så kanske man räddar några djur i naturen åtminstonde. Men nu kan man med gott samvete också säga att de inte är djurtestade och att de är vänliga mot djur, miljö och människa.














DREAMING IS FREE

Tredje dagen med migrän - gött. Åkte ju upp på jour i torsdags och fick zomig nasal utskriven. Mamma hämtade ut dem idag... Ett 6-pack för ca. 500 spänn?!!! Kommer bli ruinerad på nässpray... Känns jävligt surt att det är så dyrt eftersom mina migränanfall tycks komma oftare numera. Blev så less i torsdags då de skulle "utreda" mig. Kändes som att jag fick ställa min egen diagnos och det enda hon rekommenderade var magnesyl. Ska åka upp på en annan klinik på måndag och hoppas på att få någon form av rådgivning åtminstonde.

Till något annat. Längtar tills efter nyår då jag ska bli redhead.


CENSUR


Har legat i sängen/soffan hela dagen och tittat på tv/surfat på min laptop. Sååå uttråkad jag är. Snart kommer Micke ghem från träningen. Då blir det idol och mys. Ska göra en kopp the och äta bullar. Mums!




BEAGLE FREEDOM PROJECT


Såg denna hjärtskärande film där de räddar två beagles som levt bakom burar hela sitt liv. Varning för tårar säger jag bara. (Finns yttligare en film på deras hemsida) Tänkte inte kommentera filmen, ni får se den med egna ögon.




HOW I FEEL RIGHT NOW

Den här bilden beskriver ganska bra hur jag känner mig just nu. Ligger hemma idag och är sjuk, helt utslagen. Huvudet känns dimmigt och näsan täppar. Inte najs


KILLERS

Love, love, LOVE!!!


DIRTY LAUNDRY


Ursäkta för en kass webcambild.. Nu har vi just käkat middag. Gjorde julmustkyckling - gott som tusan. Nu ska vi ta tag i våran smutstvätt och sedan åka och handla. Jag ska också hämta ut mina skooor!<3 Micke råkade tvätta 200 spänn av misstag, så nu är de rena och fina.










GIFT

Kolla vilken fin present jag fick av mina kollegor när de varit här på afterwork i fredags! Nu blir det tea för fulla muggar! Ikväll ligger jag o Micke bara i sängen och slöar-skönt!


NOTE TO MYSELF

Efter nyår blir det nya tag igen. Efter att ha provat lchf, alltså kolhydratsfri mat, och nu åter börjat äta socker och kolhydrater igen - så har jag blivit lika dålig som jag var tidigare. Med IBS går det bara inte att äta kolhydrater!!! ( nu i jul får jag unna mig lite socker och magont) men i januari.. då börjar mitt nya liv... - på riktigt denna gång! Ok?


ON THE WAY

Dessa snyggingar är påväg hem till mig. <3


RSS 2.0 bloglovinTransan