TANGLE TEEZER

Detta var då den andra hårprodukten jag köpte. Eller hårprodukt, det är en borste! Den är perfekt för att utreda tovigt hår, och det är helt smärtfritt. (Det kan jag intyga som är väldigt håröm...) Den har också blivit en storsäljare till de som använder extensions. På bilderna nedan följer ett roligt litet bildspel som följde med borsten som beskriver varför den är såååå bra! (Jag har faktiskt försökt översätta allt på svenska så gott det går, så man förstår bättre. Eller inte. Det kan bli lite förvirrande också. Är inte så bra på engelska)


Borsten är superskön att hålla i, den känns ergonomisk.




Kutikulan (det yttersta lagret på ett hårstrå) är ett hårt lager av överlappande fjälliknande celler. Det är dessa som gör att håret ser glansigt ut och som skyddar cortex (hårets inre del) från slitage från bland annat värmevärktyg och yttre påfrestningar. Om kutikulan skulle bli förstörd (vilket inte går att återuppbygga) så blir cortex väldigt ömtåligt och håret framstår att vara torrt, matt och stripigt och i värsta fall kan håret gå av.
För att bevara ett hälsosamt, vackert hår så är det viktigt att undvika onödiga saker som kan göra att Kutikulan tar skada.



För att uppnå och bevara friskt, vackert glansigt hår så hjälper det att förstå hur opassande borstar och kammar påverkar ditt hår. När de används för att reda ut håret, så kan det leda till att man blir stressad, då vissa tovor inte går att kamma ut, och då drar man för våldsamt med borsten/kammen och tillslut går håret av.

Visste du att Du kan vara hårets värsta fiende, utan att veta om det?
Sönderslitet hår och skada på kutikulan är ofta orsakad av olämpliga borstar och kammar som misshandlar håret när du försöker utreda det. Därför uppfann man denna nyckel till lyxigt hår. Att byta borste till Tangle Teezer kommer hjälpa att reducera denna typ av skada till ditt hår. Inom en snar framtid kommer du uppnå fylligare och friskare hår. Vårt budskap är att respektera och skydda din kutikula!

 

Salongstips att använda hemma
1. När du tvättar håret, så är en lätt masserande rörelse bäst. För längre hår så rekommenderar vi att du använder en lätt gnuggande rörelse längs håret som hjälper att minimera tovor.
2. Ös aldrig balsam direkt från flaskan i ditt hår – följ istället regelbunden variation: flaska till handflata, sen fördela balsamet i dina båda händer, för att sedan fördela balsamet i ditt hår.
3. Efter att du applicerat balsam, kamma med Tangle Teezer för att fördela balsamet jämt i hela håret. På detta sätt slösar du mindre av produkten och dessutom reducerar du överflödigt balsam vilket också försäkrar dig om ett bättre stylingresultat.

Håret sträcker sig mer när det är blött än vad torrt hår gör, och är därför mer ömtåligt och tar lättare skada vid misskötsel. Färgbehandlat, slingat, preparerat hår kan ha lättare för sig att trassla och ännu lättare trasslar det när det är blött.

För preparerat och skadat hår rekommenderar vi att utreda håret ENDAST när du slutligen sköljt ur håret och Inte under tiden du applicerar balsam. Du borde också avlägsna överskott av fukt innan du applicerar balsamprodukter.


Älska ditt hår och visa att du bryr dig!

För harmoni i håret, ger Shaun P sina kreativa tips för att få optimala resultat av din Tangle Teezer, som bevarar ditt hår i tipp topp tillstånd eller som hjälper ditt hår på rätt väg mot reparerande.

Tangle teezer är utmärkt för att utreda både blött eller torrt hår.
Till skillnad från traditionella borstar och kammar, så glider Tangle Teezer utan problem, från botten till toppen och från mellanlängd till toppar för att reda ut knutar. Var inte blyg! Smärtfri utredning får du om du använder dig av ett bestämt tryck.
Utred håret genom att använda borstdrag från undersidan av håret med piggarna pekande uppåt eller alternativt, borsta från toppen av huvudet med piggarna pekande nedåt.
För långt hår, vänd huvudet uppochned och börja utreda från nackfästet mot topparna.
För att få ett lätthanterligt grepp på tjockt hår, dela håret i sektioner för att reducera hårmängd och sen kan du börja utreda!



Hårvänliga extensions och vågor

Tangle Teezer levererar oslagbar utredning och kontrollerat resultat för alla bärare som bestämt får håret tillbaka i kontroll.
Att sköta din hårförlängning när du schamponerar, har aldrig tidigare varit mindre hektiskt för dig och din hårförlängning när du använder Tangle Teezer. Det kommer förvisa och ge lösa knutar bukt medan du stylar dem till perfektion.

Tangle Teezer’s häpnadsväckande förmåga att glida genom håret från rötter till toppar, passerar smärtfritt över fästen och clips utan några smärtsamma ryckningar, kommer resultera i mindre håravfall. Tangle Teezer glider lättsamt genom ditt hår och blandar de kortare längderna av ditt naturliga hår med hårförlängningen, mjukt och glansigt till perfektion och minskar avslöjande delande tesar. Som en bonus, ger Tangle Teezer en mycket nödvändig, ljuvlig hårbottenmassage för att öka bekvämligheten att bära extensions.

 

Skötselråd till din Tangle Teezer

Tangle Teezer ger otroligt utredande resultat och behöver därför lite mer skötsel än en traditionell borste eller kam. Här är våra rekommendationer för vård av din Tangle Teezer, medan den vårdar ditt hår.

1. Lägg alltid ner Tangle Teezern på sin bakdel. På detta sätt minimerar du chanserna att piggarna förstörs.

2. För rengöring, ta försiktigt bort hår från piggarna på borsten (om det sitter fast något) och skölj lätt Tangle Teezer’n med varmt vatten.

3. För en djupare rengöring (som bör göras en gång i veckan), använd lite schampo med varmt vatten vid sköljning.

4. Torkas i rumstemperatur. Man får inte sätta den på ett element eller använda hårtork för att påskynda torkningen.

5. Tangle Teezer är inte rekommenderad att använda samtidigt som värmeverktyg. Om den blir utsatt för överdriven värme, kan piggarna bli förstörda.




Om det var någon som orkade läsa allt, får ni gärna rätta till i min översättning. Det var ett tag sen jag gick i skolan nu och många ord tycks ha försvunnit ur mitt ordförråd.


Kommentarer
Postat av: Bealucius

Hejsan!

En fråga; bör man alltid ta balsam sist i håret? Dvs schampoo, hårinpackning (ca 1 ggr vecka) och sen balsam. En tjej från Luleå som skrev det på sin blogg som går frisörlinjen där.

2011-04-20 @ 17:04:57
URL: http://bealucius.blogg.se/
Postat av: Hanna

vart finns dessa att köpa och vad kostar dom? :)

2011-04-24 @ 00:06:17
URL: http://hanneluren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 bloglovinTransan