Stolen by fashion

 

Första videon som visas är lite "humoristisk", men är du känslig så ska du inte se på den andra som kommer direkt efter. Helst vill jag att du tittar, men ha en papperskorg i närheten då du ska spy.

 


"Stolen for Fashion"—Learn More at PETA.org.


Peta är en förkortning av People for the Ethical Treatment of Animals, som är världens största djurrättsorganisation. Organisationen grundades 1980 och kämpar mot pälsdjursuppfödning, intensivuppfödning, djurförsök och djurunderhållning. Jag har varit medlem på deras hemsida sedan det skrevs och visades på tv om mulesing. (Då man skär bort en bit av huden kring analöppningen på djur, utan några som helst bedövningsmedel.) Någon gång per månad brukar jag få mail därifrån om senaste nyheter kring djurplågeri mm. Oftast vill de att man ska skriva upp sig på protestlistor, men man kan även skänka pengar om man har råd. Dock tycker inte jag att det är så besvärligt att skriva sitt namn för att försöka göra en skillnad. Gå med du också; http://www.peta.org/

 

 

 

Tycker detta är en väldigt bra bild. Den är hemsk. Men såhär är det. Aldrig, aldrig kommer jag att köpa en pälskappa. Kommer inte på fråga! Jag har även nu, efter jag sett Petas film, börjat fundera på att inte köpa något mer skinnplagg. Isåfall vill jag veta innan att det inte gått till på detta sätt som visas i filmen ovan.

Fake is the real shit.


Kommentarer
Postat av: pernilla neuman

Tycker det är bra att man ställs inför en tankeställare innan man köper en pälsjacka, är det verkligen värt djurs liv för att få den "äkta" i mina ögon är en äkta päls en "fejkad" päls. Jag vill kunna bära mina kläder med gott samvete.

2009-09-20 @ 21:05:17
Postat av: Shaw!

Hallåj! Har delat med mig av mina åsikter på min blogg om du vill läsa.

2009-09-20 @ 21:43:57
URL: http://oye.webblogg.se/
Postat av: malin

hej alla, kolla gärna in min blogg & lägg till mig på bloglovin. Vi kan även lägga till varandra på bloglovin! :)

2009-09-20 @ 21:47:32
URL: http://maalinhellstroom.blogg.se/
Postat av: amanda

förstår vad du menar :) De ee inte en kul modeindustri vi lever i ...

2009-09-20 @ 21:53:42
URL: http://claraamandaa.blogg.se/
Postat av: evelina

sv: haha jag började först fundera på om du menade allvar eller inte som spammar i ett sånt inlägg. Men jag förstår att det är i ett bra syfte, mer för att sprida någonting viktigt och faktist göra folk uppmärksamma:) bra blogg tycker jag! kram på dig

2009-09-20 @ 22:00:17
URL: http://eevelina.blogg.se/
Postat av: Carro

Det är en mycket bra video. Man får sig verkligen en tankeställare. Katter, hundar, tvättbjörnar... Jag är dock en alldeles för stor djurvän, för att kunna tänka mig att använda päls... Jag tycker att, om man tycker det är okej att bära päls, SKA man se sådan här filmer, för att veta HUR pälsen blir till. VILKA djur som får lida! HUR mycket djuren plågas! Kan man inte se vart det kommer ifrån, och tycka att det är okej så som djuren behandlas, ska man inte bära päls heller.

2009-09-21 @ 09:28:11
URL: http://blondbunny.blogg.se/
Postat av: Pontus

Du kan ju länka den här till dom som vill veta mer:

http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142&ei=JYe3So7tENCA-Abx26H1AQ&q=Earthlings#

2009-09-21 @ 16:01:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 bloglovinTransan