Veckansbejb

I dagens tidning står det; "Tjejer som är elever på Dragonskolan i Umeå, hängs ut med bilder på olika bloggsajter på nätet. Under kommentarsfunktionen får tjejerna utstå kränkande kommentarer, inte sällan med sexuella anspelningar."

Ni kan läsa hela artikeln här.


Ganska intressant nyhetsartikel enligt mig. Det finns alltså en blogg, http://veckansbejb.blogg.se/, där man lägger ut bilder, vecka för vecka, på tjejer som går på min skola. De skriver inga namn, klass eller e-mail mm på tjejerna, men de får ju en hel del kommentarer. Vissa är mer snälla än andra. Men bilderna är tagna från tjejerna själva, alltså, inga smygfotografier på någon.
Bilderna används ju av tjejerna själva på deras egna bloggar eller hemsidor. Vad spelar det då för roll om någon annan använder samma bild? (Om de nu ändå inte skriver vem det är...) Vad gör det mer rätt att slänga ut massa vimmelfoton i citymagasinet varje månad? Jag var själv inne på bloggen första gången för några veckor sedan. Jag tyckte inte att det var en "kränkande" blogg, utan den lyfte ju fram flera söta ansikten från dragonskolan. Men, vem gör det egentligen rätt att bedöma vem som är söt/snygg eller inte kan man ju fråga sig...?



De som ligger bakom bloggen har själva skrivit en kommentar om nyhetsartikeln;

Hejsan Vk och dess läsare!

På våran facebook användare
(nu kan ni konstatera att vi är fler än en)
Så är vi vän med ALLA söta tjejer som har varit med på bloggen. (och ca 200 till) INGEN, har klagat.
Vi har pratat med alla tjejerna och frågade om dom hade något emot det.
Vi fick Alltid samma kommentarer tillbaks.
"nej jag ser det bara som en komplimang och kul grej"

Vi har 200 vänner på facebook. och vi har bara skickat en bråkdel av dom förfrågningarna.
Efter bara någon dag så strömmade det in vänförfrågningar av både killar och tjejer.




Om nu alla tjejer är med på det och gillar uppmärksamheten spelar det väl ingen roll? Varför göra en so big deal? Dock tycker jag att ägarna till bloggen borde kolla igenom sina kommentarer innan de godkänner dem. Då kan de ju ta bort alla kränkande kommentarer, då slipper ju ingen må dåligt.


Vad tycker ni? Borde man förbjuda denna typ av blogg?










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 bloglovinTransan