FEATHER EXTENSIONS

Har lite dåligt samvete. Beställde lite grejer från Style By Tyra igår, bland annat fjäder-extensions. Har ju tidigare skrivit om fjäder-extensions i bloggen, där jag berättade var och hur dessa långa fjädrar kom ifrån. Ja, fåglar förståss.
Men med tanke på hur stor denna trend har blivit så har man börjat slakta extra många tuppar för att enkomt få tag i dessa långa fjädrar då efterfrågan från frisörer och stylister blivit så stor. (Whiting Farms fraktar närmare bestämt 65.000 bunkrar med fåglar per vecka) Sedan dumpas kropparna i soporna, för de finns inte någon användning av dem. Fjädrarna sätts in i håret och håller ca. 3 månader, vilket känns som riktigt slöseri.

Jag har ju alltid tyckt det varit väldigt fint med fjäder-extensions sen jag såg det första gången. Men efter att jag fått reda på hur brutalt många fåglar som slaktas enkomt för att vara en håraccesoar för några få månader, så kändes det inte riktigt vettigt.

Jag hade planer på att göra någon egen form av fjäderextensions med syntetfjädrar. Googlade runt för att se om det såldes på någon hemsida - men utan resultat! Fick även tips om en sida på e-bay där någon sålde fjädrar som hans fåglar fällde av sig själv. Det är ju bra, men aningens flummigt. Dessutom var det i USA, och då började jag lägga de olika alternativen på vågen. Att skicka ett paket med några fjädrar från USA lär ju släppa ut lite avgaser och liknande och säkert döda någon annan fågel pga. koldioxidutsläpp eller något. AJA, nu svamlar jag lite... Kommer till saken:

Det släpptes fjäder-extensions på Style By Tyra för några veckor sedan som sitter fast på en klämma, vilket gör att man kan använda förlängningen på dagen och ta ut den på kvällen. På så sätt håller den betydligt längre än ett par månader. Dessutom är det inte sånna där långa tuppfjädrar på den, utan "vanliga" fjädrar. Vanliga fjädrar hämtas oftast från slakteriavfall - vilket känns vettigt då hela fågeln förbrukas och kroppen inte dumpas i soporna... (Nu lät det där som uppsatsen om en ko) Dessutom har jag redan accesoarer som är gjorda av vanliga fjädrar. (Om jag inte reagerat tidigare på dem, varför ska jag göra det så starkt då jag ska ha fjädrarna i håret istället liksom? Örhängen hänger ju nästan redan i håret...)


Om det nu var någon som läste igenom detta inlägg så säg mig... är jag knäpp? Jag har som sagt skrivit att det inte är bra med fjäder-extensions, ändå köper jag liknande för att ... JA JAG ÄR VÄL EN MODESLAV... och tycker det är fint. Men egentligen har inga fåglar det bra. Alls. Åhh, bör jag bli avlivad nu?










Kommentarer
Postat av: Erica

Jag hittade dehär när jag säkte feather extensions

http://kosmetikan.se/harforlangning/fiber-feather-extensions/

2011-08-18 @ 21:34:40
URL: http://nauticstar.blogg.se/
Postat av: Katta

Klart att du inte bör. Du har ju värsta samvetet någonsin. Du låter som min vän Anna ibland ;) Bättre att nån får användning av det ifall det ändå tas från slaktavfallet ju ;) Å jag är visserligen ingen djurvän så...tänkte iaf bara meddela att du inte är någon dålig människa enligt min mening ;)

2011-08-18 @ 22:52:04
URL: http://www.letmesayasingleword.blogspot.com
Postat av: Jessi Fox

Jag känner att... Tack. Jag behövde läsa det här för att kunna slopa denna värdelösa idé!

2011-08-22 @ 12:42:32
URL: http://jessiljungkvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 bloglovinTransan