LONDON

Här kommer lite bilder från londonresan. Första bilden är från första dagen då vi satt i taxin påväg hem till hotellet...



Lion King-musikalen gick vi på första kvällen. Den var helt amazing. Kanske inte den bästa musiken, men kostymerna var helt fantastiska! Det såg verkligen ut som djur på scen, fast det var riktiga människor. Skitballt. Ni som funderar på att se den - GÖRE!

Det som nästan var den bästa upplevelsen med hela resan var i camden town där vi stötte på den kanske trevligaste säljaren någonsin. Vi var på jakt efter ett par dr. Martens, de ligger ju på ca 85 pund i London och hemma ca. 1400:- så jag trodde att jag skulle komma billigt undan. Jag hade läst på en blogg tidigare om en affär där de sålde äkta handgjorda docs och att man skulle leta efter dem med en blå lapp. Gick in på flera av butikerna och frågade om det var en riktig dr.Martens affär, vilket de förstås inte berättade för oss. De sa att det inte fanns någon sådan. Men sen stötte vi på killen med gula skylten. Han tog oss genom en skum affär ner till en källare och ut på en bakgata. Där fanns den 160år (!!) gamla dr.Martens butiken med världens härligaste personal. De gav oss fantastisk bra service och det var bara helt underbart att vara i butiken. En man som jobbade i butiken hade varit där i 27år. Killen med tuppkam var asmysig. Han hjälpte till att ta på - och av kängorna, samt snöra dem. Man kände sig som ett litet barn igen! De berättade iallafall en väldigt intressant sak om dr.Martens... Tidigare hade ett brittiskt företag R. Griggs Group Ltd, patent för att tillverka skon i United Kingdom, vilket jag alltid har tänkt att de fortfarande görs. Men eftersom skon nu är väldigt populär och hypad så har idag alla fabrikerna förflyttats och nu tillverkas alla skor i asien, främst thailand. Det har verkligen blivit massproduktion av dem! Det finns även sjukt mycket kopior som många företag köper in och säljer till kunder. Även här i Sverige.

Han presenterade därför Solovair för mig som är identisk med dr.martens skon. Varför? Solovair är ett brittiskt skoföretag som började tillverka skor år 1881 med en speciell teknik för att skapa den perfekta sulan till sina boots. Som ni redan läst så började dr.martens säljas och tillverkas i England på 1960-talet där R. Griggs Group hade patent på att tillverka skon, men inte teknologin till sulan. Därför samarbetade de båda tillverkarna och där föddes den nu kända dr.martensskon. De arbetade ihop tills 90-talet när de sedan tog patent på namnet Solovair. De gör nu sina egna boots med exakt samma maskiner som en gång tillverkade de första orginal dr.martensskorna. Solovair är nu en av de få skorna som tillverkas för hand i England, och är väldigt eftertraktade då de inte görs i så stora upplagor. De har blivit väldigt populära bland dem som söker Engelsktillverkade skor efter att dr.martens flyttat sina fabriker till asien.

Tycker det var jävligt intressant att höra. Skillnaden på skorna är inte särskilt stor utseendemässigt. Det är kvalitén, priset och även vetskapen att de skapas på ett bra sätt. Många av er som köpt dr.martens har säkert känt att de är hårda och tar aplång tid att gå in. De behöver man inte med dessa! De är mycket mjukare än dr.martens. Har haft mina i 3dagar och redan gått in dem. AWESOME. Kommer lätt köpa ett till par då jag besöker camden nästa gång<3

Skorna som hängde i taket var signerade av några av deras stamkunder bla. Madness och Six Pistols är trogna kunder till Brittish Shoe Company.








Kommentarer
Postat av: Fo Phan

Hejsan! Finns det möjlighet att man skulle kunna få adressen dit om du kommer ihåg det? E ler vart finns det stället? Kommer du ig gatan?

Svar: Vilken adress är du ute efter? :)
Daniela

2013-12-05 @ 23:56:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 bloglovinTransan