MARSVINSMÅLTID

Någon som sett tv-programmet "landet brunsås"? I ett program så tillagar och äter Erik Haag ett marsvin. Inför programmet köptes marsvinet på Blocket, utan att familjen som sålde djuret visste att det skulle bli middag. Marsvinet avlivades genom att nacken bröts av.

Nu har SVT beslutat att de inte ska sända avsnittet. Men fortfarande så är ju marsvinet tillagat.

Läs hela artikeln här.

 

Visst är det ganska sjukt? Tycker så hemskt synd om familjen som sålde marsvinet. Och marsvinet är det ju också synd om förstås.

Men det roliga i det hela är ju faktiskt att folk blir så upprörda när man tillagar och äter ett marsvin. Varför? Årligen så dödas ju tusentals kor, grisar, kycklingar och så vidare på slakterier. Varför skulle det vara mer synd om marsvinet egentligen? Det fick ju se dagsljus ända tills programledaren knäckte nacken på den. Varför värderar vi djur olika?

 






Kommentarer
Postat av: anouk - Gravid

Det hoppas jag med=/



Men inte så farligt...



Vi värderar både djur och människor olika. idiotiskt.

2010-02-16 @ 09:55:23
URL: http://anouk.blogg.se/
Postat av: Carolina

Jag har diskuterat just det här med mina vänner och jag mår riktigt illa av det. Det är alltså någon familj/person som säljer sitt älskade husdjur på blocket i tron om att det kommer få det bra och leva lyckligt men istället är det någon jävel som tillagar och äter upp det?!



Nej. Fel.



Nu kommer folk säkert påpeka att man äter grisar, kor osv men "skillnaden" är att jag inte tror att någon som säljer en ko förväntar sig att den INTE ska bli uppäten.



Okej, det blev förvirrande men jag hoppas att du fattar.

2010-02-16 @ 12:26:50
URL: http://traitorsneverplayhangman.blogg.se/
Postat av: Micha

FAN va hemskt!!!!!!

2010-02-16 @ 12:43:22
URL: http://mixxi.blogg.se/
Postat av: Erika

Sv: tack så mycket! :D

kul att du gillar den :)

2010-02-16 @ 12:53:06
URL: http://meheartit.blogg.se/
Postat av: Erika

Sv: tack så mycket! :D

kul att du gillar den :)

2010-02-16 @ 12:53:06
URL: http://meheartit.blogg.se/
Postat av: Anntonia

Jag såg det där avsnittet på internet för bara en vecka sen. Visst, det är väl inget speciellt med att de äter marsvin, man äter ju alla andra djur liksom? Men det dåliga var att programledaren satt och sa i programmet och skämtade om att de hade köpt marsvinet på blocket och verkade tycka att det var skitkul..Det hade han väl ändå inte behövat göra liksom? :o Så himla onödigt... :s

2010-02-16 @ 13:40:25
URL: http://anntonia.blogg.se/
Postat av: Bumbi

Förr i tiden åt man ju marsvin. Det var därför man födde upp dem, men jag skulle aldrig äta marsvin om jag inte höll på att svälta ihjäl eller nåt.

Stackars familjen! Känns inte som att programledarna snackat med sina chefer innan. SVT är otroligt strikta med vad man får och inte får visa...

2010-02-16 @ 14:37:26
URL: http://annabumbi.blogspot.com
Postat av: Recklesslife

Men vad äre för jävla skit program? fyfan. jag äter aldrig kött så :) jag värderar alla djur lika mycket. synd att de är så få som gör det bara :(

2010-02-16 @ 16:11:17
URL: http://recklesslife.blogg.se/
Postat av: Jessica

Hemskt. Så jävla glad över att jag är vegetarian!

2010-02-17 @ 01:42:01
URL: http://byjessica.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja det är verkligen sant, men jag tror inte att det spelar ngn roll exakt vad det är för ngt djur utan hela grejen är ju att han har ätit deras husdjur som de har haft en stark relation till. Usch vad hemskt alltså, men jag förstår vad du menar också. Det finns så många djur som far illa till.



Svar: Ja jag har tänkt på det, därför har jag sagt om jag ska skänka pengar till något så ska det vara för djur som är utrotningshotade eller som far illa på ngt vis.

2010-02-17 @ 16:53:44
URL: http://soockertoopp.blogg.se/
Postat av: Celine :)

Jag äter kött och tycker alla djur e lika värda. Men man kan väll inte köpa ett djur från blocket och döda det och äta?? Det är väl fan olagligt att döda husdjur! Och jag tycker inte att slaktare är bra heller.

2010-03-08 @ 15:09:28
URL: http://celine.bloggsida.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 bloglovinTransan