PROVRÖRSKÖTT?

Läste en intressant artikel idag på Aftonbladet om hur man i framtiden kanske kommer kunna odla kött i provrör. Tydligen pågår forskning i både Sverige och resten av världen. Detta är alltså inte någon vegovariant gjord av grönsaker, utan kött som vuxit i en näringslösning.

Man tar några muskelceller från ett djur och låter dem fortplanta sig i en näringslösning som innehåller socker och fettsyror. Det känns kanske lite konstigt, men det är inget farligt eller konstgjort ämne utan exakt samma muskelceller som du redan äter. Tydligen skulle bara några celler räcka för att kunna odla kött till hela världens befolkning i ett år. På detta sätt skulle världssvälten lösas. Det skulle även vara miljövänligt eftersom ingen mer regnskog skulle behöva skövlas för att tillverka foder eller låta djuren beta.

Men tydligen så föredrar vi svenskar ändå att äta kött på det sätt som det framställs idag. 66% röstade nej på aftonbladets hemsida där man frågade om man kunde tänka sig att äta provrörskött. Frågan är bara varför?!

"Föredrar vi den i dag rätt absurda uppfödningen där vi proppar i djuren 16 kilo mat för att till slut få ut ett kilo kött? Och inte – hur gärna vi än vill – särskilt djurvänligt, heller.

Köttodlingen skulle ju också kunna inriktas på den typ av kött vi så tydligt föredrar: biff, filé, skinka och entrecôte. Då slapp vi föda upp en ko eller gris och ta de fina delarna och rata resten, vilket ju är ännu obegripligare än att odla biff i provrör."

 

Vad tycker du?

 



Kommentarer
Postat av: Reckless Life

hah fan det där vore ju skitnice!!

2010-04-08 @ 15:22:44
URL: http://recklesslife.blogg.se/
Postat av: sofie

Om det smakar likadant och ger samma näring som riktigt kött skulle jag absolut kunna äta det, varför inte liksom?

2010-04-08 @ 20:43:03
URL: http://sofieoja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 bloglovinTransan